Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!! ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.
Program KING_OF_MATH;
Uses Crt;
Var
a,b,c,d,e, //FOR ADDITION
f,g,h,i,j,z,r, //FOR SUBTRACTION
k,l,m,n,o: Integer;
//FOR MULTIPLICATION
lna,lns,lnm: Longint;
ad,sub,multi: Boolean;
{==================================================}
Procedure LIMITED_THE_BIG_NUMBER1;
//FOR ADDITION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lna);
Until lna<100001;
End;
{===============LIMITED THE BIG NUMBER FOR ADDITION==============}
{===================================================}
Procedure LIMITED_THE_SMALL_NUMBER1;
//FOR ADDITION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lna);
Until lna>9;
End;
{=============LIMITED THE SMALL NUMBER FOR ADDITION==============}
{================================================================}
Procedure SCORE1;
Begin
If d=b+c Then e := e+10
Else e := e+0;
End;
{===================SCORE FOR ADDITION============================}
Procedure LIMITED_THE_BIG_NUMBER2;
//FOR SUBTRACTION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lns);
Until lns<100001;
End;
{===============LIMITED THE BIG NUMBER FOR SUBTRACTION==============}
{===================================================================}
Procedure LIMITED_THE_SMALL_NUMBER2;
//FOR SUBTRACTION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lns);
Until lns>9;
End;
{=============LIMITED THE SMALL NUMBER FOR SUBTRACTION==============}
{================================================================}
Procedure SCORE01;
Begin
If i=g-h Then j := j+10
Else j := j+0;
End;
{===================SCORE FOR SUBTRACTION1============================}
{=======================================================}
Procedure SCORE02;
Begin
If i=h-g Then z := z+10
Else z := z+0;
End;
{===================SCORE FOR SUBTRACTION2============================}
{========================================================}
Procedure LIMITED_THE_SMALL_NUMBER3;
//FOR MULTIPLICATION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 101 AND GREATER THAN 4');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lnm);
Until lnm>4;
End;
{=============LIMITED THE SMALL NUMBER FOR MULTIPLICATION==============}
{=======================================================================}
Procedure LIMITED_THE_BIG_NUMBER3;
//FOR SUBTRACTION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 101 AND GREATER THAN 4');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lnm);
Until lnm<101;
End;
{================LIMITED THE BIG NUMBER FOR MULTILICATION=============}
{=====================================================================}
Procedure SCORE3;
Begin
If n=l*m Then o := o+10
Else o := o+0;
End;
{======================SCORE FOR MULTIPLICATION=================}
{===============================================================}
Procedure CORRECT;
Begin
textcolor(lightgreen);
Writeln('CORRECT!':50);
End;
{======================CORRECT=======================}
{====================================================}
Procedure INCORRECT;
Begin
textcolor(lightred);
Writeln('INCORRECT!':50);
End;
{=====================INCORRECT======================}
Begin
Clrscr;
textbackground(black);
textcolor(lightblue);
Write(#30:26,'WELCOME TO "');
textcolor(yellow);
Write('KING OF MATH');
textcolor(lightblue);
Writeln('"',#30);
Readln;
{=====================GREETING=======================}
{====================================================}
Clrscr;
delay(1000);
textcolor(lightgreen);
Writeln(#4:5,'IN THIS PROGRAM, YOU WILL DO ADDITION, SUBTRACTION AND MULTIPLICATION PROBLEMS!');
delay(500);
Writeln;
Writeln(#4:5,
'THE NUMBERS IN ADDITION, SUBTRACTION AND MULTIPLICATION WILL BE LIMITED ACCORDING TO YOUR OPINION!'
);
delay(1000);
Writeln;
textcolor(white);
Writeln('PRESS "ENTER" TO CONTINUE!');
Readln;
{====================INSTRUCTION=====================}
{===========================================================================}
textcolor(lightblue);
Clrscr;
Write('LET`S BEGIN WITH 10 "');
textcolor(lightgreen);
Write('ADDITION');
textcolor(lightblue);
Writeln('" PROBLEMS!');
delay(750);
Write('CHOOSE THE LIMITED NUMBER : FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lna);
If lna>100001 Then LIMITED_THE_BIG_NUMBER1;
If lna<10 Then LIMITED_THE_SMALL_NUMBER1;
Clrscr;
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'ADDITION',#4);
a := 0;
While a<10 Do
Begin
Clrscr;
Randomize;
b := Random(lna);
c := Random(lna);
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'ADDITION',#4);
Writeln;
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,b,' + ',c,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(d);
If (d=b+c) Then ad := True
Else ad := False;
If (ad) Then
Begin
CORRECT;
SCORE1;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
a := a+1;
End;
delay(500);
Clrscr;
Delay(1000);
Textcolor(lightblue);
Writeln('YOUR SCORE: ',e,'/100');
Writeln;
delay(1000);
Case e Of
0..30 :
Begin
Textcolor(lightred);
Writeln('TOO BAD!');
End;
40..60 :
Begin
Textcolor(white);
Writeln('THAT`S OKE!');
End;
70..90 :
Begin
Textcolor(yellow);
Writeln('VERY GOOD!');
End;
100 :
Begin
Textcolor(lightgreen);
Writeln('PERFECT!!!');
End;
End;
Readln;
{==========================THE AREA FOR ADDITION==========================}
textcolor(lightblue);
Clrscr;
Write('LET`S BEGIN WITH 10 "');
textcolor(lightgreen);
Write('SUBTRACTION');
textcolor(lightblue);
Writeln('" PROBLEMS!');
delay(750);
Write('CHOOSE THE LIMITED NUMBER : FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lns);
If lns>100001 Then LIMITED_THE_BIG_NUMBER2;
If lns<10 Then LIMITED_THE_SMALL_NUMBER2;
Clrscr;
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'SUBTRACTION',#4);
f := 0;
While f<10 Do
Begin
Clrscr;
Randomize;
g := Random(lns);
h := Random(lns);
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'SUBTRACTION',#4);
Writeln;
If g>h Then
Begin
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,g,' - ',h,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(i);
If (i=g-h) Then sub := True
Else sub := False;
If (sub) Then
Begin
CORRECT;
SCORE01;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
f := f+1;
End;
If g<h Then
Begin
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,h,' - ',g,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(i);
If (i=h-g) Then sub := True
Else sub := False;
If (sub) Then
Begin
CORRECT;
SCORE02;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
f := f+1;
End;
End;
r := j+z;
delay(500);
Clrscr;
Delay(1000);
Textcolor(lightblue);
Writeln('YOUR SCORE: ',r,'/100');
Writeln;
delay(1000);
Case r Of
0..30 :
Begin
Textcolor(lightred);
Writeln('TOO BAD!');
End;
40..60 :
Begin
Textcolor(white);
Writeln('THAT`S OKE!');
End;
70..90 :
Begin
Textcolor(yellow);
Writeln('VERY GOOD!');
End;
100 :
Begin
Textcolor(lightgreen);
Writeln('PERFECT!!!');
End;
End;
Readln;
{==========================THE AREA FOR SUBTRACTION======================}
textcolor(lightblue);
Clrscr;
Write('LET`S BEGIN WITH 10 "');
textcolor(lightgreen);
Write('MULTIPLICATION');
textcolor(lightblue);
Writeln('" PROBLEMS!');
delay(750);
Write('CHOOSE THE LIMITED NUMBER : FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lnm);
If lnm>101 Then LIMITED_THE_BIG_NUMBER3;
If lnm<5 Then LIMITED_THE_SMALL_NUMBER3;
Clrscr;
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'MULTIPLICATION',#4);
k := 0;
While k<10 Do
Begin
Clrscr;
Randomize;
l := Random(lnm);
m := Random(lnm);
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'MULTILICATION',#4);
Writeln;
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,l,' * ',m,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(n);
If (n=l*m) Then multi := True
Else multi := False;
If (multi) Then
Begin
CORRECT;
SCORE3;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
k := k+1;
End;
delay(500);
Clrscr;
Delay(1000);
Textcolor(lightblue);
Writeln('YOUR SCORE: ',o,'/100');
Writeln;
delay(1000);
Case o Of
0..30 :
Begin
Textcolor(lightred);
Writeln('TOO BAD!');
End;
40..60 :
Begin
Textcolor(white);
Writeln('THAT`S OKE!');
End;
70..90 :
Begin
Textcolor(yellow);
Writeln('VERY GOOD!');
End;
100 :
Begin
Textcolor(lightgreen);
Writeln('PERFECT!!!');
End;
End;
Readln;
{=========================THE AREA FOR MULTIPLICATION======================}
Clrscr;
textcolor(lightgreen);
Write(#30:26,'THANKS FOR USING "');
textcolor(yellow);
Write('KING OF MATH');
textcolor(lightgreen);
Writeln('"',#30);
Writeln;
Readln;
End.
Uses Crt;
Var
a,b,c,d,e, //FOR ADDITION
f,g,h,i,j,z,r, //FOR SUBTRACTION
k,l,m,n,o: Integer;
//FOR MULTIPLICATION
lna,lns,lnm: Longint;
ad,sub,multi: Boolean;
{==================================================}
Procedure LIMITED_THE_BIG_NUMBER1;
//FOR ADDITION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lna);
Until lna<100001;
End;
{===============LIMITED THE BIG NUMBER FOR ADDITION==============}
{===================================================}
Procedure LIMITED_THE_SMALL_NUMBER1;
//FOR ADDITION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lna);
Until lna>9;
End;
{=============LIMITED THE SMALL NUMBER FOR ADDITION==============}
{================================================================}
Procedure SCORE1;
Begin
If d=b+c Then e := e+10
Else e := e+0;
End;
{===================SCORE FOR ADDITION============================}
Procedure LIMITED_THE_BIG_NUMBER2;
//FOR SUBTRACTION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lns);
Until lns<100001;
End;
{===============LIMITED THE BIG NUMBER FOR SUBTRACTION==============}
{===================================================================}
Procedure LIMITED_THE_SMALL_NUMBER2;
//FOR SUBTRACTION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 100001 AND GREATER THAN 9');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lns);
Until lns>9;
End;
{=============LIMITED THE SMALL NUMBER FOR SUBTRACTION==============}
{================================================================}
Procedure SCORE01;
Begin
If i=g-h Then j := j+10
Else j := j+0;
End;
{===================SCORE FOR SUBTRACTION1============================}
{=======================================================}
Procedure SCORE02;
Begin
If i=h-g Then z := z+10
Else z := z+0;
End;
{===================SCORE FOR SUBTRACTION2============================}
{========================================================}
Procedure LIMITED_THE_SMALL_NUMBER3;
//FOR MULTIPLICATION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 101 AND GREATER THAN 4');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lnm);
Until lnm>4;
End;
{=============LIMITED THE SMALL NUMBER FOR MULTIPLICATION==============}
{=======================================================================}
Procedure LIMITED_THE_BIG_NUMBER3;
//FOR SUBTRACTION
Begin
Repeat
textcolor(lightred);
Clrscr;
Writeln('THE WRONG NUMBER!');
Writeln('PLEASE WRITE THE NUMBER LESS THAN 101 AND GREATER THAN 4');
Write('FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lnm);
Until lnm<101;
End;
{================LIMITED THE BIG NUMBER FOR MULTILICATION=============}
{=====================================================================}
Procedure SCORE3;
Begin
If n=l*m Then o := o+10
Else o := o+0;
End;
{======================SCORE FOR MULTIPLICATION=================}
{===============================================================}
Procedure CORRECT;
Begin
textcolor(lightgreen);
Writeln('CORRECT!':50);
End;
{======================CORRECT=======================}
{====================================================}
Procedure INCORRECT;
Begin
textcolor(lightred);
Writeln('INCORRECT!':50);
End;
{=====================INCORRECT======================}
Begin
Clrscr;
textbackground(black);
textcolor(lightblue);
Write(#30:26,'WELCOME TO "');
textcolor(yellow);
Write('KING OF MATH');
textcolor(lightblue);
Writeln('"',#30);
Readln;
{=====================GREETING=======================}
{====================================================}
Clrscr;
delay(1000);
textcolor(lightgreen);
Writeln(#4:5,'IN THIS PROGRAM, YOU WILL DO ADDITION, SUBTRACTION AND MULTIPLICATION PROBLEMS!');
delay(500);
Writeln;
Writeln(#4:5,
'THE NUMBERS IN ADDITION, SUBTRACTION AND MULTIPLICATION WILL BE LIMITED ACCORDING TO YOUR OPINION!'
);
delay(1000);
Writeln;
textcolor(white);
Writeln('PRESS "ENTER" TO CONTINUE!');
Readln;
{====================INSTRUCTION=====================}
{===========================================================================}
textcolor(lightblue);
Clrscr;
Write('LET`S BEGIN WITH 10 "');
textcolor(lightgreen);
Write('ADDITION');
textcolor(lightblue);
Writeln('" PROBLEMS!');
delay(750);
Write('CHOOSE THE LIMITED NUMBER : FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lna);
If lna>100001 Then LIMITED_THE_BIG_NUMBER1;
If lna<10 Then LIMITED_THE_SMALL_NUMBER1;
Clrscr;
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'ADDITION',#4);
a := 0;
While a<10 Do
Begin
Clrscr;
Randomize;
b := Random(lna);
c := Random(lna);
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'ADDITION',#4);
Writeln;
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,b,' + ',c,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(d);
If (d=b+c) Then ad := True
Else ad := False;
If (ad) Then
Begin
CORRECT;
SCORE1;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
a := a+1;
End;
delay(500);
Clrscr;
Delay(1000);
Textcolor(lightblue);
Writeln('YOUR SCORE: ',e,'/100');
Writeln;
delay(1000);
Case e Of
0..30 :
Begin
Textcolor(lightred);
Writeln('TOO BAD!');
End;
40..60 :
Begin
Textcolor(white);
Writeln('THAT`S OKE!');
End;
70..90 :
Begin
Textcolor(yellow);
Writeln('VERY GOOD!');
End;
100 :
Begin
Textcolor(lightgreen);
Writeln('PERFECT!!!');
End;
End;
Readln;
{==========================THE AREA FOR ADDITION==========================}
textcolor(lightblue);
Clrscr;
Write('LET`S BEGIN WITH 10 "');
textcolor(lightgreen);
Write('SUBTRACTION');
textcolor(lightblue);
Writeln('" PROBLEMS!');
delay(750);
Write('CHOOSE THE LIMITED NUMBER : FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lns);
If lns>100001 Then LIMITED_THE_BIG_NUMBER2;
If lns<10 Then LIMITED_THE_SMALL_NUMBER2;
Clrscr;
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'SUBTRACTION',#4);
f := 0;
While f<10 Do
Begin
Clrscr;
Randomize;
g := Random(lns);
h := Random(lns);
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'SUBTRACTION',#4);
Writeln;
If g>h Then
Begin
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,g,' - ',h,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(i);
If (i=g-h) Then sub := True
Else sub := False;
If (sub) Then
Begin
CORRECT;
SCORE01;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
f := f+1;
End;
If g<h Then
Begin
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,h,' - ',g,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(i);
If (i=h-g) Then sub := True
Else sub := False;
If (sub) Then
Begin
CORRECT;
SCORE02;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
f := f+1;
End;
End;
r := j+z;
delay(500);
Clrscr;
Delay(1000);
Textcolor(lightblue);
Writeln('YOUR SCORE: ',r,'/100');
Writeln;
delay(1000);
Case r Of
0..30 :
Begin
Textcolor(lightred);
Writeln('TOO BAD!');
End;
40..60 :
Begin
Textcolor(white);
Writeln('THAT`S OKE!');
End;
70..90 :
Begin
Textcolor(yellow);
Writeln('VERY GOOD!');
End;
100 :
Begin
Textcolor(lightgreen);
Writeln('PERFECT!!!');
End;
End;
Readln;
{==========================THE AREA FOR SUBTRACTION======================}
textcolor(lightblue);
Clrscr;
Write('LET`S BEGIN WITH 10 "');
textcolor(lightgreen);
Write('MULTIPLICATION');
textcolor(lightblue);
Writeln('" PROBLEMS!');
delay(750);
Write('CHOOSE THE LIMITED NUMBER : FROM 1 TO ');
textcolor(yellow);
Readln(lnm);
If lnm>101 Then LIMITED_THE_BIG_NUMBER3;
If lnm<5 Then LIMITED_THE_SMALL_NUMBER3;
Clrscr;
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'MULTIPLICATION',#4);
k := 0;
While k<10 Do
Begin
Clrscr;
Randomize;
l := Random(lnm);
m := Random(lnm);
textcolor(white);
Writeln(#4:33,'MULTILICATION',#4);
Writeln;
textcolor(lightblue);
Write(' ':32,l,' * ',m,' = ');
textcolor(yellow);
Readln(n);
If (n=l*m) Then multi := True
Else multi := False;
If (multi) Then
Begin
CORRECT;
SCORE3;
End
Else INCORRECT;
delay(500);
k := k+1;
End;
delay(500);
Clrscr;
Delay(1000);
Textcolor(lightblue);
Writeln('YOUR SCORE: ',o,'/100');
Writeln;
delay(1000);
Case o Of
0..30 :
Begin
Textcolor(lightred);
Writeln('TOO BAD!');
End;
40..60 :
Begin
Textcolor(white);
Writeln('THAT`S OKE!');
End;
70..90 :
Begin
Textcolor(yellow);
Writeln('VERY GOOD!');
End;
100 :
Begin
Textcolor(lightgreen);
Writeln('PERFECT!!!');
End;
End;
Readln;
{=========================THE AREA FOR MULTIPLICATION======================}
Clrscr;
textcolor(lightgreen);
Write(#30:26,'THANKS FOR USING "');
textcolor(yellow);
Write('KING OF MATH');
textcolor(lightgreen);
Writeln('"',#30);
Writeln;
Readln;
End.
Last edited: