ĐỀ HSG - 17

Thảo luận trong 'Tài liệu học thuật tiếng Anh lớp 9' bắt đầu bởi Phạm Dương, 14 Tháng hai 2020.

Lượt xem: 77

  1. Phạm Dương

    Phạm Dương Cựu Cố vấn tiếng Anh Thành viên

    Bài viết:
    1,601
    Điểm thành tích:
    371
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    Đại học Thương Mại
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!

    Question I: Phonetics (5points)
    Part A: Choose a word whose underlined part is pronounced
    differently from the rest of the group ( 3 points ).

    1. A. decided B. lived C. stayed D. studied
    2. A. likes B. days C. lives D. earns
    3. A. fade B. label C. happy D. sale
    Part B : Choose a word whose stress pattern is different from the rest of the group ( 2 points ).
    4. A. freedom B. humor C. solar D. suggest
    5. A cover B. account C. install D. prevent
    Question II : Verb forms ( 15 points )Give the correct form of the verb given in the brackets.
    My dad (not like) coffee, he never (drink) it .
    Ba is short. He wishes he (be) taller.
    This house is empty. It (not live) in for many years.
    I hate (get) up early in winter.
    Traditionally, the ao dai (wear) by both men and women.
    This is my house. I (live) here for 7 years.
    I'm busy at the moment. I (clean) the floor.
    Where you (spend) your holiday last summer ?
    I (see) Nam while I (go) to school yesterday. We (say) hello and
    (walk) the rest of the road to school together.
    My brother is a teacher. He (work) in a school in the city centre.
    Listen! They (sing) an English song.
    Question III : Word forms ( 10 points )
    Fill in each blank with the correct form of the word given in capital letters
    .
    1. There are many ............ parks in Hanoi. BEAUTY
    2. ........... is now a serious problem in Viet Nam. FOREST
    3. Hoa has a lot of friends as she is so ........... FRIEND
    4. This magazine is ............ read by both teenagers and adults. WIDE
    5. I hope to speak English as ........ as my teacher. GOOD
    6. Viet Nam is interested in saving .......... resources. nature
    7. We should prepare food ............. before turning on the stove. careful
    8. ............. are concerned about the use of dynamite to catch fish. environment
    9. Ba is very strong. He runs........... than anyone in the class. fast
    10. I like this website because it is .........for me. Use
    Question IV: Choose the best option to complete each of the following sentences. ( 15 points)
    1. I didn't go to school yesterday............. I was ill.
    A. becauseB. andC. butD. so
    2. He will stay at home ................. it rains.
    A. orB. howeverC. ifD. but
    3. That man lives next door, .................. he?
    A. doesB. doesn'tC. don'tD. isn't
    4. Mary wishes she............. speak Vietnamese.
    A. canB. couldC. shouldD. will
    5..............the afternoon, mum feeds the chickens.
    A. OverB. OnC. InD. For
    6. She was ill, ............., she offered to help.
    A. althoughB. becauseC. thereforeD. however
    7. Viet Nam, ................is in the south-east Asia, exports rice.
    A. whoB. whichC. thatD. whose
    8. What ............ you do if you saw a UFO?
    A. willB. doC. wouldD. can
    9. Nobody came here yesterday, ................ ?
    A. didn't theyB. didn't heC. did heD. did they
    10 Do you remember the name of the girl ............ we met at the party last
    night ?
    A. whichB. where C. whoD. whose
    11. We have English .............. Monday.
    A. inB. onC. atD. for
    12. I first met him a long time .................
    A. afterB. beforeC. agoD. already
    13. Could you ............... the radio? I am doing my homework.
    A. get offB. turn offC. go offD. cut off
    14. I can't solve this math problem. I need someone to ................ me with it.
    A. helpB. saveC. fixD. adjust
    15. I had a long conversation with the man .............. son plays for my school
    football team.
    A. whoB. whomC. whoseD. what
    Question V: Reading ( 15 points) Part A: Fill in each of the numbered blanks in the following passage with one suitable word ( 10 points)
    Van , a student from Ho Chi Minh City, is an exchange student in the
    USA. He is now living with the Parker family on a farm 100 kilometers outside Columbus, Ohio. He will stay there till (1).......... beginning of October.
    Mr. Parker grows maize on his (2).........., while Mrs. Parker works part- time (3).......... a grocery store in a nearby town. They (4).......... two sons. Peter is the same age as Van, and Sam is still in primary (5)...........
    Since Van arrived, he has been learning a (6).......... about life on a farm. In the afternoon, as (7).......... as he completes his homework, he feeds the chickens and (8).......... their eggs. On weekends, if Mr. Parker is busy, the three (9) .......... help him on the farm.
    On Saturday afternoons, Peter plays baseball. The Parker family and Van eat hamburgers or hot dogs while they watch Peter play. The Parkers are nice so Van feels like a (10) .......... of their family.
    Part B: Read the passage and choose the best answer. ( 5 points)
    Ted Robinson has been worried all the week. Last Tuesday he received a letter from the local police. In the letter he was asked to call at the station. Ted wondered why he was wanted by the police but he went to the station yesterday, and now he is not worried any more. At the station, he was told by a smiling policeman that his bicycle had been found. Five days ago, the policeman told him, the bicycle was picked up in a small village four hundred miles away. It is now being sent to his home by train. Ted was most surprised when he heard the news. He was amused too, because he never expected the bicycle to be found. It was stolen twenty years ago when Ted was a boy of fifteen!
    1. What happened to Ted last week?
    A. He lost his bicycle.
    B. He received a letter from his friend.
    C. He was asked to go to the local police station.
    D. He called the local police.
    2. The policeman who met Ted at the station was ......
    A. impolite B. friendly C. generous D. reserved
    3. Where was the bicycle found?
    A. At the station B. On the train C. In a village D. In a city
    4. Ted was surprised when he heard the news because ..............
    A. his bicycle was found five days ago.
    B. he believed that the police would find his bicycle.
    C. his bicycle is being sent to his home by train.
    D. he didn't think his bicycle would be found.
    5. How old is Ted now?
    A. 35 B. 30 C. 20 D. 15.
    Question VI: Writing ( 15 points)
    Part A:
    Combine each pair of the sentences, using the word in brackets ( 5 points)
    1. Mrs. Thoa was tired. She helped me with my homework. ( although)
    2. Hoa was happy. She got a good mark. ( that)
    3. Ha failed her English test. She had to do her test again. (therefore)
    4. I got wet. I forgot my raincoat. ( because)
    5. It's raining hard. We can't go out ( so)
    Part B: Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.( 10 points)
    1. Has someone booked the seats yet?
    Have ................................................?
    2. I said to Mrs. Hoa, "What sports do you often play?"
    I asked Mrs. Hoa .........................................................
    3. "Is there a TV in the bedroom?", I asked the landlady.
    I asked the landlady .......................................................
    4. "Let's go to the cinema. ", Lien said.
    Lien suggested ....................................................
    5. What a pity I can't speak English.
    I wish I .......................................................
    6."I am going to Hanoi tomorrow", he said.
    He said that .............................................
    7. The poor farmer was tired but he kept working.
    In spite .......................................................
    8. I don't know the answer, so I can't tell you.
    If I ...................................................................
    9. I last met him two months ago.
    I haven't ......................................................
    10. If you don't try hard, you will not pass your final exam.
    Unless ..................................................................................
    Question VII: Choose the underlined words which need correcting (5points)
    1. She asked me if I live in Hanoi.
    A B C D
    2. If you work hard, you would get good marks.
    A B C D
    3. A meeting will held next week by the committee.
    A B C D
    4. Mrs. Lien, whom sings very well, is my teacher of English.
    A B C D
    5. The boys are playing soccer over there are from class 9 A.
    A B C D
    .
    ..........................................The end....................................................
    ĐÁP ÁN
    Question I :
    Phonetics ( 5 points )
    Part A (3 points)

    1. A 2. A 3. C
    Part B ( 2 points )
    4. D. 5. A
    Question II : Verb forms ( 15 points )
    1.doesn't / drinks 2. were 3. hasn't been lived 4. getting 5. was worn 6. have lived/have been living 7. am cleaning 8. did.....spend 9. saw/ was going / said / walked 10. works 11. are singing
    Question III : Word forms ( 10 points )
    1.beautiful 2. Deforestation 3. friendly 4. widely 5. well 6 natural
    7. carefully 8 Environmentalists 9 faster 10. useful
    Question IV: Choose the best option to complete each of the following sentences.
    1. A 2. C 3.B 4.B 5. C 6.D 7. B 8.C
    9 .D 10. C 11.B 12. C 13. B 14. A 15. C
    Question V: Reading ( 15 points)
    Part A: ( 10 points)

    1. the 2. farm 3. at 4. have 5. school 6. lot 7. soon 8. collects
    9. boys 10. members
    Part B: ( 5 points)
    1. C. He was asked to go to the local police station. 2. B. friendly 3. C. In a village 4.D. He didn't think his bicycle would be found. 5. A. 35
    Question VI: Writing ( 15 points)
    Part A: (5 points)

    1. Although Mrs. Thoa was tired, she helped me with my homework.
    2. Hoa was happy that she got a good mark.
    3. Ha failed her English test, therefore she had to do her test again.
    4. I got wet because I forgot my raincoat.
    5. It's raining hard, so we can't go.
    Part B: ( 10 points)
    1. Have the seats been booked yet?
    2. I asked Mrs. Hoa what sports she often played.
    3. I asked the landlady if / whether there was a TV in the bedroom.
    4. Lien suggested going to the cinema.
    5. I wish I could speak English.
    6. He said he was going to Hanoi the next day/ the following day.
    7. In spite of tiredness, the poor farmer kept working.
    8. If I knew the answer, I would/ could tell you.
    9 I haven't met him for two months.
    10 Unless you try hard, you will not pass your final exam.
    Question VII (5 points)
    1. C 2. C 3. B 4. A 5. B
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->