Cùng bạn ôn thi THPT 2018

Ngoại ngữ [Lớp 11] Ôn thi học kì 1

Thảo luận trong 'BẢNG TIN - PHÒNG SINH HOẠT CHUNG' bắt đầu bởi Minh Nhí, 24 Tháng mười một 2017.

Lượt xem: 1,784

  1. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam
  2. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 1
    Part A: Multiple choice


    Câu 1: The plants want ..................... daily.

    A. watering B. to be watered C. being watered D. to water

    Câu 2: Tom apologized to being late for class.

    A. apologized B. to C. being D. late

    Câu 3: Daisy is so ............... . She is only cares about herself, not about other people.

    A. talkative B. loyal C. helpful D. selfish

    Câu 4: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

    A. hospital B. holiday C. honest D. husband

    Câu 5: When we ............... to see him last night, he ............... to music.

    A. come / is listening B. had come / listened
    C. came / was listening D. were coming / had listened

    Câu 6: I can't read when I am traveling. It makes me ............... sick.

    A. felt B. feeling C. to feel D. feel

    Câu 7: We didn't visit the museum because we had no time.

    A. If we have time, we will visit the museum.
    B. If we had had time, we would have visited the museum.
    C. If we had time, we would visit the museum.
    D. If we had had time, we will have visited the museum.

    Câu 8: Johnny will have completed his five- year course at university next month.

    A. finished B. found C. tried D. enjoyed

    Câu 9: "What shall we do this evening?" " ..............."

    A. Let's go out for dinner
    B. No problem
    C. Oh, that's good!
    D. I went out for dinner

    Câu 10: Does he tell you how he is getting ............... his new friends?

    A. out of B. on of C. on with D. away with

    Câu 11: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

    A. machine B. choose C. teacher D. change

    Câu 12: In tonight's quiz, our contestants have come from all over the country.

    A. losers B. judges C. competitors D. winners

    Câu 13: We are looking forward ............... from you soon.

    A. of having heard B. at hearing C. to hearing D. from hearing

    Câu 14: Last month while we watched an exciting game on television in our living room, the electricity went out.

    A. Last month B. on C. went out D. watched

    Read the passage carefully and choose the correct answer (A, B, C or D) for each blank from 15 to 19.

    A beauty contest, or beauty pageant, is a competition between people, largely on the (15)............. of their physical appearance. The modern beauty pageant can trace its origin to the Miss America pageant, first held in Atlantic City, New Jersey, in 1921, under the title 'Inter-City Beauty' contest. The following year the title was (16)............. as Miss America. Other contests include the yearly Miss World competition and Miss Universe, which are the two largest and most famous (17)............. beauty contests.

    Women from around the world (18)............. in the competition for these titles. To be selected as Miss World or Miss Universe, a contestant must be celibate or single. If a Miss WorId fails to live up to people's expectations, she may be disqualified. The organizers of the major beauty contests represent their contests as being events of world importance. (19)............. many other people consider beauty contests to be agreeable entertainment event of no great importance.

    Câu 15: A. beautiful B. beautify C. beauty D. beautifully

    Câu 16: A. renewed B. removed C. renamed D. retained

    Câu 17: A. nation B. national C. internationale D. international

    Câu 18: A. participate B. interest C. excite D. involve

    Câu 19: A. Besides B. However C. Therefore D. Furthermore

    Câu 20: Each nation has many people who ............... take care of others.

    A. voluntary B. voluntarily C. voluntariness D. volunteer

    Câu 21: Choose the word that has the stress pattern different from that of the other words.

    A. constancy B. generous C. sympathy D. enthusiast

    Câu 22: We ............... TV last night.

    A. don't watch B. haven't watched C. didn't watch D. hadn't watched

    Câu 23: He advised them ............... in class.

    A. not to talk B. to not talk C. to talk not D. don't talk

    Câu 24: We all were in state of great............... when we learnt that we had passed the final exam.

    A. excite B. exciting C. excitement D. excited

    Câu 25: ............... all his homework, he went to bed.

    A. Doing B. Having done C. To do D. Do

    Câu 26: We are not permitted enter the factory after 6.p.m without authorization.

    A. authorization B. permitted enter C. We are D. after

    Câu 27: If he had known that she was in the hospital, he would come to see her.

    A. see B. had known C. was D. would come

    Câu 28: Choose the word that has the stress pattern different from that of the other words.

    A. anniversary B. unselfish C. suspicious D. acquaintance

    Câu 29: They congratulated me ............... the exams with high marks.

    A. passed B. having passed C. to pass D. on passing

    Câu 30: Peter said, "I wish I hadn't lent him some money."

    A. Peter suggested lending him some money.
    B. Peter wishes not to lend him some money.
    C. Peter thanked him for lending him some money.
    D. Peter regretted lending him some money.

    Câu 31: If everything is all right, we ............... our work on time.

    A. complete B. are completing C. have completed D. will complete

    Câu 32: The driver stopped ............... a coffee because he felt sleepy.

    A. have B. to have C. having D. had

    Part B: Writing

    Câu 33: Rewrite the following sentence, using If.

    She is so busy that she can't come to the party.

    .....................................................................................................

    Câu 34: Rewrite the following sentence, using the word in brackets.

    " Let's invite Mr. Brown to the party next weekend" he said. ( suggested)

    .....................................................................................................

    Câu 35: Reorder the following words to make a meaningful sentence.

    teacher/ The/ students/ exam./ prevented/ his/ from/ in/ the/ cheating//

    .....................................................................................................

    Câu 36: Reorder the following words to make a meaningful sentence.

    left/ The/ had/ train/ when/ got/ the/ we/ station./ to//

    .....................................................................................................

    ANSWER KEY
    1. B

    2. B

    3. D

    4. C

    5. C

    6. D

    7. B

    8. A

    9. A

    10. C

    11. A

    12. C

    13. C

    14. D

    15. C

    16. C

    17. D

    18. A

    19. B

    20. B

    21. D

    22. C

    23. A

    24. C

    25. B

    26. B

    27. D

    28. A

    29. D

    30. D

    31. D

    32. B

    Part B: Writing

    Câu 33: Rewrite the following sentence, using If.

    She is so busy that she can't come to the party.

    If she weren't so busy, she could come to the party.

    Câu 34: Rewrite the following sentence, using the word in brackets.

    "Let's invite Mr. Brown to the party next weekend" he said. (suggested)

    He suggested inviting Mr. Brown to the party the next weekend.

    Câu 35: Reorder the following words to make a meaningful sentence.

    teacher/ The/ students/ exam./ prevented/ his/ from/ in/ the/ cheating//

    The teacher prevented his students from cheating in the exam.

    Câu 36: Reorder the following words to make a meaningful sentence.

    left/ The/ had/ train/ when/ got/ the/ we/ station./ to//

    The train had left when we got to the station.
     
  3. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 2
    I / VOCABULARY & GRAMMAR : Choose the best option .


    1. Good friendship should be based on ………… respect , trust and understanding .

    a. loyal b. attractive c. suspicious d. mutual

    2. We must cooperate closely in order to finish the project on time .

    a. help b. work together c. agree d. assist

    3. The birthday marks the …………… in the life of a person , when he / she first came into being .

    a. labels b. milestones c. starting points d. symptoms

    4. The man expected ………………… a job in that company .

    a. to offer b. offering c. to be offered d. being offering

    5. ……………all his homework , Tom was allowed to go out with his friends .

    a. To do b. Had done c. Doing d. Having done

    6. We can’t grow enough food to …………..the increasing population .

    a. support b. supporter c. supportable d. supportive

    7. Mary should have apologized ……….being late this morning , but she didn’t .

    a. on b. for c. of d. about

    8. Western people are not used …………with chopsticks .

    a. eat b. to eat c. to eating d. for eating

    9. ……………is the act of limiting the children born .

    a. Population b. Birth rate c. Birth control d. Under-population

    10. The policeman ……………himopen his briefcase .

    a. made b. asked c. forced d. told

    11. Thanks to the …………. among producers , customers can buy goods with low prices .

    a. compete b. competitor c. completion d. competition

    12. - “ I hear you have passed your exams . Congratulations !” ~ “ ………………”.

    a. Thank you ! b. Congratulations ! c. Not at all d. It’s my pleasure .

    13. He wouldn’t have failed if he …………….his father’s advice .

    a. takes b. took c. had taken d. would take

    14. ……………printing …………by Chinese ?

    a. Did / invented b. Was / invented c. Was / inventing d. Were / invented

    15. The volunteers help disadvantaged children to …………….their difficulties .

    a. struggle b. fight c. forget d. overcome

    II / ERROR IDENTIFICATION : Pick out the underlined part that needs correcting .

    16. Overpopulation is a short way to lead to poor , illiteracy and social evils .

    ( A ) ( B ) ( C ) ( D )

    17. The film was so bored that many people walked out of the cinema just after 15 minutes watching it .

    ( A ) ( B ) ( C ) ( D )

    18. To save energy , all the lights should be turned off before going out .

    ( A) ( B) ( C ) ( D )

    19. Have seen the film twice , I don’t want to see it again any more .

    (A) ( B ) ( C ) (D )

    20. They let me choose an umbrella , and I took the blue once .

    ( A ) ( B ) ( C ) ( D )

    III / READING :

    A - Choose the best answer to complete each space .

    I had an ……….( 21) experience last year . When I ………..( 22) to town in the south of France , a young man waved to me .

    I stopped and he asked me for a lift . As soon as he had got into the car , I said good morning to him ……….( 23) French and he replied in the same language . ………….( 24) of us spoke during the journey . I myself know a little of French . I had nearly approached the town when the young man suddenly said , very ………….( 25) , “ Do you speak English ? ” As I soon learnt , he was English himself .

    21. a. amuse b. amusing c. amused d. amusement

    22. a. was driving b. drove c. had been driving d. having driven

    23. a. with b. in c. on d. by

    24. a. Not b. Neither c. None c. All

    25. a. quick b. slow c. slowly d. slowness

    B - Read the passage and choose the best answer for each question :

    Different regions have different rates of population growth , but in the 20th century , the world saw the biggest increase in its population in human history due to medical advances and massive increase in agricultural productivity made by the Green Revolution .

    However , in some countries there is a negative population growth , especially in the Central and Eastern Europe , mainly due to low fertility rate ,and Southern Africa due to the high number of HIV – related deaths .Within the next decades , Japan and some countries in Western Europe are also expected to encounter a negative population growth due to sub-replacement fertility rates .

    Population growth which exceeds the carrying capacity of an area will result in overpopulation . On the contrary , such areas may be considered “ under-populated ” if the population is not large enough to maintain an economic system .

    26. Which sentence is NOT true ?

    a. Most of the countries in the world are facing the problem of overpopulation

    b. Overpopulation is a state when the population growth exceeds the carrying capacity of an area

    c. The Green Revolution caused the population explosion in the 20th century .

    d. The 20th century had the highest population growth rate in the history .

    27. When is an area considered “ under-populated ” ?

    a. When its population is not big enough to maintain the economic system .

    b. When it has high number of HIV – related deaths .

    c. When its population is too poor .

    d. When it has high fertility rate

    28. Which areas are expected to encounter a decrease in population growth in the next decades ?

    a. Some countries in Central and Eastern Europe , b. Japan

    c. Some countries in Western Europe , d. B and C

    29. Negative population growth in Central and Eastern Europe is due to : ……………

    a. high fertility rate b. low fertility rate

    c. low death rate d. high number of HIV-related deaths .

    30. What does “ fertility rate ” mean ?

    a. birth rate b. death rate c. growth rate d. marriage rate

    IV / WRITING : Choose the sentence that has the same meaning as the root one :

    31. “ If I were you . I would travel to Paris by train ,” Jane said .

    a. Jane said If she had been me , she would have traveled to Paris by train .

    b. Jane said If she were me , she would travel to Paris by train .

    c. Jane advised me to travel to Paris by train .

    d. B and C are correct .

    32. “ Congratulations ! You’ve won the scholarship ,” he said .

    a. He said that congratulations ! I had won the scholarship . b. He said I had won the scholarship and he congratulated .

    c. He congratulated me on having won the scholarship . d. He congratulated me of winning the scholarship .

    33. Tom did his homework and then he went to bed .

    a. After Tom had done his homework , he went to bed . b. Having done his homework , Tom went to bed .

    c. Doing his homework , Tom went to bed . d. A and B are correct .

    34. Let’s start our journey or we’ll be late .

    a. If we start our journey , we won’t be late . b. Unless we start our journey , we won’t be late .

    c. If we don’t start our journey , we’ll be late . d. We would be late if we didn’t start our journey .

    35. He dislikes people asking him about his job .

    a. Asking him about his job is disliked . b. He dislikes being asked about his job .

    c. His job is disliked asking about . d. People are disliked asking about his job .

    V / PHONETICS :

    A- Choose a word whose underlined part is pronounced differently from the others :

    36. a. figure b. average c. organize d. grow

    37. a. choose b. children c. character d. teacher

    38. a. volunteer b. province c. population d. provide

    B – Choose a word whose stressed syllable is different from the others .

    39. a. coordinate b. voluntary c. minority d. development

    40. a. assistance b. supporter c. vocation d. secretary
    KEYS
    1-D

    11-D

    21-B

    31-D

    2-B

    12-A

    22-A

    32-C

    3-B

    13-C

    23-B

    33-D

    4-C

    14-B

    24-B

    34-C

    5-D

    15-D

    25-C

    35-B

    6-A

    16-C

    26-A

    36-B

    7-B

    17-A

    27-A

    37-C

    8-C

    18-D

    28-D

    38-D

    9-C

    19-A

    29-B

    39-B

    10-A

    20-D

    30-A

    40-D
     
  4. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 3
    Question 1: Choose a word in each line that has the underlined part pronounced differently from the rest:


    1. A. agree B. arrange C. area D. award

    2. A. changeable B. chemistry C. champion D. church

    3. A. usually B. unhealthy C. usefulness D. university

    4. A. whole B. whale C. water D. window

    Question 2: choose a word in each line that has the different stress pattern.

    5. A. floppy B. idol C. cotton D. decide

    6. A. extremely B. excited C. personal D. imagine

    7. A. sneaky B. notice C. open D. around

    8. A. birthday B. reply C. schoolbag D. money

    Question 3: Choose the best answer to fill in each gap to complete the sentences.

    9.Those ladies often go to pagoda to pray _______ happiness and luck.

    A. for B. to C. on D. into

    10. Of the three sisters, Mary is the most beautiful ________ .

    A. someone B. anyone C. everyone D. one

    11.The whole family usually try to get-together at Christmas.

    A. contact B. gather C. relate D.communicate

    12.Tet is a ________ occasiom for all members of famillies to gather.

    A. special B. specially C. specialize D. specializing

    13-.A: Would you like some more tea?-B:_____________________

    A. Yes, thanks B. No, please. C. Yes, please D. You are welcome

    14. Would you mind__________for a moment ?

    A. waits B. waiting C. to wait D. wait

    15. John ____________ helping him carrying the package

    A. thanked me for B. asked me to C. told me to thank D. said thank you me

    16. John suggested ____________to the new branch in Vietnam

    A. appointing B. to appoint C. being appointed D. to be appointed

    17. ___________ is the day when people celebrate the largest full in the year

    A. Thanksgiving B. Valentine’s Day C.Mid-Autumn FestivalD.Tet holiday

    18__________out of the window, he saw the cat climbing over the fence.

    A. Look B. Being looked C. Looking D. To look

    19. They volunteer to work in remote or_______areas to provide education for children.

    A. mountain B. mountainous C. high D. low

    20. _______in some developing countries may be the cause of poverty and hunger.

    A.Modernization B.Literacy C.Pollution D.Overpopulation

    21. They …. on the street when it rained

    A. was walking B. walked C. walks D. were walking

    22. What would you like to drink? - __________

    A. Thank you B. Coffee, please C. Yes, please D. No, I don’t

    23. How many _______ are there in the competition?

    A. participates B. participants C. participations D. participating

    24. I would like to take part in the competitions like these?

    A. contests B. rivals C. participation D. races

    25. My brother suggested _________ to the movies tonight.

    A. to go B. going C. go D. goes

    26. Your idea is quite different _______ mine.

    A. to B. with C. about D. from

    27. My friends congratulated me _______the final examination.

    A. passing B. for passing C. about passing D. on passing

    28. The lawn needs mowing again.

    A. repairing B. making C. bending D. cutting

    29. Banh Chung is made_________ sticky rice, green beans and fatty pork.

    A. on B. from C. with D. by

    Question 4: There is a mistake in four underlined parts of each sentence. Find the mistake:

    30. My brother has always dreamed to be a famous film star .

    A B C D

    31. The rain prevented us for climbing to the top of the mountain

    A B C D

    32. If you came to my party yesterday, you would have seen your former friend.

    A B C D

    33. Who suggested come here for the picnic ?

    A B C D

    34. Could you telling me the way to the post office?

    A B C D

    Question5: Read the following passage then choose the word A,B,C or D that best fits each of the blank spaces.

    More and more young people are ... (35) ... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little ... (36) ... no money. But they will be doing something useful - and enjoying the experience.

    The work may ... (37) ... of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. ... (38) ... kind of job it is, it is certain to be ... (39) ... and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

    35.A. doing B. making C. taking D. getting

    36. A. with B. but C. or D. and

    37.A. consist B. include C. contain D. involve

    38. A. Any B. What C. However D. Whatever

    39. A. challenging B. dangerous C. difficult D. attracted

    Question6: Read the following passage, then choose the item (A, B, C or D)that best answer each of the question about it:

    Every four years people all over the world watch the Olympic Games. It is a time for all kinds of people to unite in peace. Some of them join together to compete for gold medals. Millions of other people watch them on television.

    Why do we have the Olympic? How did they begin?

    The first Olympic Games were in Greece in 776 B.C. There was only one event. People ran a nice the length of the stadium. The Games lasted one day.

    Slowly people added more events. The Games were only for men, and women could not even watch them. Only Greeks competed. They came from all parts of the Greek world. The time of the Games way; a time of peace, and government let everyone travel safely. The winners became national heroes.

    The first modem Games were in 1896 in Athens. The Greeks built a new stadium for the competition. Athletes from several countries competed. Then there were Olympics every four years in different cities in Europe and the United States until 1952. After that they were in Melbourne, Tokyo, Mexico City, and Montreal besides in European cities. Each year there were athletes from more nations. The first Winter Olympics were in 1924. The athletes compete in skiing and other winter sports.

    40.How often do people all over the world watch the Olympic Games ?

    A.every 4 years B. 4 years C.2 years D. every 4 year

    41. Where were the cities where the Olympics were held between 1896 and 1952?

    A. In European and South American countries.

    B. In European countries only.

    C. In European countries and the United States.

    D. In Japan, Australia and North American and European countries

    42. How long after the founding of the modern Olympics were the Winter Olympics introduced?

    A. 20 years B. 24 years C. 28 years D. 32 years

    43. In what city were the 1952 Olympic Games held?

    A. New York B. Melbourne C. Moscow D. London

    44. Which sport is competed in the Winter Olympic?

    A. Running

    B. Skiing

    C. Horse racing

    D. Car racing

    Question 7:Choose the sentence A, B, C or D which is closest meaning to the sentence above

    45. "I didn't break the mobile phone," Lan said.

    A. Lan denied breaking the mobile phone.

    B. Lan admitted breaking the mobile phone.

    C. Lan prevented us from breaking the mobile phone

    D. Lan promised to break the mobile phone.

    46. “Let me pay for the coffee. I really want.”

    A. Jenny told me to pay for the coffee

    B. Jenny is asked to pay for the coffee

    C. Jenny insisted on paying for the coffee

    D. Jenny suggested paying for the coffee

    47. The bag was heavy, so we could not take it with us.

    A. If the bag was not heavy, we would take it with us.

    B. Unless the bag had not been heavy, we would have taken it with us.

    C. If had the bag not been heavy, we would have taken it with us.

    D. Had the bag not been heavy, we would have taken it with us

    48. “Why don’t you put a better lock on the door?" said John.

    A. John suggested to put a better lock on the door.
    B. John asked why not putting a better lock on the door.
    C. John suggested putting a better lock on the door.
    D. John made us put a better lock on the door.

    49. “ If I were you, I wouldn’t buy that coat,” she said.

    A. She said if she were me, she wouldn’t buy that coat

    B. She said if I were you, she wouldn’t buy that coat.
    C. She said if she were me, I wouldn’t buy that coat

    D. She said if she were me, she wouldn’t buy this coat.

    50“I’m sorry I have to leave so early,” he said.

    A. He apologized for having to leave early.

    B. He apologized to have to leave early.

    C. He apologized that he has to leave early.

    D. He apologized to have left early.
    1.C

    2.B

    3.B

    4.A

    5.D

    6.C

    7.D

    8.B

    9.A

    10.D

    11.B

    12.A

    13.C

    14.B

    15.A

    16.C

    17.C

    18.C

    19.B

    20.D

    21.D

    22.B

    23.B

    24.A

    25.B

    26.D

    27.D

    28.D

    29.B

    30.B

    31.B

    32.B

    33.B

    34.B

    35.A

    36.C

    37.A

    38.A

    39.D

    40.A

    41.C

    42.C

    43.A

    44.B

    45.A

    46.C

    47.D

    48.C

    49.A

    50.A
     
  5. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 4
    Choose the best answer (A,B,C or D) for each sentence.


    Caâu 1: She is very shy; that's why she doesn't enjoy parties.

    A. If she hadn't been too shy, she would have enjoyed parties. B. If she weren't shy, she will enjoy parties.

    C. She said that if she wasn't very shy, she would enjoy parties. D. If she weren't very shy, she would enjoy parties.

    Caâu 2: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

    A. successful B. together C. relation D. celebrate

    Caâu 3: On the New Year's Day, friends and relatives pay New Year calls.

    A. give a ring B. exchange New Year wishes

    C. come to visit D. visit and exchange New Year wishes

    Caâu 4: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

    While I did my homework, I had a good idea.

    A B C D

    Caâu 5: " Thank you very much for your help, John," said Daisy.

    A. Daisy would like John to help her. B. Daisy told John to help her

    C. Daisy wanted John to help her and said thanks D. Daisy thanked John for helping her

    Caâu 6: One third of the world's ........................... consumes two thirds of the world resources.

    A. men B. population C. human D. people

    Caâu 7: John………………..to return my book the next Friday.

    A. proposed B. reminded C. suggested D. promised

    Caâu 8: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

    A. pagoda B. calendar C. relative D. decorate

    Caâu 9: I apologized ........................ the book at home.

    A. leaving B. to leave C. for leaving D. to leaving

    Caâu 10: I'm sorry you've missed the train, it…………….five minutes ago.

    A. has been left B. left C. has left D. had left

    Caâu 11: The doctor advised him ......................... and to take up some sport.

    A. to stop smoking B. to stop to smoke C. stop smoking D. stop smoke

    Caâu 12: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

    He said that if he has more time, he would come to see us.

    A B C D

    Caâu 13: I threw my old trainers and bought some new ......................... .

    A. ones B. any C. one D. some

    Caâu 14: Before TET ,housewives are always busy cooking …………………… foods

    A. traditionally B. traditional C. traditionize D. tradition

    Caâu 15: He didn't come to class for three days ,and…………………. knows where he is .

    A. everyone B. anyone C. noone D. some one

    Caâu 16: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

    I couldn't make my car to start this morning.

    A B C D

    Caâu 17: If I ........................... you, I'd call and apologize.

    A. were B. Was C. would be D. am

    Caâu 18: Some high school students take part in helping the handicapped.

    A. play a role of B. are a part of C. participate D. take a place of

    Caâu 19: In some many European countries, people of all ages.....................birthdays.

    A. prefer B. display C. celebrate D. present

    Caâu 20: Bob wrote some letters and then went to bed.

    A. After Bob had gone to bed, he wrote some letters. B. After Bob had written some letters, he went to bed.

    C. While Bob was writing some letters, he went to bed. D. Before Bob wrote some letters, he had gone to bed.

    Caâu 21: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

    A. hold B. hour C. happy D. husband

    Caâu 22: There's ……………….sharp in my shoe and I feel hurt.

    A. anything B. everything C. something D. nothing

    Caâu 23: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

    A. change B. machine C. children D. church

    Caâu 24: A situation in which people or organizations compete with each other to find out who is the best at something. A. activity B. participation C. competition D. performance

    Caâu 25: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

    A. passenger B. generous C. guitarist D. village

    Caâu 26: I expected……………….the job in that company.

    A. being offered B. offering C. to be offered D. to offer

    Caâu 27: I closed all the windows and then locked the door.

    A. Having closed all the windows, I locked the door. B. Having locked the door, I closed all the windows.

    C. Having locked the door, then all the windows were closed.

    D. Having closed all the windows, then the door was locked.

    Caâu 28: I remember someone gave me a teddy bear on my 10th birthday.

    A. On my 10th birthday, I was given a teddy bear and I remember.

    B. I remember being given a teddy bear on my 10th birthday.

    C. A teddy bear is remembered to give me on my 10th birthday.

    D. Someone is remembered gave me a teddy bear on my 10th birthday.

    Caâu 29: " Where did you get money to pay………….. this hat?" his father asked.

    A. with B. about C. of D. for

    Caâu 30: The most important thing of a true friendship is............................

    A. richness B. unselfishness C. hapiness D. selfishness

    Choose the correct answer – A,B,C or D – to complete the pasage.

    To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (31)………. joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (32)………………with.

    There are all sorts of things that can (33)……………about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years to get to know someone well (34)…………to consider your best friend.

    To the majority of us, this is someone we trust completely and (35)…………..understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets .

    Caâu 31: A. share B. spend C. give D. have

    Caâu 32: A. through B. in C. up D. on

    Caâu 33: A. cause B. provide C. result D. bring

    Caâu 34: A. enough B. such C. so D. too

    Caâu 35: A. which B. whom C. who D. Whose

    Choose the correct answer – A,B,C or D – to each question

    Mankind is feeling greater pressure from the expanding number of people. The area of the earth can never be expanded. Nor are there endless sources of food and clothing. Yet people are being born faster than they are dying. In the next forty years, the world population may double. How can so many people be fed? What is worse, there is danger that someday mankink will have only standing room.

    Birth control should be a basic policy in our country. China has the greatest number of population in the world. With a high birth rate, the production of grains and goods will be unable to meet the need of the people. To raise people’s living standard, we must practise birth control.

    There are disadvantages of a family having more children. First, parents cannot give their children a good breeding in food, clothing and shelter, let alone education. Second, child-rearing will exhaust the parents, leaving no time and energy for their work. Last, a family with more children will increase the burden of society.

    Caâu 36: Which of the following sentences is TRUE?

    A. The faster the population grow the more natural resources we own.

    B. The natural resources are always enough to supply the hugest population.

    C. It's necessary to practise birth control to raise people's living standards.

    D. The production of grains always meet the need of people.

    Caâu 37: Which country has the greatest population in the world?

    A. Canada B. The United States C. Britain D. China

    Caâu 38: The world population may double in the next forty years because............................

    A. people don't know how to limit population B. government hasn't provided birth-control methods. C. people are being born faster than they are dying D. each individual isn't responsible for limiting population. Caâu 39: In a family having more children,...............................

    A. the parents cannot remember all the children's name.

    B. the children cannot be given a good breeding in food, clothing, shelter, education.

    C. the parents will die at their young age.

    D. it's very difficuilt for children to take care of their parents.

    Caâu 40: Mankind is feeling greater pressure from........................

    A. the supplying of food and clothing B. the expanding number of people. C. the building of remote regions D. the expanding the area of the earth.

    KEY

    1. D 2. D 3. D 4. A 5. D 6. B 7. D 8. A 9. C 10. B 11. A 12. B 13. A 14. B 15. C 16. C 17. A 18. C 19. C 20. B 21. B 22. C 23. B 24. C 25. C 26. C 27. A 28. B 29. D 30. B31. A 32. C 33. D 34. A 35. C 36. C 37. D 38. C 39. B 40. B
     
  6. toilatot

    toilatot Banned Banned Thành viên

    Tham gia ngày:
    1 Tháng ba 2017
    Bài viết:
    3,377
    Đã được thích:
    2,112
    Điểm thành tích:
    524
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học:
    THPT Trần Hưng Đạo -Nam Định


    anh có thể nhừng cho đáp án ko
    em muốn làm ak
     
    Minh Nhí thích bài này.
  7. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    e Tự làm rồi tự check đáp án
     
    toilatot thích bài này.
  8. toilatot

    toilatot Banned Banned Thành viên

    Tham gia ngày:
    1 Tháng ba 2017
    Bài viết:
    3,377
    Đã được thích:
    2,112
    Điểm thành tích:
    524
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học:
    THPT Trần Hưng Đạo -Nam Định


    mong anh đưa mỗi đề ak
     
    Minh Nhí thích bài này.
  9. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017 Hội viên English Club

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,184
    Đã được thích:
    3,213
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    anh ơi, cái ngữ pháp này không có của chương trình thí điểm ạ??
     
    phuong kim thích bài này.
  10. Kenyaichi Fujitani

    Kenyaichi Fujitani Banned Banned Thành viên

    Tham gia ngày:
    11 Tháng tám 2017
    Bài viết:
    88
    Đã được thích:
    84
    Điểm thành tích:
    21
    Giới tính:
    Nam
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh


    ruifanh ơi, anh làm của lớp 7 nữa nha anh, nhớ cho tên em vào đó cho em dễ tìm
     
  11. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    Chào e,lớp 7 đã có rồi nhé, các topic ôn học kì các lớp đều cùng vị trí đăng á e

    Nếu em có thì cứ share vào nhé
     
    Last edited by a moderator: 30 Tháng mười một 2017
    ngchau2001toilatot thích bài này.
  12. thuhien2012001

    thuhien2012001 Thần tượng văn học hạng III Thành viên

    Tham gia ngày:
    24 Tháng sáu 2017
    Bài viết:
    135
    Đã được thích:
    158
    Điểm thành tích:
    69
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Giang


    cái này lấy ở đâu vậy ạ
     
    tôi là ai? thích bài này.
  13. tôi là ai?

    tôi là ai? Banned Banned Thành viên

    Tham gia ngày:
    9 Tháng tám 2017
    Bài viết:
    1,841
    Đã được thích:
    1,454
    Điểm thành tích:
    224
    Giới tính:
    Nam
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học:
    THCS dành cho hs cá biệt


    anh ơi có wuy tắc trung trọng âm 5 dòng thui anh
     
  14. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,421
    Đã được thích:
    2,529
    Điểm thành tích:
    436
    Giới tính:
    Nam


    ý em là sao ?
     

CHIA SẺ TRANG NÀY