[Giới Từ] Tổng hợp bài tập về giới từ

Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 07 : Đề !

1. The car went .............. full speed.

A) with
B) for
C) to
D) at

2. Let's play cards .............. swimming.

A) since
B) after
C) on
D) for

3. " Why is the landlord upset?"
" Because so many people are complaining ........... the rent increase."

A) by
B) for
C) to
D) about

4. I didn't mean to do that: I did it ............. mistake.

A) for
B) by
C) from
D) since

5. What do you think ............. this sonata of Beethoven?

A) of
B) to
C) with
D) from

6. Most modern coins are based ............ face value.

A) through
B) to
C) on
D) without

7. I shall be ready ............. a moment.

A) for
B) in
C) with
D) on

8. I went ............ hospital for an operation.

A) in
B) on
C) into
D) at

9. He put the book .............. the table and sat down ............. a chair.

A) in - in
B) on - with
C) on - on
D) on - into

10. He lives there ............... his own.

A) for
B) by
C) on
D) at

11. They're laughing .............. him.

A) for
B) at
C) to
D) in

12. This coffee smells .............. oil.

A) for
B) with
C) as
D) of

13. Do you believe ............. ghosts?

A) from
B) in
C) for
D) at

14. I don't think I'm very good .............. this subject.

A) in
B) on
C) at
D) by

15. He always speaks ............ a loud voice.

A) on
B) from
C) at
D) in

16. He's grateful ................ my help.

A) in
B) for
C) on
D) at

17. William is big .......... his age.

A) with
B) for
C) by
D) through

18. My son goes ............. work at nine o'clock.

A) to
B) at
C) on
D) in

19. The wallet was found ........... one of the villagers.

A) from
B) by
C) out of
D) of

20. What are you doing .............. December 25th?

A) in
B) on
C) at
D) into
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 08 : Đề !

1. I don't see how you can put up ............... such bad working conditions.

A) to
B) on
C) with
D) in

2. " Can I borrow some money from you?"
" You're already in debt .............. me for sixty dollars."

A) for
B) to
C) from
D) by

3. The comments Arthur's friends made were not pleasing .............. him.

A) at
B) to
C) with
D) for

4. He was accused .............. stealing a motorcycle.

A) of
B) in
C) to
D) with

5. Aren't you glad that you went to the party with us .............. all?

A) in
B) after
C) above
D) with

6. We must appoint the day ............ the next meeting.

A) with
B) for
C) into
D) to

7. He has been waiting here ............. noon.

A) since
B) of
C) of
D) during

8. Does this bag belong ............... you?

A) in
B) at
C) of
D) to

9. She left annoyed ............. me.

A) with
B) from
C) of
D) to

10. "Romeo and Juliet" was written ............... Shakespeare.

A) by
B) for
C) from
D) to

11. I began to work here ............... January .......... the year 1980.

A) on - in
B) at - in
C) in - in
D) in - at

12. I borrowed the umbrella ............ a friend of mine.

A) to
B) of
C) from
D) on

13. All the local farmers objected ............. the new airport.

A) after
B) during
C) before
D) to

14. She threw herself .............. the river.

A) in
B) into
C) at
D) on

15. I hate the way Bill boasts ............... his new car.

A) of
B) at
C) in
D) on

16. The doctor cured me ............. my illness.

A) from
B) with
C) of
D) by

17. The farewell dinner will be ............ Thursday.

A) in
B) on
C) of
D) at

18. "Mr Harmsworth, " I said ............. a weak voice.

A) in
B) with
C) on
D) under

19. May I request a favour ............. you?

A) of
B) between
C) with
D) under

20. Thank you very much ................ the Christmas present.

A) after
B) about
C) with
D) for

--> Ớn ! Mệt quá !! Chăm zịa mừ hẻm bít có được thành quả j` đáng giá hok đây :D !!!!
=))
 
D

diarygalaxy_pisces


1. The car went .............. full speed.

A) with
B) for
C) to
D) at

2. Let's play cards .............. swimming.

A) since
B) after
C) on
D) for

3. " Why is the landlord upset?"
" Because so many people are complaining ........... the rent increase."

A) by
B) for
C) to
D) about

4. I didn't mean to do that: I did it ............. mistake.

A) for
B) by
C) from
D) since

5. What do you think ............. this sonata of Beethoven?

A) of
B) to
C) with
D) from

6. Most modern coins are based ............ face value.

A) through
B) to
C) on
D) without

7. I shall be ready ............. a moment.

A) for
B) in
C) with
D) on

8. I went ............ hospital for an operation.

A) in
B) on
C) into
D) at

9. He put the book .............. the table and sat down ............. a chair.

A) in - in
B) on - with
C) on - on
D) on - into

10. He lives there ............... his own.

A) for
B) by
C) on
D) at

11. They're laughing .............. him.

A) for
B) atC) to
D) in

12. This coffee smells .............. oil.

A) for
B) with
C) as
D) of

13. Do you believe ............. ghosts?

A) from
B) in
C) for
D) at

14. I don't think I'm very good .............. this subject.

A) in
B) on
C) at
D) by

15. He always speaks ............ a loud voice.

A) on
B) from
C) at
D) in

16. He's grateful ................ my help.

A) in
B) for
C) on
D) at

17. William is big .......... his age.

A) with
B) for
C) by
D) through

18. My son goes ............. work at nine o'clock.

A) to
B) at
C) on
D) in

19. The wallet was found ........... one of the villagers.

A) from
B) by
C) out of
D) of

20. What are you doing .............. December 25th?

A) in
B) on
C) at
D) into

Ớn ! Mệt quá !! Chăm zịa mừ hẻm bít có được thành quả j` đáng giá hok đây !!!!
Ý a là sao ?
 
D

diarygalaxy_pisces

Preposition Test 08 : Đề !

--------------------------------------------------------------------------------
1. I don't see how you can put up ............... such bad working conditions.

A) to
B) on
C) with
D) in

2. " Can I borrow some money from you?"
" You're already in debt .............. me for sixty dollars."

A) for
B) to
C) from
D) by

3. The comments Arthur's friends made were not pleasing .............. him.

A) at
B) to
C) with
D) for

4. He was accused .............. stealing a motorcycle.

A) of
B) in
C) to
D) with

5. Aren't you glad that you went to the party with us .............. all?

A) in
B) after
C) above
D) with

6. We must appoint the day ............ the next meeting.

A) with
B) for
C) into
D) to

7. He has been waiting here ............. noon.

A) sinceB) of
C) of
D) during

8. Does this bag belong ............... you?

A) in
B) at
C) of
D) to
9. She left annoyed ............. me.

A) with
B) from
C) of
D) to

10. "Romeo and Juliet" was written ............... Shakespeare.

A) by
B) for
C) from
D) to

11. I began to work here ............... January .......... the year 1980.

A) on - in
B) at - in
C) in - in
D) in - at

12. I borrowed the umbrella ............ a friend of mine.

A) to
B) of
C) from
D) on

13. All the local farmers objected ............. the new airport.

A) after
B) during
C) before
D) to

14. She threw herself .............. the river.

A) in
B) into
C) at
D) on

15. I hate the way Bill boasts ............... his new car.

A) of
B) at
C) in
D) on

16. The doctor cured me ............. my illness.

A) from
B) with
C) of
D) by

17. The farewell dinner will be ............ Thursday.

A) in
B) on
C) of
D) at

18. "Mr Harmsworth, " I said ............. a weak voice.

A) in
B) with
C) on
D) under

19. May I request a favour ............. you?

A) of
B) between
C) with
D) under

20. Thank you very much ................ the Christmas present.

A) after
B) about
C) with
D) for
 
D

diema3

1. I don't see how you can put up ............... such bad working conditions.

A) to
B) on
C) with
D) in
+ put up with : chịu đựng
2. " Can I borrow some money from you?"
" You're already in debt .............. me for sixty dollars."

A) for
B) to
C) from
D) by
+ in debt to so : mắc nợ ai
3. The comments Arthur's friends made were not pleasing .............. him.

A) at
B) to
C) with
D) for

4. He was accused .............. stealing a motorcycle.

A) of
B) in
C) to
D) with
+ be accused of + zVing : bị đổi lỗi vì
5. Aren't you glad that you went to the party with us .............. all?

A) in
B) after
C) above
D) with
+ after all : cuối cùng

6. We must appoint the day ............ the next meeting.

A) with
B) for
C) into
D) to

7. He has been waiting here ............. noon.

A) since
B) of
C) of
D) during

8. Does this bag belong ............... you?

A) in
B) at
C) of
D) to

9. She left annoyed ............. me.

A) with

B) from
C) of
D) to

10. "Romeo and Juliet" was written ............... Shakespeare.

A) by
B) for
C) from
D) to

11. I began to work here ............... January .......... the year 1980.

A) on - in
B) at - in
C) in - in
D) in - at

12. I borrowed the umbrella ............ a friend of mine.

A) to
B) of
C) from
D) on

13. All the local farmers objected ............. the new airport.

A) after
B) during
C) before
D) to

14. She threw herself .............. the river.

A) in
B) into
C) at
D) on

15. I hate the way Bill boasts ............... his new car.

A) of
B) at
C) in
D) on

16. The doctor cured me ............. my illness.

A) from
B) with
C) of
D) by

17. The farewell dinner will be ............ Thursday.

A) in
B) on
C) of
D) at

18. "Mr Harmsworth, " I said ............. a weak voice.

A) in
B) with
C) on
D) under

19. May I request a favour ............. you?

A) of
B) between
C) with
D) under

20. Thank you very much ................ the Christmas present.

A) after
B) about
C) with
D) for
 
Last edited by a moderator:
D

diema3

1. The car went .............. full speed.

A) with
B) for
C) to
D) at

2. Let's play cards .............. swimming.

A) since
B) after
C) on
D) for

3. " Why is the landlord upset?"
" Because so many people are complaining ........... the rent increase."

A) by
B) for
C) to
D) about

4. I didn't mean to do that: I did it ............. mistake.

A) for
B) by
C) from
D) since

5. What do you think ............. this sonata of Beethoven?

A) of
B) to
C) with
D) from

6. Most modern coins are based ............ face value.

A) through
B) to
C) on
D) without

7. I shall be ready ............. a moment.

A) for
B) in
C) with
D) on

8. I went ............ hospital for an operation.

A) in
B) on
C) into
D) at

9. He put the book .............. the table and sat down ............. a chair.

A) in - in
B) on - with
C) on - on
D) on - into

10. He lives there ............... his own.

A) for
B) by
C) on
D) at

11. They're laughing .............. him.

A) for
B) at
C) to
D) in

12. This coffee smells .............. oil.

A) for
B) with
C) as
D) of

13. Do you believe ............. ghosts?

A) from
B) in
C) for
D) at

14. I don't think I'm very good .............. this subject.

A) in
B) on
C) at
D) by

15. He always speaks ............ a loud voice.

A) on
B) from
C) at
D) in

16. He's grateful ................ my help.

A) in
B) for
C) on
D) at

17. William is big .......... his age.

A) with
B) for
C) by
D) through

18. My son goes ............. work at nine o'clock.

A) to
B) at
C) on
D) in

19. The wallet was found ........... one of the villagers.

A) from
B) by
C) out of
D) of

20. What are you doing .............. December 25th?

A) in
B) on
C) at
D) into
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 07 : Đáp án !

1 : Đáp án đúng là:: D
2 : Đáp án đúng là:: B
3 : Đáp án đúng là:: D
4 : Đáp án đúng là:: B
5 : Đáp án đúng là:: A
6 : Đáp án đúng là:: C
7 : Đáp án đúng là:: B
8 : Đáp án đúng là:: C
9 : Đáp án đúng là:: C
10 : Đáp án đúng là:: C
11 : Đáp án đúng là:: B
12 : Đáp án đúng là:: D
13 : Đáp án đúng là:: B
14 : Đáp án đúng là:: C
15 : Đáp án đúng là:: D
16 : Đáp án đúng là:: B
17 : Đáp án đúng là:: B
18 : Đáp án đúng là:: A
19 : Đáp án đúng là:: B
20 : Đáp án đúng là:: B
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 08 : Đáp án !

1 : Đáp án đúng là:: C
2 : Đáp án đúng là:: B
3 : Đáp án đúng là:: B
4 : Đáp án đúng là:: A
5 : Đáp án đúng là:: B
6 : Đáp án đúng là:: B
7 : Đáp án đúng là:: A
8 : Đáp án đúng là:: D
9 : Đáp án đúng là:: A
10 : Đáp án đúng là:: A
11 : Đáp án đúng là:: C
12 : Đáp án đúng là:: C
13 : Đáp án đúng là:: D
14 : Đáp án đúng là:: B
15 : Đáp án đúng là:: A
16 : Đáp án đúng là:: C
17 : Đáp án đúng là:: B
18 : Đáp án đúng là:: A
19 : Đáp án đúng là:: A
20 : Đáp án đúng là:: D
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 09 : Đề !

1. The English teacher asked us to learn some poems .............. heart.

A) in
B) by
C) at
D) on

2. He's incapable ........... even driving a rail in straight.

A) for
B) to
C) of
D) with

3. She is sure to succeed. Many people feel sure .............. it.

A) to
B) for
C) in
D) of

4. Are you familiar .............. the writing of this writer?

A) in
B) at
C) with
D) for

5. The final will be ............ the midterm.

A) alike
B) like
C) same
D) similar

6. " How did the witness recognize the thief?"
" He had a scar ................ his face."

A) in
B) at
C) on
D) to

7. She's quite capable .......... doing the job.

A) in
B) to
C) of
D) at

8. She walked .............. the kitchen and put her packages .............. the table.

A) into - in
B) into - on
C) in - into
D) on - into

9. Do you approve ............. your son's career?

A) from
B) since
C) of
D) in

10. Are you worried ............ your driving test?

A) to
B) of
C) at
D) about

11. She was taken ............ hospital.

A) at
B) to
C) in
D) towards

12. They congratulated the speaker ........ his speech.

A) at
B) in
C) on
D) to

13. Is there very much difference ........ them?

A) at
B) on
C) in
D) between

14. I have been trying to contact her ............. last Monday.

A) since
B) for
C) through
D) inside

15. I'm tired .............. waiting for him.

A) of
B) from
C) for
D) by

16. She is bad ............. English.

A) with
B) for
C) in
D) at

17. Robert has gone away ............ 2 weeks.

A) for
B) at
C) on
D) from

18. She wants to lose weight. She's .......... a diet.

A) at
B) in
C) for
D) on

19. Don't stay out ........... 6 o'clock.

A) after
B) beyond
C) before
D) A and B are correct

20. We went to the concert. What do you think .............. it?

A) of
B) to
C) by
D) at
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 10 : Đề !

Hic post nốt để đi ngủ nèo :D
1. Please remind me ............. the time when I should be finishing my speech.

A) in
B) with
C) for
D) of

2. The police accused him ............ murder.

A) to
B) for
C) of
D) from

3. The doctor cured him .............. his bronchitis.

A) for
B) of
C) with
D) at

4. " How long is the flight to England?"
" It takes about seven hours ............. New York."

A) of
B) at
C) for
D) from

5. We must bind the members of the committee ............. secrecy.

A) in
B) to
C) of
D) behind

6. He says he can communicate .............. mental telepathy.

A) by
B) of
C) with
D) into

7. This old woman takes the dog ............... for a walk.

A) to
B) out
C) with
D) by

8. She is fond ............... music.

A) to
B) with
C) about
D) of

9. Last week he went to the theatre. He was ............. the theatre.

A) to
B) at
C) into
D) on

10. Do you suffer ................ migraine?

A) to
B) for
C) from
D) at

11. Would you like to go .............. a sightseeing?

A) with
B) on
C) for
D) in

12. Her father had written ........... me to say she was in hospital.

A) at
B) about
C) in
D) to

13. These goods are free ............ duty.

A) from
B) with
C) in
D) of

14. The lamp fell ............. the table.

A) into
B) on
C) onto
D) down

15. She reminds me .............. my mother.

A) to
B) of
C) with
D) by

16. The world is yearning .............. peace, but does not seem to know how to win it.

A) for
B) to
C) from
D) by

17. I'm tired ............. eating potatoes.

A) to
B) of
C) from
D) by

18. This car isn't mine. It belongs ............ Mike.

A) of
B) at
C) to
D) in

19. Sometimes I wonder ........... that very much.

A) of
B) about
C) with
D) by

20. We called .............. her shop on our way home

A) at
B) up
C) on
D) for
 
D

diema3

làm nốtruif ngủ đi ! :D:D:D
1. Please remind me ............. the time when I should be finishing my speech.

A) in
B) with
C) for
D) of

2. The police accused him ............ murder.

A) to
B) for
C) of
D) from

3. The doctor cured him .............. his bronchitis.

A) for
B) of
C) with
D) at

4. " How long is the flight to England?"
" It takes about seven hours ............. New York."

A) of
B) at
C) for
D) from

5. We must bind the members of the committee ............. secrecy.

A) in
B) to
C) of
D) behind

6. He says he can communicate .............. mental telepathy.

A) by
B) of
C) with
D) into

7. This old woman takes the dog ............... for a walk.

A) to
B) out
C) with
D) by
cái câu này anh giai thích cho em đuwocj không ? vì em thấy người ta hay nói take st/ so for a walk thui ak
8. She is fond ............... music.

A) to
B) with
C) about
D) of

9. Last week he went to the theatre. He was ............. the theatre.

A) to
B) at
C) into
D) on

10. Do you suffer ................ migraine?

A) to
B) for
C) from
D) at

11. Would you like to go .............. a sightseeing?

A) with
B) on
C) for
D) in

12. Her father had written ........... me to say she was in hospital.

A) at
B) about
C) in
D) to

13. These goods are free ............ duty.

A) from
B) with
C) in
D) of

14. The lamp fell ............. the table.

A) into
B) on
C) onto
D) down

15. She reminds me .............. my mother.

A) to
B) of
C) with
D) by

16. The world is yearning .............. peace, but does not seem to know how to win it.

A) for
B) to
C) from
D) by

17. I'm tired ............. eating potatoes.

A) to
B) of
C) from
D) by

18. This car isn't mine. It belongs ............ Mike.

A) of
B) at
C) to
D) in

19. Sometimes I wonder ........... that very much.

A) of
B) about
C) with
D) by

20. We called .............. her shop on our way home

A) at
B) up
C) on
D) for
 
D

diema3

1. The English teacher asked us to learn some poems .............. heart.

A) in
B) by
C) at
D) on

2. He's incapable ........... even driving a rail in straight.

A) for
B) to
C) of
D) with

3. She is sure to succeed. Many people feel sure .............. it.

A) to
B) for
C) in
D) of

4. Are you familiar .............. the writing of this writer?

A) in
B) at
C) with
D) for

5. The final will be ............ the midterm.

A) alike
B) like
C) same
D) similar

6. " How did the witness recognize the thief?"
" He had a scar ................ his face."

A) in
B) at
C) on
D) to

7. She's quite capable .......... doing the job.

A) in
B) to
C) of
D) at

8. She walked .............. the kitchen and put her packages .............. the table.

A) into - in
B) into - on
C) in - into
D) on - into

9. Do you approve ............. your son's career?

A) from
B) since
C) of
D) in

10. Are you worried ............ your driving test?

A) to
B) of
C) at
D) about

11. She was taken ............ hospital.

A) at
B) to
C) in
D) towards

12. They congratulated the speaker ........ his speech.

A) at
B) in
C) on
D) to

13. Is there very much difference ........ them?

A) at
B) on
C) in
D) between

14. I have been trying to contact her ............. last Monday.

A) since
B) for
C) through
D) inside

15. I'm tired .............. waiting for him.

A) of
B) from
C) for
D) by

16. She is bad ............. English.

A) with
B) for
C) in
D) at

17. Robert has gone away ............ 2 weeks.

A) for
B) at
C) on
D) from

18. She wants to lose weight. She's .......... a diet.

A) at
B) in
C) for
D) on

19. Don't stay out ........... 6 o'clock.

A) after
B) beyond
C) before
D) A and B are correct

20. We went to the concert. What do you think .............. it?

A) of
B) to
C) by
D) at
 
D

diema3

Test 5 hoàn thành chỉ tiêu 100% @_@........
Test 06 sai 1 câu 13 + nghi câu 17. Mà câu 17 sao k chọn for nhỉ? /:)
cái nì phải xem xét lại nha maxqn =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))
Test 5:
Maxqn : 95% ( sai câu 18)
Tomcangxanh: 85% ( sai câu 1,7,11)
Test 6:
maxqn: 90% ( sai câu 13,17)
tomcangxanh : 75% ( sai câu 4,6,8,13,17)
diema3 : 2 ( câu 13, 17)
test 7:
diarygalaxy_pisces : 85% ( sai câu 1,15,17)
diema3: 85% ( sai câu 1,4,17)
Test 8
diarygalaxy_pisces : 60% ( sai câu 3,5,6,9,14,15,18,19)
diema3 : 90% ( sai câu 3,14)

thế là bài 999! ok hoàn thành nhiệm vụ với box !:D:D:D
 
Z

zainhangheo_pro

GIỚI TỪ TIẾNG ANH : Củng cố lí thuyết !

Đây em tham khảo lại phần Lí thuyết là sẽ hiểu nhé :
Trong tiếng Anh, giới từ là một dạng từ loại có rất ít từ nhưng lại là một dạng từ loại phức tạp. Trong bài này ta sẽ học tất cả những gì nên biết về giới từ trong phạm vi tiếng Anh cơ bản.

* Định nghĩa giới từ:

-Giới từ là từ giới thiệu quan hệ không gian, thời gian hoặc quan hệ logic giữa các danh từ trong câu.

* Danh sách các giới từ cơ bản:

- Giới từ không nhiều lắm nhưng không nhất thiết phải biết hết tất cả. Chúng tôi đã bỏ bớt một số giới từ ít gặp hơn trong tiếng Anh cơ bản. Các giới từ cơ bản bao gồm:

about, above, across, after, against, along, among, around, at, before, behind, below, beneath, beside, between, beyond, but, by, despite, down, during, except, for, from, in, inside, into, like, near, of, off, on, onto, out, outside, over, past, since, through, throughout, till, to, toward, under, underneath, until, up, upon, with, within, without...

* Nghĩa cơ bản của giới từ:

- Nghĩa cơ bản của giới từ thường giúp ta tự hiểu ngay cách dùng của nó trong các trường hợp cơ bản. Tuy nhiên, khi giới từ đi sau động từ, tạo ra cái gọi là ngữ động từ, thì có khi nó không còn mang nghĩa cơ bản nữa mà cùng với động từ, chúng tạo ra một nghĩa hòan tòan bất ngờ.

about = về, above = bên trên, across = ngang qua, băng qua, after = sau, against = chống lại, vào, along = dọc theo, among = giữa (3 trở lên), around = quanh, vòng quanh, at = tại, lúc, before = trước, behind = đằng sau, below = bên dưới, dưới, beside = bên cạnh, between = giữa (2), beyond = quá, lên trên, ra ngoài, but = nhưng, by = bằng, bởi, despite= bất chấp, down = dưới, during = trong suốt (khoảng thời gian nào đó), except =ngoại trừ, for = cho, trong (khỏang thời gian), from = từ, in = trong, ở trong, inside= bên trong, into = vào, like = như, near = gần, of = của, off = theo sau động từ, tạo nghĩa riêng, on = trên, onto = lên trên, out = ngoài, outside = bên ngoài, over = ở trên đầu, trên, past = qua, quá, since = từ khi, through = xuyên qua, thông qua, throughout= suốt, từ đầu đến cuối, till = đến khi, to = đến, toward = về phía, under = dưới, until = cho đến khi, up = trên, lên, upon = theo sau động từ, with = với, within = trong phạm vi, trong vòng, without = mà không có.

* Vị trí của giới ttừ:

- Trong tiếng Anh cơ bản, ta cần nhớ 3 vị trí chủ yếu của giới từ:

1. Sau TO BE, trước danh từ:

+ THE BOOK IS ON THE TABLE. = Quyển sách ở trên bàn.

+ I WILL STUDY IN AUSTRALIA FOR 2 YEARS. = Tôi sẽ học ở Úc trong 2 năm.

2. Sau động từ: Có thể liền sau động từ, có thể bị 1 từ khác chen giữa động từ và giới từ.

+ I LIVE IN HO CHI MINH CITY = Tôi sống ở thành phố Hồ Chí Minh.

+TAKE OFF YOUR HAT! Cởi nón của bạn ra!

+ I HAVE AN AIR-CONDITIONER, BUT I ONLY TURN IT ON IN SUMMER. = Tôi có máy lạnh, nhưng tôi chỉ bật nó lên vào mùa hè.

3. Sau tính từ:

+ I'M NOT WORRIED ABOUT LIVING IN A FOREIGN COUNTRY. = Tôi không lo lắng về việc sốngở nước ngoài.

+ HE IS NOT ANGRY WITH YOU. = Anh ấy không giận bạn.

* Vài điểm lưu ý về giới từ:

- AT: dùng chỉ giờ

I GET UP AT 9 o'clock every day.

- ON: dùng chỉ ngày, thứ

I NEVER WORK ON SUNDAYS.

- IN: dùng cho tháng, mùa, năm

+ I WILL LEAVE FOR AUSTRALIA IN JULY = Tôi sẽ khởi hành đi Úc vào tháng 7.

- AT: tại, ở ; chỉ nơi chốn NHỎ như công ty, nhà hàng, khách sạn, nhà cửa, quán xá, 1địa chỉ cụ thể..

- IN: tại, ở; chỉ nơi chốn LỚN như phường xã, quận huyện, thành phố, quốc gia...

+ MY DAUGHTER WAS BORN ON DECEMBER 2, 2004 AT A HOSPITAL ON TON THAT TUNG STREET IN DISTRICT 01.= Con gái tôi được sinh ra vào ngày 2 tháng 12 năm 2004 tại một bệnh viện trên đường Tôn Thất Tùng ở quận 01.

- Đại từ luôn chen giữa động từ và giới từ, danh từ phải để sau giới từ không được chen vào giữa.

+ TAKE OFF YOUR HAT! Cởi nón của anh ra!

+ TAKE IT OFF! Cởi nó ra đi! (IT là đại từ nên phải chèn ở giữa)

+ HIS FATHER BEATS HIM UP EVERY DAY. = Cha nó đánh đập nó hàng ngày.

+ THAT MAN BEATS UP HIS SON EVERY DAY. = Người đàn ông đó đánh đập con trai mình hàng ngày.

- Như ở trên có nói, khi giới từ đi sau động từ, tạo ra cái gọi là ngữ động từ, thì có khi nó không còn mang nghĩa cơbản nữa mà cùng với động từ, chúng tạo ra một nghĩa hòan toàn bất ngờ.

+ LOOK = nhìn, AFTER = sau; nhưng LOOK AFTER = chăm sóc

+ WORK = làm việc, OUT =ngoài, ra ngoài; nhưng WORK OUT = nghĩa 1: tập thể dục, nghĩa 2: nghĩ ra, nghĩa 3: có kết quả tốt...

Như vậy, ta phải học thuộc lòng thật nhiều ngữ động từ như hai thí dụ trên. Trong một bài khác, chúng tôi sẽ liệt kê các ngữ động từ thông dụng cần phải biết.

=)) cò đáp án thì đành đợi thêm để cho mấy em khác làm đã :D
 
T

tjanshj_babykut3

hic thank lão mỏi cả tay !!!! Mấy bộ đề lão đưa cho em vs mấy đứa lớp 9 ôn đó .. của em thì 50 câu trùng 37 câu =))
Còn của mấy đứa lớp 9 thì 50 câu trùng 42 câu !!! Tụi nó khen lão hoài
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 09 : Đáp án !

1 : Đáp án đúng là:: B
2 : Đáp án đúng là:: C
3 : Đáp án đúng là:: D
4 : Đáp án đúng là:: C
5 : Đáp án đúng là:: B
6 : Đáp án đúng là:: C
7 : Đáp án đúng là:: C
8 : Đáp án đúng là:: B
9 : Đáp án đúng là:: C
10 : Đáp án đúng là:: D
11 : Đáp án đúng là:: B
12 : Đáp án đúng là:: C
13 : Đáp án đúng là:: D
14 : Đáp án đúng là:: A
15 : Đáp án đúng là:: A
16 : Đáp án đúng là:: D
17 : Đáp án đúng là:: A
18 : Đáp án đúng là:: D
19 : Đáp án đúng là:: D
20 : Đáp án đúng là:: A
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 10 : Đáp án !

1 : Đáp án đúng là:: D
2 : Đáp án đúng là:: C
3 : Đáp án đúng là:: B
4 : Đáp án đúng là:: D
5 : Đáp án đúng là:: B
6 : Đáp án đúng là:: C
7 : Đáp án đúng là:: B
8 : Đáp án đúng là:: D
9 : Đáp án đúng là:: B
10 : Đáp án đúng là:: C
11 : Đáp án đúng là:: C
12 : Đáp án đúng là:: D
13 : Đáp án đúng là:: D
14 : Đáp án đúng là:: C
15 : Đáp án đúng là:: B
16 : Đáp án đúng là:: A
17 : Đáp án đúng là:: B
18 : Đáp án đúng là:: C
19 : Đáp án đúng là:: B
20 : Đáp án đúng là:: A
Hic Hic mệt !!!
 
Z

zainhangheo_pro

Preposition Test 11 : Đề !

1. " Do you believe ............ flying saucers?"
" Well, I haven't ever seen one."

A) with
B) in
C) about
D) of

2. Have you sometimes dreamed ............ flying off into space?

A) about
B) of
C) with
D) into

3. One or two people have objected .............. the students.

A) at
B) for
C) to
D) against

4. Professor Moore recommended that book ............ me highly.

A) to
B) with
C) for
D) of

5. ............. his riches, he is very mean.

A) Because of
B) Due to
C) Thanks to
D) In spite of

6. The astronausts climbed down the ladder and stepped ............. the planet.

A) into
B) over
C) onto
D) above

7. He had to choose ............ staying in the country and staying at the seaside.

A) for
B) in
C) between
D) with

8. I have twenty students ............. my class.

A) into
B) from
C) in
D) to

9. He is good .......... all sports.

A) at
B) in
C) into
D) with

10. Where did she find the lost pen? - ............. his office.

A) Outside
B) Out of
C) Out
D) Without

11. Are you ready ............ the journey?

A) for
B) to
C) with
D) by

12. Does this job appeal ............ you?

A) for
B) to
C) of
D) with

13. I have studied English ............ eight months.

A) for
B) since
C) by
D) in

14. The artist drew a picture ....... my mother.

A) of
B) to
C) from
D) with

15. He's suffered ............ bad headaches ......... he had the accident.

A) since - from
B) for - from
C) for - since
D) from - since

16. He refused to give me an answer ............. my question.

A) into
B) in
C) with
D) to

17. She took a handkerchief ........... her handbag.

A) out of
B) in
C) at
D) up

18. My mother is too old to look .............. herself.

A) after
B) for
C) to
D) on

19. He had a book ................. his hand.

A) in
B) on
C) into
D) by

20. My brother won't come home ......... 11.30 P.M

A) until
B) to
C) than
D) in
 
Top Bottom