Giải pt: $\sqrt{x+3-4\sqrt{x-1}}+\sqrt{x+8-6\sqrt{x-1}}=1$

C

consoinho_96

Giải pt:
[tex]\sqrt{x+3-4\sqrt{x-1}}+\sqrt{x+8-6\sqrt{x-1}}=1[/tex]

[tex]dk x\geq 1[/tex]
[tex]pt \Leftrightarrow \sqrt{(\sqrt{x-1} -2)^2}+ \sqrt{(\sqrt{x-1}-3)^2=1 [/tex]
[tex]\Leftrightarrow \| \ \sqrt{x-1} -2\| +\| \sqrt{x-1}-3\| =1[/tex]
xét [tex]x\in [1; 5) [/tex]
[tex]pt\Rightarrow ....[/tex]
[tex]x\in[5;10][/tex]
[tex]pt\Rightarrow... [/tex]
[tex]x\in (10;+\infty)[/tex]
[tex]pt \Rightarrow ...[/tex]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom