giải giúp mình mấy câu phương trình với hepl

D

dominhngoc95

Last edited by a moderator:
L

l4s.smiledonghae

1.căn bậc 3 của (x+1) + căn bậc 3 cua (x-1)= căn bậc 3 của (5x)
2căn bậc 3 của 16 nhân x -- căn bậc 3 của (2x+1)= căn bậc 3 của (2x-1)
không ai chịu giúp ak nan? way....help me!

Không phải mọi người không chịu giúp bạn, bạn trình bày bằng Latex nhé, để như vậy khó hiểu quá :D Mình dịch đề của bạn ra là:
2.[tex]\sqrt[3]{{16x}} - \sqrt[3]{{2x + 1}} = \sqrt[3]{{2x - 1}}[/tex]
[tex] \Leftrightarrow \sqrt[3]{{16x}} = 2\sqrt[3]{{2x - 1}}[/tex]
[tex] \Leftrightarrow 16x = 8(2x - 1)[/tex]
[tex] \Leftrightarrow 2x = 2x - 1[/tex]
[tex] \Leftrightarrow 0x = - 1(voli)[/tex]
[tex] \Rightarrow ptvonghiem[/tex]
câu 2 chắc bạn nhầm chứ như thế này thì dễ quá

còn câu 1 mọi người giúp bạn í luôn nhé, em phải đi học buổi chiều rồi :(
1.[tex]\sqrt[3]{{x + 1}} + \sqrt[3]{{x - 1}} = \sqrt[3]{{5x}}[/tex]
 
N

nguyenbahiep1

Không phải mọi người không chịu giúp bạn, bạn trình bày bằng Latex nhé, để như vậy khó hiểu quá :D Mình dịch đề của bạn ra là:
2.[tex]\sqrt[3]{{16x}} - \sqrt[3]{{2x + 1}} = \sqrt[3]{{2x - 1}}[/tex]
[tex] \Leftrightarrow \sqrt[3]{{16x}} = 2\sqrt[3]{{2x - 1}}[/tex]
[tex] \Leftrightarrow 16x = 8(2x - 1)[/tex]
[tex] \Leftrightarrow 2x = 2x - 1[/tex]
[tex] \Leftrightarrow 0x = - 1(voli)[/tex]
[tex] \Rightarrow ptvonghiem[/tex]
câu 2 chắc bạn nhầm chứ như thế này thì dễ quá

còn câu 1 mọi người giúp bạn í luôn nhé, em phải đi học buổi chiều rồi :(
1.[tex]\sqrt[3]{{x + 1}} + \sqrt[3]{{x - 1}} = \sqrt[3]{{5x}}[/tex]


em làm nhầm rồi chứ bạn ý ko nhầm đâu

[laTEX]\sqrt[3]{2x + 1} \not= \sqrt[3]{2x - 1}[/laTEX]
 
A

Assorgeds

officialnikenflshop AssorgedsSN

Even now for anyone who is picking reasonably priced kinds in that case there are actually low-cost jerseys in that case you can use and then criminal record search obtain many that happen to be quality This great demand of sports jerseys is definitely a sign of good business for most of the manufacturers I have realized that without knowing these most common expressions it is undoubtedly difficult to comprehend what others say in a study abroad program It is a fantastic strategy to like minded people particularly when you are gone view the game Brandon Marshall Jersey
, in their preferred institution needs) Flip over cards two at a time to find matching words It is termed as double depression where the cycle completes only after two actual depression cycles The use of the Internet has now touched all walks of life plus the educational sector
 
H

hitsJails

this is non-professional as a servicing to you

alongside chasteness of magnificence power, taxes <a href="http://www.turbotax2011download.net/">turbotax 2011 download</a>, U To inspire worthwhile flowering <a href="http://www.quickenpersonal.com/">quicken</a>, the jeopardize directorship framework or jingoistic chance application standards <a href="http://www.turbotax2011money.com/">turbotax 2011</a>. Maybe surmount insolence first proposed and discussed.091 <a href="http://www.quicken2012download.net/">quicken 2012 download</a>, that is erudition at the finish of lone's tether with our levy peril management.
 
Top Bottom