Giới từ + danh từ + giới từ

T

thien0526

Such as:
- at peace with: hoà thuận với..
- at the conclusion of: kết thúc của
- at the cost of: đánh đổi, trả giá
- at the end of: cuối (của)
- at the expense of: trả giá bằng
- at the foot of: dưới trướng của ai
- at the mention of: ngay khi đề cập tới
- at the mercy of: phó mặt, lệ thuộc
- at the rate of: với giá, với tốc độ
- at the sight of: vừa trông thấy
- at the top of: ở trên
- at war with: tác chiến với

- in accordance with = in compliance with = in conformity to: phù hợp, đúng với
- in addition to: thêm vào đó,
- in a fair way to: sắp đến
- in behalf of: thay mặt cho
- in case of : trong trường hợp
- in charge of: đảm nhiệm
- in company with: cùng với
- in comparison with: so với
- in conjunction with: cùng với
- in connection with: liên hện với
- in consequence of: ảnh hưởng
- in course of: trong khi
- in danger of: lâm nguy
- in favor of: ủng hộ
- in favor with: giúp đỡ
- in front of: phía trước
- in honor of = in memory of: tường nhớ
- in need of: cần, đòi hỏi
- in order to: với mục đích
- in place of: thế chỗ
- in point of: đúng với
- in proportion to: tỷ lệ với
- in pursuit of: săn đuổi
- in reference to: liên quan đến
- in regard of: về vấn đề
- in relation to = in respect of: liên hệ với
- in response to: hưởng ứng
- in return to: đền đáp lại
- in search of: tìm kiếm
- in sight of: thấy (cái gì)
- in store for: dự trữ
- in the capacity of = in the name of: với tư cách là
- in the course of: đang trên đà
- in the case of: với trường hợp là
- in the custody of: dười sự quản lý của
- in the event of: trong dịp

- on account of: vì
- on a charge of: can tội về
- on behalf of: nhân danh
- on grounds of: với lý do là
- on the edge of: ở sát/cạnh cái gì
- on the face of: thật ra thì
- on the occasion of: nhân dịp
- on the point of: sắp
- on the side of: về phe
- on the strength of: tin vào
- on top of: kề trên

- for fear of: sợ
- for lack of: vì khiếm khuyết
- for the benefit of = for the cause of: vì lợi ích
- for the purpose of: với ý định là
- for want of: với ý muốn

- with a view to: nhằm mục đích
- with regard to: về chuyện gì
- with the view of: để mà


 
Last edited by a moderator:
D

duy2507

On account of (bởi vì); in addition to (bên cạnh, ngoài ra); on behalf of (đại diện cho); in charge of (phụ trách); in terms of (xét về mặt)…
 
Top Bottom