ĐỀ HSG - 13

Thảo luận trong 'Tài liệu học thuật tiếng Anh lớp 9' bắt đầu bởi Phạm Dương, 31 Tháng một 2020.

Lượt xem: 111

  1. Phạm Dương

    Phạm Dương Cựu Cố vấn tiếng Anh Thành viên

    Bài viết:
    1,599
    Điểm thành tích:
    371
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    Đại học Thương Mại
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!

    I/ Put the correct form of the verbs in brackets (10p) .
    1. She asked the boy ( go) out.
    2. The newspaper (come) ? - Yes. Hoa is reading it.
    3. I wish it (not rain) today.
    4. Please close all the windows – It (rain).
    5. He (work) in this library since last Summer.
    6. They (stay) up late untill their father comes back.
    7. If I stayed up late, I (go) to school late.
    8. He suggested (collect) all the tins.
    9. If he (come), don’t tell him I am here.
    10. This house (build) in the 18th century.
    II/ Change the following sentences into active or passive. (10 p)
    1. No one likes him.
    2. He had all the windows painted green by me.
    3. You don’t need to cut your hair now.
    4. She has been made to work hard by him.
    5. Did he do his homework at his school yesterday?
    III/ Choose the best answer (10p)
    1. Would you mind…………..me with this exercise ?
    a. help b. helping c. to help
    2. He suggested that we ………to the theatre instead of staying at home.
    a. should go b. going c. went
    3. When I got home, my parents………..TV.
    a. watched b. are watching c. were watching
    4. Hoa said that she………….to the zoo the next day.
    a. will go b. would go c. went
    5. She is the most beautiful girl ……….her school.
    a. of b. at c. in
    6. She is excited………to Ho Chi Minh city.
    a. to go b. going c. to going
    7. If she…..........me, what would she do ?
    a. is b. was c. were
    8. He suggested………..dinner out.
    a. having b. to have c. to have
    9. I am fat,…………?
    a. am not I b. are I c. aren’t I
    10. He will go as soon as he…………his homework.
    a. finishes b. has finished c. had finished
    IV/ Change the following sentences into reported speech (10p)
    1. “ If I were you, I would eat less sugar” Hoa said to me.
    2. “ What about going for a picnic instead of staying at home this weekend ?”
    Tom said. “All right” said Daisy.
    3. “ What shall we do tomorrow ?” I wondered. “ I don’t know” said Ha.
    4. “ Don’t go to the class late next time” said the teacher. “ No, I won’t” said Nam.
    5. “ Do you like learning English?” Nga asked. “ Yes, I do” Hung answered.
    V/ Rewrite the following sentences with the same meaning. (10p)
    1. I’ve never seen a girl as beautiful as that girl.
    F That is………………………………..……..
    2. I don’t have any hats as cheap as this hat.
    F This hat is…………………………………..
    3. They are growing many trees in the school garden.
    F Many trees………………………………………
    4. I and Hoa are the same weight.
    F I am…………………………………………
    5. She isn’t as intelligent as he.
    F He is…………………………………………
    VI/ Combine the fowllowing sentences, using the guided words or phrases in the blanks(10p)
    1. He sings well. A lot of people admire him. (Double comparative)
    2. The woman was very friendly.She served us dinner. (Relative pronoun)
    3. The boy’s wallet was stolen. He called the police. (Relative pronoun)
    4. She visited many countries. She had lots of friends. (Double comparative)
    5. My father was very pleased. I passed the entrance exam with high points.
    (Adjective+ that clause)
    VII/ Fill one suitable word in each blank(10p)

    1. He is the …………age as she.
    2. He is not intelligent,………..he works hard.
    3. That is the youngest ……..those students.
    4. My mother was surprised ………..my speaking English.
    5. This is the house………I was born.
    6. She was so lazy,………she couldn’t pass the exam.
    7. They asked me……..help them.
    8. The children are interested………cartoons.
    9. You should look………your child carefully.
    10. ………..her leg was broken, she couldn’t walk to school.
    VIII/ Use a same meaning word or phrase to replace the underlined one.
    (10p)

    1. My teacher reminded us not to forget to redrill our lesson.
    2. My mother is most beautiful.
    3. He asked what he should do with his car.
    4.This is the building in which he met his wife.
    5. As he drank too much wine, he was drunk.
    IX/ Fill a suitable word in each blank to complete the passage. (10p)
    Many thousands of children have……(1)……..in their homes.As a result some children die. The most common accidents are with……(2)…..and hot water. Small children often touch pots of……(3)…… water on the stove. The pots fall over and the hot water falls on the children and…..(4)…… them. Some children like to ……(5)……..with fire. They enjoy striking matches or throwing things on fire to make it burn brightly. If the fire gets too big, it gets out of…(6)……..Then the house……(7)…… fire. It is very …(8)……..to play with matches. When a child strikes a match, the flame soon burn near his……(9)…....Then he……(10)……..the match on the floor.Many houses catch fire in this way.
    New words:
    - match: diªm -> strike match: ®¸nh diªm
    -flame: ngän löa
    - stove: bÕp lß
    X/ There is one mistake in each following sentence . Find and correct it.(10p)
    1. Of the two box, this one is the bigger.
    2. The faster we finish, the soon we can leave.
    3. The food in my country is tastier than the United States.
    4. I want to buy a pair of shoes the same style like these I’m wearing.
    5. It was very kind of you for help me.
    6. I was made work hard by my teacher.
    7. She said she saw him the day before.
    8. This is the woman who I often meet on the way to my school.
    9. How are you?- I’m good.
    10. You hadn’t better eat too much meat.
    ĐÁP ÁN
    I/(10p)
    1. to go 2. Has….come 3. didn’t rain 4. is raining 5. has worked
    6. will stay 7. would go 8. collecting 9. comes 10. was built
    II/ (10p)
    1. He isn’t liked by anyone
    2. He had me paint all the windows green.
    3. Your hair doesn’t need cutting / to be cut now.
    4. He has made her work hard.
    5. Did his homework be done at his school (by him) yesterday.
    III/ (10p)
    1.b 2. a 3. c 4. b 5. c
    6. a 7. c 8. a 9. c 10. a
    IV/ (10p)
    1. Hoa advised me to eat less sugar.
    2. Tom suggested going………that weekend and Daisy agreed.
    3. I wonder what we should do the following day and Ha said she didn’t know.
    4. The teacher asked Nam not to go to class late the following time and Nam promised he wouldn’t.
    5. Nga asked Hung if he liked……and Hung said he did.
    V/ (10p)
    1. That is the most beautiful girl I’ve ever seen.
    2. This hat is the cheapest I have.
    3. Many trees are being grown in the school garden.
    4. I am as heavy as Hoa.
    5. He is more intelligent than she.
    VI/ (10p)
    1.The better he sings, the more people admire him.
    2. The woman who served us dinner was very friendly.
    3. The boy whose wallet was stolen called the police.
    4. The more countries she visited, the more friends she had.
    5. My father…………pleased that I passed……………..
    VII/ (10p)
    1. same 2. however/ but 3. of 4. at 5. where
    6. so/ therefore 7. to 8. in 9. after 10. Because
    / as / since
    VIII/ (10p)
    1. remember 2. very 3. wondered/ wanted to know 4. where 5. Because
    IX/ (10p)
    1. accidents 2. fire 3. hot 4. burns 5. play
    6. controls 7. catches 8. dangerous 9. fingers 10. drops
    X/ (10p)
    1. box -> boxes
    2. soon -> sooner
    3. than the U.S -> than that in the U.S
    4. like -> as
    5. for -> to
    6. work -> to work
    7. saw -> had seen
    8. who -> whom
    9. good -> well
    10. hadn’t better eat -> had better not eat
     
    God of dragon thích bài này.
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->