Đề thi HSG môn Anh lớp 9 vòng tỉnh

Thảo luận trong 'Tài liệu học thuật tiếng Anh lớp 9' bắt đầu bởi Nguyễn Anh Hy, 9 Tháng một 2019.

Lượt xem: 379

  1. Nguyễn Anh Hy

    Nguyễn Anh Hy Học sinh Thành viên

    Bài viết:
    59
    Điểm thành tích:
    21
    Nơi ở:
    Bình Phước
    Trường học/Cơ quan:
    Ạnh Nguyễn Official
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!


    UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC
    SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

    [​IMG]

    KỲ THI CHỌN HSG LỚP 9 - VÒNG TỈNH
    NĂM HỌC 2009-2010
    Môn thi
    : TIẾNG ANH
    Ngày thi: 26/03/2010.
    Thời gian làm bài: 90 phút.
    Chú ý: Thí sinh làm bài vào phiếu trả lời (có phát kèm đề).
    Họ và tên thí sinh:………………………………... Số báo danh: …………………..
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Phần I
    : Chọn từ có phần trọng âm khác vị trí với những từ còn lại
    .
    1. A. answer B. begin C. refuse D. complain
    2. A. relationship B. activity C. occasional D. invitation
    Phần II: Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại.
    3. A. filled B. destroyed C. wished D. prepared
    4. A. humour B. flour C. rumour D. honour
    5. A. bath B. watch C. want D. water
    Phần III: Chọn phương án thích hợp (A, B, C or D) để hoàn thành yêu cầu của câu hoặc để thay thế những phần được gạch chân.
    6. If Ba _______ here tomorrow, we will phone you.
    A. come B. comes C. came D. will come
    7. He didn’t have much money, _______ he bought a lot of things at the shop for Tet
    A. and B. but C. or D. so
    8. The washing machine was expensive _______ we couldn’t afford to buy it.
    A. because B. but C. however D. so
    9. Tom enjoys _______ strange stamps.
    A. collect B. to collect C. collecting D. collected
    10. If she continues to use electricity that way, she_______ to pay a large bill.
    A. have B. has C. will have D. would have
    11. They are discussing the celebration that is going to _______ this month.
    A. hold B. held C. be hold D. be held
    12. John reminded me _______ his motorbike by 7 o’clock.
    A. please return B. to return C. returning D. returned
    13. The air is polluted _______ there is too much traffic.
    A. because B. but C. however D. therefore
    14. We all like the sticky rice cakes _______ are made by our grandmother.
    A. in which B. of what C. which D. things
    15. Linda didn’t come to the party because she had to look _______ her younger sister.
    A. at B. after C. for D. up
    16. They _______ Da Lat when they were young.
    A. visited B. will visit C. visit D. have visited
    17. We have learned English _______ 2000.
    A. in B. during C. for D. since
    18. We ______already ______ Huong pagoda.
    A. have … visiting B. were … visiting C. have … visited D. will visit
    19. I can’t understand the French visitors. I wish I _______ French.
    A. know B. have known C. knew D. will
    20. The church _______ about 100 years ago.
    A. was built B. is built C. has been built D. will be build
    21. All the house in the area _______ immediately.
    A. have to rebuild B. have to be rebuilt C. had to rebuild D. has to rebuilt
    22. If he _______ soon, he might miss the train.
    A. doesn’t come B. isn’t coming C. didn’t come D. won’t come
    23. She ask me if I ______to school by bicycle every day
    A. am going B go C. was going D. went
    24. Mr. Long said that he _________ in Ho Chi Minh city.
    A. is living B. has lived C. lived D. will live
    25. Your sister works in a foreign company, _________ she.
    A. isn’t B. doesn’t C. wasn’t D. didn’t
    26. She like watching the stars _________ night.
    A. on B. for C. in D. at
    27. She asked me if I _________ a laptop computer the following day.
    A. buy B. bought C. would buy D. will buy
    28. You won’t pass the examination _________ you study more.
    A. unless B. if C. because D. but
    29. Come and__________ badminton, Peter
    A. make B. do C. play D. take
    30. James Cameron __________ many famous film and I think his latest “Avatar” is the best.
    A. made B. has made C. had made D. was making
    31. My interview is __________ April 1st
    A. on B. in C. at D. to
    32. You should read the instruction __________ before using it.
    A. careful B. carefully C. carelessly D. careless
    33. When he heard the terrible noise, he asked me what was __________ on.
    A. happening B. being C. getting D. going
    34. On the __________ to the town, there is a beautiful wood.
    A. way B. direction C. street D. entrance
    35. Do you __________closing the door now.
    A. want B. mind C. disapprove D. refuse
    36. The train will be leaving in five minutes so you __________ hurry up.
    A. had B. should C. ought D. do
    37. Peter, __________ brother is a famous football player, studies very well.
    A. having B. of whom C. whose D. that
    38. His father swims very well and __________ does my father.
    A. also B. so C. even D. too
    39. They’d__________ go by air than spend a week traveling by train
    A. always B. prefer C. better D. rather
    40. __________ from Dvid, all the students said they would go.
    A. Except B. Only C. Separate D. Apart
    41. I am very __________ in the information you have given me.
    A. concerned B. interested C. surprised D. excited
    42. The students had an __________ canoe trip last weekend.
    A. excited B. excite C. exciting D. excitement
    43. They said “ Happy birthday” before __________ Lan a present.
    A. giving B. will give C. gave D. give
    44. Jack “ Would you like to go to the cinema with me tonight?” Mary: __________”
    A. Yes, please B. Yes, I’d love to C. No, thanks D. I’m sorry. I’d love to
    45. I tried __________, but I missed it
    A. catch B. catching C. catch up D. to catch
    46. We got used to __________ in the evening.
    A. walking B. walk C. to walk D. walked
    47. I wish I __________ you some money, but I am broke myself
    A. can lend B. would lend C. could lend D. will lend
    48. __________ being ill, she still went to class yesterday.
    A. Even though B. Despite C. Because of D. Since
    49. If I _____rich, I would buy that house.
    A. am B. was C. were D. has been
    50. The nam ________you met yesterday is my friend.
    A. who B. whose C. which D. whom

    Phần IV
    : Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
    51. I feel as if my head ______________(be) on fire now, doctor.
    52. We wish our country ______________(recover) from the bad effects of war soon.
    53. He wishes he______________(not, be) asked to tell the bad new yesterday.
    54. This afternoon we ______________(have) lunch when theycame in.
    55. When you first _______________(come) to this town?
    56. Five minus two ________(be) three.
    57. When she ________________(arrive)? – Next Sunday.
    58. You look tired. You ______________(work) hard?
    59. Remember ___________ (lock) the door when you leave.
    60. I will never forget_______________ (see) the King.

    Phần V
    : Trong mỗi câu sau đều có một lỗi sai. Hãy gạch chân lỗi sai và viết phần sửa lại vào bên phải.
    61. Because they played very bad, our team lost the the simi-final match. (61)___________
    62. The monkey who escaped from the circus has already been caught. (62)____________
    63. The apartment which they wanted to rent it has twi bedroom . (63) ___________
    64. Most people who lives in Montreal, Canada speak French. (64) ____________
    65. I can not speak English perfectly, but if I can I’d apply for that job. (65) ___________
    66. I have got two elder brothers. Neither Jame or David plays tennis. (66) ___________
    67. After said goodbye to my parents, I went to school with my close friends (67) __________
    68. If I am in your position, I’d think about it differently. (68) ____________
    69. We haven’t visited our grandparents when they moved to their new house. (69) _________
    70. Ancient people thought that the earth is square but actually it is round. (70) __________

    Phần VI
    : Tìm dạng thích hợp của những từ cho sẵn để điền vào chỗ trống tương ứng.

    71. This course is for ______________who have never leraned English .(begin)
    72. She had an unhappy____________, so she really wants to help all the uncared-for children.(Child)
    73. Smoking and drinking a lot is an _______________ lifestyle. (health)
    74. Life used to be more ______________than now (comfort).
    75. This evening was ___________spent in chatting and playing game.

    Phần VII: Đọc mẩu quảng cáo sau đây và làm theo yêu cầu


    G/F, 149 Pasteur Street
    - English, German, and Japanese classes in the morning and evening
    - Places available in beginner/intermediate classes
    Courses start November
    Please call 08.8.113.114 for further information





    Write T if it is true, F if it is false, N if it is not mentioned



    T

    F

    N

    76

    They teach English, German, and Japanese here

    77

    If you don’t know any English words, you can’t study here

    78

    You can begin to study from November 3

    79

    There are classes available from 1.00 pm to 4.00 pm

    80

    If you want to know more information, you can call them at any time

    Phần VIII
    : Đọc kỹ đoạn văn và điền từ cho sẵn vào chỗ trống thích hợp




    Today, computer companies sell many different programs for computers. First, there are programs for (81)_____________ math problems. Second, there are programs for (82) _____________studies. Third, some programs like fancy typewriters. They are often used by (83)______________ and business people. Other programs are made for courses in schools and (84) ______________. And finally, there are programs for fun. They include word games and puzzles for children and (85) ______________.
    There are many wonderful new computer programs, but there are other reasons to like (86) __________
    . Some people like the way computer hum and sing when when they are (87) ______________ . It is a happy sound, like the sound of toys and childhood. Computers also (88) ______________ lights and pretty pictures. And computers even seem to have personalities. That may (89) ______________ strange, but computers seem to have feelings. Sometimes they seem happy, sometimes they seem (90) ______________. It is easy to think they are like people.
    Phần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi.
    91. When did you start learning English?
    à How long……………………………………………………………………………………………………………………………………
    92. The sister asked” Are you hungry, Tom?”
    à The sister ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    93. A lot of affort has been put in the work by the little girl.
    à The little girl………………………………………………………………………………………………………………………………
    94. Smoking is not allowed in public.
    à You must ………………………………………………………………………………………………………………………………….
    95. The work was hard enough for him to ask his friend for some help.
    à The work ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    ==========THE END===========
    UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HSG LỚP 9 – NĂM HỌC: 2009-2010
    SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO


    ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM
    Từ câu 1 đến câu 90 mỗi câu đúng = 0.2 điểm Tổng điểm: 18 điểm
    Từ câu 91 đến câu 95, mỗi câu đúng = 0.4 điểm Tổng điểm: 02 điểm
    -------------------------
    Tổng cộng : 20 điểm
    ( Giám khảo lưu ý: Không làm tròn số lẻ của tổng điểm)
    Phần I, II, III: Chọ đáp án thích hợp.
    1.A. 2. D 3. C 4. B 5. A 6. B 7. B 8. D 9. C 10. C 11. D 12. B 13. A 14. C 15. B
    16. A 17. D 18. C 19. C 20. A 21. B 22. A 23. D 24. C 25. B 26. D 27. C 28. A 29. C 30. B
    31. A 32. B 33. D 34. A 35. B 36. A 37. C 38. B 39. D 40. D 41. B 42. C 43. A 44. B 45. D
    46. A 47. C 48. B 49. C 50. D
    Phần IV. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc:
    51. were 52. would recover 53. had not been 54. were having 55. Did you first come
    56. is 57. will she arrive 58. have you been working 59. to lock 60. seeing
    Phần V: Trong mỗi câu sau đều có một lỗi sai. Hãy gạch chân lỗi sai và viết phần sửa lại vào bên phải.
    61. Because they played very bad, our team lost the the simi-final match. badly
    62. The monkey who escaped from the circus has already been caught which
    63. The apartment which they wanted to rent it has twi bedroom 0
    64. Most people who lives in Montreal, Canada speak French live
    65. I can not speak English perfectly, but if I can I’d apply for that job. could
    66. I have got two elder brothers. Neither Jame or David plays tennis. nor
    67. After said goodbye to my parents, I went to school with my close friends saying
    68. If I am in your position, I’d think about it differently were
    69. We haven’t visited our grandparents when they moved to their new house. since
    70. Ancient people thought that the earth is square but actually it is round was
    Phần VI
    : Tìm dạng thích hợp của những từ cho sẵn để điền vào chỗ trống tương ứng.
    71. beginners 72. childhood 73. unhealthy 74. uncomfortable 75. enjoyably
    Phần VII: Đọc mẩu quảng cáo sau đây và làm theo yêu cầu
    76. T 77. F 78. T 79. F 80. N
    Phần VIII: Đọc kỹ đoạn văn và điền từ cho sẵn vào chỗ trống thích hợp
    81. doing 82. scientific 83. writers 84. universities 85. adults
    86. computers 87. working 88. have 89. sound 90. angry
    Phần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi.
    91. How long have you learnt English?
    92. The sister asked Tom if he was hungry
    93. The little girl has put a lot of effort in the work
    94. You must not smoke in public/ you must stop smoking in public
    95. The work was so hard that he asked his friends for some help.
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->