ĐỀ THI HSG 10 - ĐỀ 2

Thảo luận trong 'Tài liệu học thuật tiếng Anh lớp 10' bắt đầu bởi Phạm Dương, 26 Tháng chín 2019.

Lượt xem: 58

  1. Phạm Dương

    Phạm Dương Cố vấn tiếng Anh Cố vấn chuyên môn

    Bài viết:
    1,598
    Điểm thành tích:
    371
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    Đại học Thương Mại
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!

    VOCABULARY AND GRAMMAR: ( 6 ms)
    I. Choose the best option:( 2ms)

    1. He was offered the job ………….his qualifications were poor
    a. although b. in spite of c. because of d. because
    2. It’s no use …………. a language if you don’t try to speak it
    a. learned b. to learn c. learn d. learning
    3. He …………. me to take a lawyer to the court with me
    a. advised c. suggested b. threatened d. insisted
    4. She came in quietly ……………the baby
    a. in order to not wake b. so as not to wake
    c. to not wake d. to wake
    5. ……………you have no keys, you ‘ll have to get back before I go out
    a. If b. Although c. Unless d. As
    6. I really prefer just about anything …………..watching TV
    a. from b. or c. than d. to
    7. Gold ……………..near San Francisco in 1848 and the gold rush started the following year
    a. has been discovered b. discovered c. was discovered d. is discovered
    8. I regret ……………. you that we can’t approve your application
    a. inform b. to inform c. informing d. informed
    9. If I had gone to the bank this morning, I …………money from you now
    a. would not borrow b. would not have borrowed
    c. will not borrow d. will no have borrowed
    II. Give the correct from of the words in brackets: ( 2ms)
    1. He is engrossed in doing ( SCIENCE) …………….. research
    2. They entered the areas without ( PERMIT) ……………..
    3. He wants (WIDTH) ……………… his knowledge of the subject
    4. The giant panda is a(n) (DANGER) ……………..species
    5. What makes the computer a (MIRACLE). …………device ?
    6. You may be surprised at the large (VARIED) ……………..of animals in national parks
    7. The architecture in the downtown area is a successful (COMBINE) ………….of old and new
    8. He came first in the poetry (COMPETED) ……………..
    III. Give the correct tenses of the verbs in brackets (2ms)
    Mary (1. have) ……………….to go to New York last week, but she almost (2.miss) ……………the plane. She (3. stand) ………………in the queue at the check-in desk when she suddenly (4. realize) ………….. that she (5. leave) …………….her passport at home. Fortunately, she ( 6.not/ live)………….. very far from the airport so she (7. have)…………..time to go home to get the passport. She (8. get) ……………. back to the airport just in time for her flight
    C. READING COMPREHENSION: (6ms)
    I. Read the following passage and choose the best answer (1.5ms):

    For the last few years, my children have been going to a summer camp in northern Greece called Skouras Camp. They always seem to have a good time. , so if you’ re wondering what to do with the kids for three weeks this summer, you could do worse than send them to this beautiful camp on the shores of the Aegean Sea. If your children, like mine, are keen on adventure, sports and good company, the Skouras Camp will keep them busy all day doing the things they most enjoy. Skouras is an international camp with children from all over the world. My children have made friends with children with of their own age from Poland , China, Denmark and the United States. Naturally they get lots of opportunities to practice their English as this is the only language spoken. The camp is located in one of the most beautiful parts of Chalkidiki. It is huge (120,000 square meters) and is just a stone’s throw away from the clear, blue Aegean Sea. It takes the children just five minutes to walk to the golden sandy beach on foot. The programme is packed with exciting activities such as horse riding and table tennis. Other sports include basketball, volleyball and athletics. The Camps end with a sports contest in the last week which all parents are invited to attend.
    All the children come to the camp have to ………..
    a. be at the same age b. be only keen on adventure
    c. speak English d. practice basketball
    2. How many kinds of sports can be played in the Camp?
    a. 5 b. 2 c. 3 d. 4
    3. All the statements are true EXCEPT ………………
    a. The children will be busy taking part in the Camp’s programmed activities
    b. The Camp is quite far from the Aegean Sea
    c. The parents can attend their children’s sports contest
    d. The children will take more chances of English practice
    4. The tone of the passage could best be described as …………….
    a. negative b. disbelieving c. supportive d. humourous
    5. What should be the best title for the passage?
    a. an international summer camp b. Children’s summer activities
    c. Advice on children caring in summer d. Chalkidiki’s landscape- the Aegean Sea
    6. How long does it take the children to walk to the golden sandy beach on foot?
    a. an hour b. 20 minutes c. 5 minutes d. a day
    II. Read the following passage and choose the best option to fill in the gap (2.5 ms)
    The (1) …………. part in Ioannina is the lake front. Ships fetch more people and tourists to the island. Near the front lake (2) …………….an ancient castle. If you go for a (3) …………. in the night to the front lake you’ll see (4) …………. lights that shines in the castle. A second way is to go around on a mountain. There you can see the whole town. In the night with so many lights, it looks to you (5) ………….a sky.
    Another beautiful part in this town (6) ……………the large clock in the square. Specifically, the clock (7) ……………… in the center of the city. My town also has many museums. Paul Vrellis, who is a professor, put in many different and other important people from the 1st and 2nd world war with wax. In my opinion, it’s (8)…………… museum.
    About remains, there are two renowned theaters. There’s the theater of Dodoni, which is situated in the (9) ………… of the city. It’s normally out of the city. Every summer the most (10) ………. actors of the capital of Greece come to perform there.
    1. a. more beautiful b. as beautiful c. so beautiful d. most beautiful
    2. a. there is b. it is c. it has d. there has
    3. a. picnic b. walk c. jog d. run
    4. a. more brilliant b. as brilliant c. much brilliant d. most brilliant
    5. a. from b. as c. like d. to
    6. a. be b. are c. is d. to be
    7. situated b. is situated c. be situated d. are situated
    8. a. the most best b. the better c. the best d. the well
    9. a. outskirt b. top c. side d. edge
    10. a. famous b. fame c. famed d. known
    III. Read the passage bellow and fill in the blank with ONE suitable word (2ms)
    Today in China (1) …………….……large scale destruction of forests has occurred, the government has required that every citizen (2)……………..the age of 11 and 60 plant three to five trees (3) ……………...year or do the equivalent amount of work in other forest services. The government claims that at ( 4) ……………..1000 million trees have been planted in China every year (5) ……………..1982. In Western countries, increasing consumer demand for wood products that have been produced cause forest land-owners and forest industries to become increasingly accountable for their forest management and timber harvesting practices.
    The Arbor Day Foundation’s Rain Forest Rescue programme is a charity that helps to (6) ………………deforestation. The charity uses money to buy up (7) ……………preserve rainforest land before the lumber companies can buy it. The Arbor Day Foundation then (8)……………. the land from deforestation
    D. WRITING ( 6ms)
    I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it (2ms)

    Example: I haven’t enjoyed myself so much for years
    Answer : It’s years since I enjoyed myself so much
    1. There’s a large restaurant in the art gallery
    → The art gallery ………………………………
    2. I haven’t seen that man here before.
    → It’s ………………………………………….
    3. Although Bob didn’t speak Dutch, he decided to settle in Amsterdam
    → In spite of ………………………………………………………………
    4. Without this treatment, the patient have died
    → If the patient hadn’t …………………………….
    5. The keepers feed the lions at 3 p.m everyday.
    → The lions ………………………………………….
    6. John finds astronomy very interesting
    → John is ………………………………..
    7. The cinema didn’t become an industry until 1915
    → It was not ………………………………………...
    8. “I like your coat , I’m looking for one like that myself” she said to me
    → She told me ……………………………………………………………
    II. Read the text below and look carefully at each line. Some of the lines are correct, and some have a word which should not be there. If a line is correct, put a tick (√) by the number in the space provided. If a line has a word which should not be there, write the word in the space provided. There is an example at the beginning (2ms)
    The Spy Returns is a very interesting film that about a wealthy 0. that……….
    man who visits Italy. He doesn’t think that Rome is interesting 1..…………….
    and he is very bored with there. Then suddenly one night he is 2.……………
    very surprised that a beautiful girl who runs up to him and gives 3.……………
    him a mysterious letter. From that moment his life is no longer 4……………
    boring. He does too a lot of dangerous things. For example, 5..……………
    he jumped into a lake to save a famous person. The film is 6.……………
    a very thrilling indeed. I have watched it twice but I always 7.…………...
    want to see it again. I think many people do it so 8.…………….
    III. Write an essay of 120-150 words expressing the advantages and disadvantages
    of the Internet (2ms)
    ĐÁP ÁN
    B. VOCABUALRY & GRAMMAR: (6 điểm)
    I. 2 điểm ( mỗi lựa chọn đúng 0.25 đ)

    1. a 5.a
    2.d 6.d
    3.a 7.c
    4.b 8.b
    II. 2 điểm (mỗi từ đúng 0.25 đ)
    1. scientific 5. miraculous
    2. permission 6. variety
    3. widen 7. combination
    4. endangered 8. competition
    III. 2 điểm ( mỗi thì chia đúng được 0.25 đ)
    1. had 5. had left
    2. missed 6. doesn’t live
    3. was standing 7. had
    4. realized 8. got
    C. READING ( 6 điểm)
    I. 1.5 điểm ( mỗi lựa chọn đúng o.25 đ)

    1. c
    2. a
    3. b
    4. c
    5. a
    6. c
    II. 2.5 điểm ( mỗi lựa chọn đúng 0.25đ)
    1. d 6. a
    2. a 7.b
    3. b 8. c
    4. a 9. d
    5. c 10. a
    III. 2 điểm ( mỗi từ đúng 0.25đ)
    where
    between
    per
    least
    since
    prevent
    and
    protects
    D. WRITING: ( 6 điểm)
    I. 2 điểm ( mỗi câu đúng 0.25 đ)

    1. The art gallery has a large restaurant
    2. It’s the first time ( that) I have seen this man here
    3. In spite of not speaking Dutch, Bob decided to settle in Amsterdam
    4. If the patient hadn’t been given this treatment, he would have died
    5. The lions are fed by the keepers at p.m everyday
    6. John is interested in astronomy
    7. It was not until 1915 that the cinema became an industry
    8. She told me that she liked my coat and (she) was looking fro one like it/that herself
    II. 2 điểm ( mỗi câu đúng 0.25 đ)
    1. √
    2. with
    3. who
    4. √
    5. too
    6.√
    7. a
    8. it
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->