[Hóa 11] Dãy chuyển hóa

B

boy2010

  • Like
Reactions: lanpisces
G

gacon_lonton_timban

1) Ancol propylic > propen > ancol isopropylic > axeton > ancol isopropylic > đi isopropyl ete

2) Ancol etylic >etyl axetat ; Tinh bột > Glucozo ; etyl clorua > etylen glycol .

3) Etyl bezen + Cl2 > A + NaOH > B + H2SO4 170 độ > C > Stiren
1.
[TEX]CH_3CH_2CH_2OH ----H_2SO_4d,170^0---> CH_3CH=CH_2 + H_2O[/TEX]
[TEX]CH_3CH=CH_2 + H_2O --H_2SO_4d,170^0-> CH_3CH(OH)CH_3[/TEX]
[TEX]CH_3CH(OH)CH_3 + CuO ---t^o---> CH_3C(=O)CH_3 + Cu + H_2O[/TEX]
[TEX]CH_3C(=O)CH_3 + H_2 ---> CH_3CH(OH)CH_3[/TEX]
[TEX]2CH_3CH(OH)CH_3 ---H_2SO_4d,140^o---> (CH_3)_2CH-O-CH(CH_3)_2[/TEX]

2. [TEX]CH_3CH_2OH + CH_3COOH ---> CH_3COOCH_2CH_3 + H_2O[/TEX]
[TEX](C_6H_{10}O_5)_{n} + H_2O---len men---> C_6H_{12}O_6[/TEX]
[TEX]CH_3CH_2Cl + Cl_2 --as ---> Cl-CH_2CH_2-Cl + HCl[/TEX]
[TEX]Cl-CH_2CH_2-Cl + NaOH ---> HO-CH_2CH_2-OH + NaCl[/TEX]

Ai típ đi nào ^^!
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom