English THPT Fill in the blank with suitable prepositions or adverbial particles

hoangql01

Học sinh
Thành viên
23 Tháng tám 2021
13
12
21
18
Nghệ An
Trường THPT nguyễn Đức Mậu
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.


1. Why are you sniffing? – I had a cold last week, and I can’t seem to get (1) it.

2. I was (2) the impression that I had paid you (3) the work you did (4) me.

3. Remember to be (5) good time (6) the opera.

4. You need capital before you can set (7) on your own in any kind of business.

5. The police went (8) the case very thoroughly but finally said there was no suspicion of foul play.

6. The names of the winners were given (9) on the radio.

7. The horse stopped suddenly and the rider fell (10). He couldn’t get (11) again without

help and there was no one (12) sight.

8. She said that it was cheaper to buy clothes (13) the peg than going to a dressmaker.

9. The school broke (14) for the holidays at the end of July.

10. My plans for starting a restaurant fell (15) for lack of capital.

11. Don’t make up your mind at once; talk (16) with your lawyer first.

12. The students were slow to catch (17), but gradually they began to understand.

13. The sorrow of separation is still present (18) my memory.

14. Today, I have an appetite (19) meat. 15………….……16………………..

15. He is an authority (20) English grammar. 18….…...………19….…………….
[TBODY] [/TBODY]
Anh chị có thể cho em nghĩa của cụm từ ko ạ
 
  • Like
Reactions: ng.htrang2004

ng.htrang2004

Cựu Mod Anh
Thành viên
9 Tháng chín 2017
6,071
1
10,055
1,174
20
Hà Tĩnh
THPT chuyên Đại học Vinh - ViKClanha
1. Why are you sniffing? – I had a cold last week, and I can’t seem to get (1) it.
2. I was (2) the impression that I had paid you (3) the work you did (4) me.
3. Remember to be (5) good time (6) the opera.
4. You need capital before you can set (7) on your own in any kind of business.
5. The police went (8) the case very thoroughly but finally said there was no suspicion of foul play.
6. The names of the winners were given (9) on the radio.
7. The horse stopped suddenly and the rider fell (10). He couldn’t get (11) again without
help and there was no one (12) sight.
8. She said that it was cheaper to buy clothes (13) the peg than going to a dressmaker.
9. The school broke (14) for the holidays at the end of July.
10. My plans for starting a restaurant fell (15) for lack of capital.
11. Don’t make up your mind at once; talk (16) with your lawyer first.
12. The students were slow to catch (17), but gradually they began to understand.
13. The sorrow of separation is still present (18) my memory.
14. Today, I have an appetite (19) meat. 15………….……16………………..
15. He is an authority (20) English grammar. 18….…...………19….…………….
[TBODY] [/TBODY]
Anh chị có thể cho em nghĩa của cụm từ ko ạ


1. Why are you sniffing? – I had a cold last week, and I can’t seem to get (1) over it.
get over = recover
2. I was (2) under the impression that I had paid you (3) the work you did (4) me.
under the impression = think
3. Remember to be (5) in good time (6) for the opera.
in good time = early
4. You need capital before you can set (7) up on your own in any kind of business.
set up = establish
5. The police went (8) into the case very thoroughly but finally said there was no suspicion of foul play.
go into = investigate
6. The names of the winners were given (9) away on the radio.
give away = reveal
7. The horse stopped suddenly and the rider fell (10) over. He couldn’t get (11) again without
fall over: ngã xuống đất
help and there was no one (12) on sight.
on sight: trong tầm nhìn
8. She said that it was cheaper to buy clothes (13) off the peg than going to a dressmaker.
off the peg: ready-made (cloth)
9. The school broke (14) up for the holidays at the end of July.
break up: bắt đầu kì nghỉ
10. My plans for starting a restaurant fell (15) through for lack of capital.
fall through: to not be completed, or not happen
11. Don’t make up your mind at once; talk (16) over with your lawyer first.
talk over = discuss
12. The students were slow to catch on (17), but gradually they began to understand.
catch on = understand
13. The sorrow of separation is still present (18) to my memory.
14. Today, I have an appetite (19) for meat.
have an appetite for sth: cảm thấy ngon miệng ...
15. He is an authority (20) on English grammar.
an authority on sth: a person with special knowledge
[TBODY] [/TBODY]


Bạn có thể tham khảo thêm:

[ÔN CHUYÊN + HSG TỈNH] Luyện từ vựng và ngữ pháp nâng cao
Kinh nghiệm ôn thi HSG tỉnh và thi vào THPT chuyên môn Tiếng Anh
 
Top Bottom