You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Giải:
[TEX] n_{NaOH}=0,75[/TEX]
[TEX] n_{HCl}= 0,2[/TEX]
[TEX] n_{H_2SO_4}= 0,2[/TEX]
[TEX]NaOH + HCl \Rightarrow NaCl + H_2O[/TEX]
0,2------>0,2----->0,2
[TEX]2NaOH - + H_2SO_4 \Rightarrow Na_2SO_4 +2 H_2O[/TEX]
0,4------->0,2------->0,2
[TEX] n_{NaOH}[/TEX] dư; nên tính lượng muối thu đc theo [TEX] n_{HCl}[/TEX]
[TEX] n_{H_2SO_4}[/TEX]
khối lượng muối thu đc là:
0,2(58,5+142)=40,1g