Cùng bạn ôn thi THPT 2018

Ngoại ngữ [Lớp 10] Ôn thi học kì 1

Thảo luận trong 'BẢNG TIN - PHÒNG SINH HOẠT CHUNG' bắt đầu bởi Minh Nhí, 24 Tháng mười một 2017.

Lượt xem: 1,799

  1. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,502
    Đã được thích:
    2,753
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam
  2. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,502
    Đã được thích:
    2,753
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam
  3. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,502
    Đã được thích:
    2,753
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 2
    A- Multiple choice (8ms)


    I. Choose the best answer for each of the following sentences

    1. Radio presents information and entertainment through mouth.

    A. rarely B. aurally C. orally D. visually

    2. A: "What a beautiful dress!"

    B: "________"

    A. Thanks a lot B. You're welcome C. I'd love to D. Sure

    3. She __________ go to the bar in the evening.

    A. is used to B. used to C. is used D. is used for

    4. He has had a headache for a long time. I advise him to try ________ this medicine.

    A. takes B. to take C. take D. taking

    5. Why don't you consider __________ this big house?

    A. buy B. buying C. bought D. to buy

    6. Maria ________ the university after she had graduated from the community college.

    A. had entered B. entered C. has entered D. enters

    7. The boat ___________ because a lot of water is coming in through a big hole in its bottom.

    A. will sink B. sinks C. is sinking D. is going to sink

    8. ________ deaf can't hear anything, so you must use body language when you talk with them.

    A. an B. x C. the D. a

    9. ___________ often makes people laugh when they watch it.

    A. Weather forecast B. News C. Documentary D. Comedy

    10. Mary broke the vase of her sister, _________ caused a terrible quarrel between them.

    A. whom B. which C. that D. who

    11. Tom: "I have just got a scholarship for studying abroad."

    Mary: "___________."

    A. That's a good idea B. You're welcome

    C. Congratulations. D. Thank you

    12. With helping us interact with other computers, a computer becomes a personal __________.

    A. communicate B. communication

    C. communicator D. communicative

    13. He let me ________ without saying anything.

    A. to go B. go C. going D. went

    14. Students should be strictly _________ so that they have good behaviors.

    A. educating B. educational C. education D. educated

    15. Her sister is the first student __________ will be awarded this scholarship.

    A. whose B. who C. whom D. that

    16. They are aware _________ the harm of smoking, but they can't stop it immediately.

    A. on B. of C. in D. with

    17. If I __________ a lot of money, I __________ the poor in my village.

    A. have/ will help B. has/ will help C. had/ will help D. have/ would help

    18. The heavy rain prevents people ___________ going out.

    A. to B. from C. with D. of

    19. The lessons _____________ for two weeks.

    A. have been revised B. has revised C. has been revised D. have revised

    20. Look! A little girl ___________ the street by herself.

    A. crossed B. crosses C. are crossing D. is crossing



    II. Listen to the passages about the news and choose the best option for each question

    21. What has the heavy rain during the night caused?

    A. storms B. high temperature

    C. floods D. pollution

    22. Why can't people go out to work?

    A. Because they have something to do at home. B. Because the weather is good.

    C. Because the weather is terrible D. Because they feel sick.

    23. How old is the woman?

    A. 89 B. 90 C. 92 D. 91

    24. How has the mountain kept her?

    A. healthy and young B. strong and healthy

    C. young D. healthy

    III. Choose the word that has the letter(s) pronounced differently from the others.

    25. A. four B. more C. wrong D. sport

    26. A. fruit B. full C. cook D. put



    IV. Find one error in each sentence below

    27. Although his life was difficult, but he managed to help handicapped children.

    A B C D

    28. Don't forget turning off the light before you leave the room.

    A B C D

    29. She told me that she was reading a letter from her parents now.

    A B C D

    30. The unemployed in this area doesn't know what to do to earn money.

    A B C D



    V. Read the passage and choose the correct words for the blanks.

    Last summer John went on holiday for two weeks to the island of Sardinia. He stayed in a hotel which had a wonderful swimming pool and beautiful views of the sea. It was a village (31)_______ the local people went fishing in the winter, and foreign visitors came in the summer. John spent his first day (32)_______ the beach, but on the second day he felt very ill. First he was very hot and then he was too cold. He couldn't understand why he felt like that. (33)_______ , he went to see the local doctor, who was a very nice man, and whose English was excellent."Summer is a time when people often feel ill". The doctor said. "It's too hot for most of us! (34)_______ this medicine, and stay out of the sun."


    31. A. that B. where C. which D. when

    32. A. on B. in C. at D. with

    33. A. However B. Moreover C. Therefore D. Although

    34. A. Use B. Eat C. Drink D. Take



    VI. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

    35. A. refreshment B. ambitious C. permission D. stimulate

    36. A. hardware B. fasten C. harrow D. cartoon



    VII. Read and answer the questions.

    Elizabeth Blackwell was born in England in 1821, and went to New York City when she was ten years old. One day she decided that she wanted to become a doctor. That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century. After writing many letters seeking admission to medical schools, she was finally accepted by a doctor in Philadelphia. As a determined woman, she taught at the school and gave music lessons to earn money for her study. In 1849, after her graduation from medical school, she decided to continue her education in Paris. She wanted to be a surgeon, but a serious eye infection forced her to give up the idea.

    After returning to the United States, she realized that it was difficult to start her own practice because she was a woman. By 1857 Elizabeth and her sister, also a doctor, along with another female doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children. She not only was the first female physician and a founder of her own hospital, but also set up the first medical school for women.

    37. What was the main reason that made her dream of becoming a doctor impossible?

    A. She was a woman

    B. She wrote too many letters

    C. She couldn't finish her study at the medical school.

    D. She couldn't set up her own hospital.

    38. According to the passage, how many countries did she live in?

    A. 3 B. 4 C. 5 D. 2

    39. All of the following are " first" in the life of Elizabeth Blackwell, EXCEPT:

    A. She became the first female physician.

    B. She established the first medical school for women.

    C. She and many other women founded the first hospital for women and children.

    D. She was the first woman surgeon.

    40. When did she leave for New York City?

    A. 1831 B. 1821 C. 1825 D. 1835


    B- Writing(2ms)

    Rewrite the following sentences basing on the cues in the parentheses.

    41. Do your father know that man? You lent him some money . (relative pronoun)

    ______________________________________________________________

    42. She often wore jeans to go to work, but she doesn’t do anymore. (used to)

    _______________________________________________________________

    43. My students have repaired my motorbike for one hour. (passive voice)

    _______________________________________________________________

    44. Because his leg was broken, he couldn’t play football. (because of)

    _______________________________________________________________

    45. Her brother said to me “I bought a car for my sister yesterday”

    Her brother told__________________________________________________
     
    Last edited by a moderator: 27 Tháng mười một 2017
    Trang Minh TrầnYe Ye thích bài này.
  4. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    Sao chẳng có ai làm thế này??? :(

    Đáp án đề 2:

    1. C 11. C 21. C 31. B
    2. A 12. C 22. C 32. A
    3. B 13. B 23. B 33. C
    4. D 14. D 24. A 34. D
    5. B 15. D 25. C 35. D
    6. B 16. B 26. A 36. D
    7. D 17. B 27. B 37. A
    8. C 18. B 28. A 38. A
    9. D 19. A 29. D 39. D
    10. B 20. D 30. C 40. A

    41. Do your father know that man? You lent him some money . (relative pronoun)
    => Do your father know that man whom you lent some money?

    42. She often wore jeans to go to work, but she doesn’t do anymore. (used to)
    => She used to wear jeans to go to work.

    43. My students have repaired my motorbike for one hour. (passive voice)
    => My motorbike has been repaired by my students for one hour.

    44. Because his leg was broken, he couldn’t play football. (because of)
    => Because of his broken leg, he couldn’t play football.

    45. Her brother said to me “I bought a car for my sister yesterday”
    => Her brother told that he had bought a car for his sister the day before/ the previous day.
     
  5. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    ĐỀ 3

    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others: (1M)

    1. A. plays B. reads C. listens D. stops

    2. A. traveled B. stared C. landed D. seemed

    3. A. chemistry B. prepare C. receive D. degree

    4. A. miss B. little C. child D. listen

    II. Choose the best answer. (4M)

    5. Andrew _______ the test before so he _______ it very easy.

    A. had done/found B. had done/ had found

    C. did/ found D. did/ had found

    6. I must go now. I promised ________________late.

    A. not being B. not to be C. to not be D. I wouldn't be

    7. I was late for school this morning because my alarm clock didn't ______________.

    A. go on B. go off C. go away D. go up

    8. He often ___________ to work by car everyday but today he __________ by bus.

    A. goes/ goes B. is going/ will go C. went/ has gone D. goes/ is going

    9. He's not really interested in ________________ on the farm.

    A. to work B. work C. worked D. working

    10. He _____________the piano everyday.

    A. practise B. practises C. to practise D. practising

    11. The World War II ___________in 1939 and _________1945.

    A. begins/ ends B. had begun/ ended C. has begun/ had ended D. began/ ended

    12. She is interested _________ science. She is a scientist.

    A. with B. of C. in D. under

    13. It takes me 45 minutes to get ready.

    A. to go B. to prepare C. to wake up D. to do

    14. Marie Curie was born................November 7, 1867.

    A. in. B. from C. at D. on

    15. Would you mind _______ some time taking to me after the examination?

    A. to open B. opening C. open D. opened

    16. _________do you live? - In a flat, near the university.

    A. Where B. When C. Who D. Whom

    17. They decided _______ this job.

    A. taking B. take C. to take D. took

    18. _______ money do you earn? – About $45 a week.

    A. How much B. How many C. What D. Which

    19. Remember _______ the letter for me tomorrow.

    A. posting B. post C. will post D. to post

    20. Will you please stop ________________ noise?

    A. to make B. make C. be made D. making

    III. Identify the one underlined word or phrase A, B, C, or D that must be changed for the sentence to be correct: (1M)

    21. Before she became a film star, she has been a stand-up comedian.
    A B C D

    22. Tom watches usually television in the evening.
    A B C D

    23. She has lived in London for five years before she moved to New York.
    A B C D

    24. I spend 20 minutes to read books every day.
    A B C D

    AnswersIV. Give the correct form of words: (1M)

    25. To prepare his (science) ______________ works, Karl often spends whole day in library.

    26. "Chip and Dale" is really an ___________________ cartoon. (interest)

    27. Please write your name and on the form. (occupy)

    28. As a child, he received most of his at home. (educate)

    V. Read the passage carefully, then answer the following questions. (1M)

    MARIE CURIE (1867 - 1934 )

    Marie was born in Warsaw. She studied maths and physics in Paris. She met and married a scientist - Pierre Curie. She had two children but continued her career after they was born. In 1902, she and Pierre discovered a new element called "radium" which was important because doctors could use it to help people with cancer. They were awarded the 1903 Nobel Prize for physics They continued to work hard and made new discoveries. Marie even continued her research after her husband's death in 1906. She became a professor of the Sorbornne. In 1911, she was awarded a second Nobel Prize for chemistry. She died in 1934.

    (*) to be awarded: được trao giải

    29: Where was Marie born?
    ________________________________________________________________________

    30: Where did she meet Pierre?
    ________________________________________________________________________

    31. Why was their discovery important?
    _______________________________________________________________________

    32. When was she awarded a second Nobel Prize?
    _______________________________________________________________________
     
  6. Johnny Jones

    Johnny Jones Học sinh Thành viên

    Tham gia ngày:
    2 Tháng sáu 2017
    Bài viết:
    13
    Đã được thích:
    5
    Điểm thành tích:
    29
    Giới tính:
    Nam


    Bài nghe ở đâu vậy ạ?
     
  7. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,502
    Đã được thích:
    2,753
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    ngchau2001 thích bài này.
  8. Lù Nguyễn Thanh Thảo

    Lù Nguyễn Thanh Thảo Học sinh Thành viên

    Tham gia ngày:
    6 Tháng tư 2017
    Bài viết:
    82
    Đã được thích:
    51
    Điểm thành tích:
    46
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Cần Thơ


    em muốn tải đề cương về thì làm sao ạ?????
     
  9. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    10 Tháng bảy 2017
    Bài viết:
    1,197
    Đã được thích:
    1,451
    Điểm thành tích:
    214
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học:
    NEU (Dream)


    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others: (1M)

    1. A. plays B. reads C. listens D. stops

    2. A. traveled B. stared C. landed D. seemed

    3. A. chemistry B. prepare C. receive D. degree

    4. A. miss B. little C. child D. listen

    II. Choose the best answer. (4M)

    5. Andrew _______ the test before so he _______ it very easy.

    A. had done/found B. had done/ had found

    C. did/ found D. did/ had found

    6. I must go now. I promised ________________late.

    A. not being B. not to be C. to not be D. I wouldn't be
    Câu này là B hay D thế ạ? Phân biệt giúp em với

    7. I was late for school this morning because my alarm clock didn't ______________.

    A. go on B. go off C. go away D. go up

    8. He often ___________ to work by car everyday but today he __________ by bus.

    A. goes/ goes B. is going/ will go C. went/ has gone D. goes/ is going

    9. He's not really interested in ________________ on the farm.

    A. to work B. work C. worked D. working

    10. He _____________the piano everyday.

    A. practise B. practises C. to practise D. practising

    11. The World War II ___________in 1939 and _________1945.

    A. begins/ ends B. had begun/ ended C. has begun/ had ended D. began/ ended

    12. She is interested _________ science. She is a scientist.

    A. with B. of C. in D. under

    13. It takes me 45 minutes to get ready.

    A. to go B. to prepare C. to wake up D. to do

    14. Marie Curie was born................November 7, 1867.

    A. in. B. from C. at D. on

    15. Would you mind _______ some time taking to me after the examination?

    A. to open B. opening C. open D. opened

    16. _________do you live? - In a flat, near the university.

    A. Where B. When C. Who D. Whom

    17. They decided _______ this job.

    A. taking B. take C. to take D. took

    18. _______ money do you earn? – About $45 a week.

    A. How much B. How many C. What D. Which

    19. Remember _______ the letter for me tomorrow.

    A. posting B. post C. will post D. to post

    20. Will you please stop ________________ noise?

    A. to make B. make C. be made D. making

    III. Identify the one underlined word or phrase A, B, C, or D that must be changed for the sentence to be correct: (1M)

    21. Before she became a film star, she has been a stand-up comedian.
    A B C D

    22. Tom watches usually television in the evening.
    A B C D

    23. She has lived in London for five years before she moved to New York.
    A B C D

    24. I spend 20 minutes to read books every day.
    A B C D

    AnswersIV. Give the correct form of words: (1M)

    25. To prepare his (science) ______scientific________ works, Karl often spends whole day in library.

    26. "Chip and Dale" is really an _______interesting____________ cartoon. (interest)

    27. Please write your name and occupation on the form. (occupy)

    28. As a child, he received most of his education at home. (educate)

    V. Read the passage carefully, then answer the following questions. (1M)

    MARIE CURIE (1867 - 1934 )

    Marie was born in Warsaw. She studied maths and physics in Paris. She met and married a scientist - Pierre Curie. She had two children but continued her career after they was born. In 1902, she and Pierre discovered a new element called "radium" which was important because doctors could use it to help people with cancer. They were awarded the 1903 Nobel Prize for physics They continued to work hard and made new discoveries. Marie even continued her research after her husband's death in 1906. She became a professor of the Sorbornne. In 1911, she was awarded a second Nobel Prize for chemistry. She died in 1934.

    (*) to be awarded: được trao giải

    29: Where was Marie born?
    __________Marie was born in Warsaw.______________________________________________________________

    30: Where did she meet Pierre?
    _____________She met Pierre in Paris___________________________________________________________

    31. Why was their discovery important?
    _______Because doctors could use it to help people with cancer. _______________________________________________

    32. When was she awarded a second Nobel Prize?
    __________In 1911_____________________________________________________________
     
    ngchau2001 thích bài này.
  10. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    em bấm vào hình mũi tên (Hiện của sổ nhỏ mới ) trong cái đề cương sau đó thì tải về nhé! :D
     
  11. huonggiangnb2002

    huonggiangnb2002 Mùa hè Hóa học Thành viên

    Tham gia ngày:
    23 Tháng mười hai 2015
    Bài viết:
    309
    Đã được thích:
    283
    Điểm thành tích:
    109
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Ninh Bình


    Chị ơi sao lại là "orally" ạ ? Phiền chị giải thích luôn nghĩa cả câu cho em với ạ !!! Chị giải thích giúp em cả câu 5 đề 1 nữa nhé, 2 câu này có điểm tương đồng ạ =))
     
    Last edited: 4 Tháng mười hai 2017
    ngchau2001 thích bài này.
  12. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    - orally: bằng lời, bằng (cách nói) miệng = through mouth.
    - aurally: qua tai, bằng cách nghe = through ear.

    (Phần này ở Sách T.A 10 (cũ) Unit 7: The Mass Media, phần Speaking em nhé! :))
     
  13. Mèo My

    Mèo My Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    14 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    10
    Đã được thích:
    3
    Điểm thành tích:
    6
    Nơi ở:
    Bình Thuận


    chỉ em cách đọc s/es với !!!!!!!!!!!!!:):):)
     
    ngchau2001 thích bài này.
  14. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    Cách phát âm đuôi S / ES của động từ ngôi ba số ít, danh từ số nhiều.

    - Đọc là /S/ nếu các từ có tận cùng là các âm như /k/, /p/, /f/ (-gh, -ph), /θ/ (-th), /t/

    - Đọc là /IZ/ nếu các từ có tận cùng là các âm như /ks/ (-x), /ʃ/ (-sh), /tʃ/ (-ch), /s/ (-ss), /dʒ/ (-ge), /ʒ/ (-ge), /z/ (-se, -z)

    - Đọc là /Z/ nếu các từ có tận cùng là các phụ âm còn lại và tất cả các nguyên âm.

    Thời phong kiến fương Tây

    Sông xưa chẳng shóng
     
    Mèo My thích bài này.
  15. haduyenak56

    haduyenak56 Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    17 Tháng tám 2017
    Bài viết:
    46
    Đã được thích:
    8
    Điểm thành tích:
    6
    Nơi ở:
    Nghệ An
    Trường học:
    thpt thanh chương I


    add cho em xin một số đề tự luận đc k? trường e chỉ thi tự luân thôi!
     
  16. thuyhaa1byt

    thuyhaa1byt Học sinh Thành viên

    Tham gia ngày:
    5 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    41
    Đã được thích:
    29
    Điểm thành tích:
    39
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Nghệ An


    sao vậy?? tiếng anh phần lớn là thi trắc nghiệm mà bạn
     
    ngchau2001 thích bài này.
  17. haduyenak56

    haduyenak56 Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    17 Tháng tám 2017
    Bài viết:
    46
    Đã được thích:
    8
    Điểm thành tích:
    6
    Nơi ở:
    Nghệ An
    Trường học:
    thpt thanh chương I


    k ạ ! trường e thi tự luận ạ. Còn trắc nghiệm là chỉ trong thi thử thôi ạ!
    Mn có đề nào thì giới thiệu cho e vs ạ!
     
  18. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    Chào bạn :)
    Theo mình thấy thì tiếng anh thường sẽ thi trắc nghiệm, phần tự luận chỉ có bài viết lại câu hoặc bài bài đọc trả lời câu hỏi (ít)
    Với lại bây giờ thi Đại học cũng thi trắc nghiệm hết rồi nên các đề bám sát đề thi THPT QG thì cũng sẽ ra chủ yếu là trắc nghiệm thôi :)
     
    haduyenak56 thích bài này.
  19. haduyenak56

    haduyenak56 Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    17 Tháng tám 2017
    Bài viết:
    46
    Đã được thích:
    8
    Điểm thành tích:
    6
    Nơi ở:
    Nghệ An
    Trường học:
    thpt thanh chương I


    vậy giới thiệu cho e một số đề nữa đi ạ!
     
    ngchau2001 thích bài này.
  20. ngchau2001

    ngchau2001 Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,361
    Đã được thích:
    3,380
    Điểm thành tích:
    584
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    ĐỀ 4

    MÔN TIẾNG ANH 10 ~ MÃ ĐỀ 196
    Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    Question 1: A. misses B. sizes C. watches D. sees
    Question 2: A. relax B. explain C. space D. favour
    Question 3: A. return B. early C. confirm D. afternoon
    Choose the underlined part that needs correcting.
    Question 4: In my opinion, that too many cars have used is a threat to the environment.
    A. that too many B. In my opinion C. to the D. have used
    Question 5: Were he knew the truth, he wouldn't punish his students.
    A. punish B. know C. Were D. wouldn't
    Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others.
    Question 6: A. infer B. schooling C. special D. sorrow
    Question 7: A. occupied B. campfire C. picturesque D. photograph
    Read the following passage and then choose the best answer (A, B, C, or D) for question 08 to 12.
    The idea for the Internet began in the early 1960s in the United States. The Department of Defense wanted to connect then computers together in order to share private information. In 1969, the ARPAnet (an early form of the Internet) first connected computers at four American universities. One computer successfully sent information to another. In 1972, scientists shared the ARPAnet with the world. They created a way to send person-to-person messages using the ARPAnet. This was the beginning of e-mail.
    Over the next few years, there was a lot of progress made in the world of computing, but most people were not using the Internet. Then, in the 1980s, personal computers became more common. In the early 1990s, two important things happened] the birth of the World Wide Web in 1991, and the creation of the first Web browser in 1993. The Web made it easier to find information on the Internet, and to move from place to place using links. The Web and browser made it possible to see information as a web site with data, including pictures, sounds, and words.
    Question 8: The original purpose of creating a world-wide network is to.......
    A. show off the ARPAnet B. share information
    C. test the abilities of the Department of Defense D. to send person-to-person messages, or e-mail
    Question 9: People in America first thought about creating the Internet in......
    A. 1969 B. 1972 C. the 1970s D. the 1960s
    Question 10: Two important inventions in the world of computing happened in.......
    A. the 1990s B. 1991 C. 1993 D. the 1980s
    Question 11: Information is stored in a web site in forms of.......
    A. words B. pictures C. data D. sound
    Question 12: People who work online can move easily from place to place with the help of.......
    A. computing progress B. browsers C. links D. personal computers
    Choose the correct option A, B, C, or D that fits best each numbered gap.
    Television now plays such an ...(13)... role in so many people's life that it is essential for us to decide whether it is good or bad. First of all, television is not only the convenient source of ...(14)..., but also a rather cheap one. For a family of four, for example, it is more convenient ...(15)... cheaper to sit comfortably at home than to go out. There is no transport to arrange. They don't have to pay ...(16)... expensive seats at the theater or in the cinema. All they have to do is to press a button, and they can see plays and films of every kind, not to mention political discussion and toe latest exciting football matches. Some people, however, say that this is just where the danger is. The TV viewer needs to do ...(17).... He does not need to use his legs.
    Question 13: A. detrimental B. main C. necessary D. important
    Question 14: A. films B. entertainment C. music D. culture
    Question 15: A. as long as B. as soon as C. as good as D. as well as
    Question 16: A. in B. with C. on D. for
    Question 17: A. one thing B. everything C. nothing D. something
    Rewrite each of these sentences in such a way that its meaning is similar to the sentence printed before it.
    Question 18: It rained heavily yesterday, and they couldn't go camping.
    Had it..............................................
    Question 19: The last time my brother came here was ten years ago.
    It is ten ..............................................
    Question 20: The doctor said, 'You are having flu, Alice. You have to stay home.'
    The doctor advised ..................................
    Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in each sentence.
    Question 21: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
    A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
    C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
    Question 22: Tony is........-impaired. He cannot see well.
    A. mentally B. orally C. visually D. audibly
    Question 23: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
    A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
    Question 24: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
    A. space B. spacing C. spatial D. spacious
    Question 25: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
    A. take B. believe C. permit D. persuade
    Question 26: ......my documents? I just put them here a minute ago.
    A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
    Question 27: She is said.....100 years old.
    A. be B. that she is C. being D. to be
    Question 28: He didn't understand what happened......our clear explanation.
    A. because of B. because C. although D. despite
    Question 29: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
    A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
    Question 30: I really like......I usually take photos of natural scenery.
    A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
    Question 31: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
    A. that B. which C. its D. whose
    Question 32: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
    A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
    Question 33: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
    A. whom B. which C. who D. that
    Question 34: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
    A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
    Question 35: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
    A. permit B. permissible C. permissive D. permission
    Question 36: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
    A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
    Question 37: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
    A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
    C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
    Question 38: They have gone.....an excursion to the suburbs.
    A. on B. for C. in D. up
    Question 39: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
    A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
    Question 40: It's time we.....this old car and bought a new one.
    A. sold B. have sold C. had sold D. will sell

    KEY:

    1. D 11. C
    2. A 12. C
    3. D 13. D
    4. D 14. B
    5. C 15. D
    6. A 16. D
    7. C 17. D
    8. B 18. Had it not been for the heavy rain yesterday, they could have gone camping.
    9. D 19. It is ten years since my brother last came here.
    10. A 20. The doctor advised Alice to stay home.
    21. C 31. D
    22. C 32. B
    23. C 33. A
    24. D 34. D
    25. D 35. D
    26. C 36. B
    27. D 37. A
    28. D 38. A
    29. B 39. C
    30. B 40. A
     
    haduyenak56 thích bài này.

CHIA SẺ TRANG NÀY