Toán 6 Giải bài toán sau bằng Tiếng Anh :

phucluong25082007@gmail.com

Học sinh mới
Thành viên
24 Tháng chín 2020
2
1
6
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Giải bài toán sau bằng Tiếng Anh :
Number N =1234567891011213141516617...........999 is formed by appending the number from 1 to 999 inclusive.Each slot occupied by one digit. Find the product of the digit in the 2007th slot and the digit in the 2008 slot.
Mong mn giúp . Cảm ơn nhiều!!
 

Lê Tự Đông

Prince of Mathematics
Thành viên
23 Tháng mười hai 2018
928
860
146
Đà Nẵng
THPT chuyên Lê Quý Đôn Đà Nẵng
Giải bài toán sau bằng Tiếng Anh :
Number N =1234567891011213141516617...........999 is formed by appending the number from 1 to 999 inclusive.Each slot occupied by one digit. Find the product of the digit in the 2007th slot and the digit in the 2008 slot.
Mong mn giúp . Cảm ơn nhiều!!
From 1 to 9, there are 9 digits taking 9 slots.
From 10 to 99, there are 2.90 = 180 digits taking 180 slots
From 100 to 999, there are 3.900 = 2700 digits taking 2700 slots.
2007 < 2008 < 2700 => The 2007th and 2008th digit are in three-digit number(s).
The three-digit number has the 2007th slot (digit) is: (2007-189):3 + 99 = 705
(2007-189=1818) is divisible by three so the 2007th slot is 5
The number has the 2008th slot is 706 (It's next to the number has the 2007th slot)
So the 2008th slot 7
=> the product of the digit in the 2007th slot and the digit in the 2008 slot is 5*7 =35
 
Top Bottom