English THCS Give the correct form of the words in brackets to complete the following sentences.

huongquynhthdm

Học sinh mới
Thành viên
7 Tháng một 2022
17
9
6
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1. Small children are very ……………….…………… in their behaviour. They just copy what they see.IMITATE
2. He works for a(n) ……………….…………… company for investment.ADVISE
3. The ……………….…………… of the good relationship between the two countries was brought up in the conference.MAINTAIN
4. We had the phone ……………….…………… because we are moving tomorrow.CONNECT
5. These birds have a ……………….…………… ability to find their way home again.NATURE
6. He suffered from constant ………………..…………….SLEEP
7. The boy was very violent and his parents found him ……………………………….MANAGE
8. People in the village no longer use water in that well because of its ………………..…………….PURE
9. “Would you like some ………………..……………?” - Lan asked. You must be tired after that long walk.REFRESH
10. We have to take care of our own ………………..……………for nobody else will do this for us.POSSESS
11. The city has over million ………………..……………. INHABIT
12. Be careful ! That’s a ………………..……………poison.DEAD
13. If we could find out the ………………..……………for cancer, thousands of people would be saved every year.PREVENT
14. The talks were totally ………………..……………. We didn’t reach agreement on anything.PRODUCE
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1. Small children are very ……………….…………… in their behaviour. They just copy what they see.IMITATE
2. He works for a(n) ……………….…………… company for investment.ADVISE
3. The ……………….…………… of the good relationship between the two countries was brought up in the conference.MAINTAIN
4. We had the phone ……………….…………… because we are moving tomorrow.CONNECT
5. These birds have a ……………….…………… ability to find their way home again.NATURE
6. He suffered from constant ………………..…………….SLEEP
7. The boy was very violent and his parents found him ……………………………….MANAGE
8. People in the village no longer use water in that well because of its ………………..…………….PURE
9. “Would you like some ………………..……………?” - Lan asked. You must be tired after that long walk.REFRESH
10. We have to take care of our own ………………..……………for nobody else will do this for us.POSSESS
11. The city has over million ………………..……………. INHABIT
12. Be careful ! That’s a ………………..……………poison.DEAD
13. If we could find out the ………………..……………for cancer, thousands of people would be saved every year.PREVENT
14. The talks were totally ………………..……………. We didn’t reach agreement on anything.PRODUCE
huongquynhthdm
Chào bạn, bên cạnh việc đọc nghĩa bên dưới, mình nghĩ là bạn nên xem qua topic này Các loại từ trong tiếng Anh
Cách làm dạng này như sau:
1. Xác định nghĩa khái quát của câu
2. Xác định chỗ trống cần điền từ loại gì
3. Tra từ điển ra từ loại với nghĩa tương ứng để điền
Tham khảo bài làm dưới đây :MIM16

1. Small children are very …………imitative = bắt trước…….…………… in their behaviour. They just copy what they see.IMITATE
2. He works for a(n) …advisory …………….…………… company = công ty tư vấn for investment.ADVISE
3. The ……………maintenance = quá trình duy trì….…………… of the good relationship between the two countries was brought up in the conference.MAINTAIN
4. We had the phone ……………disconnected = ngắt sóng….…………… because we are moving tomorrow.CONNECT
5. These birds have a ……………natural = tự nhiên….…………… ability to find their way home again.NATURE
6. He suffered from constant ……………sleeplessness = mất ngủ…..…………….SLEEP
7. The boy was very violent and his parents found him ………unmanageable = không thể kiểm soát được……………………….MANAGE
8. People in the village no longer use water in that well because of its ……………impurity = bẩn…..…………….PURE
9. “Would you like some ……refreshment = food and drink…………..……………?” - Lan asked. You must be tired after that long walk.REFRESH
10. We have to take care of our own ……possessions = tài sản…………..……………for nobody else will do this for us.POSSESS
11. The city has over million ………inhabitants = sinh vật………..…………….INHABIT
12. Be careful ! That’s a …………deadly (adj, bên cạnh đó thì nó cũng là adv) = chết người……..……………poison.DEAD
13. If we could find out the …………prevention = ngăn chặn……..……………for cancer, thousands of people would be saved every year.PREVENT
14. The talks were totally …………unproductive = không hiệu quả……..……………. We didn’t reach agreement on anything.PRODUCE

Bên cạnh đó bạn có thể đọc bài tập tương tự tại đây Word formation 1 & Word formation 2 & Word formation 3
Trao đổi thêm nếu bạn có thắc mắc nhé
 
  • Like
Reactions: huongquynhthdm
Top Bottom