English THPT Chọn đáp án đúng

Rize

Cựu Kiểm soát viên
Thành viên
28 Tháng ba 2019
320
476
116
22
Sóc Trăng
unknown
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

124. We have just received a troubling ----------------on the expected rise in health care costs
(A) accounting (B) documentation (C) report (D) observance

125. Could you please elaborate --------- your claim that housekeeping didn't keep your room clean? (A) on (B) over (C) for (D) into

126. It is recommended that potential investors ---------------- the help of financial advisors before investing. (A) are seeking out (B) seek out (C) to seek out (D) sought out

127. With globalization now a part of our lives, it is impossible for a country to do business by----------- (A) itself (B) it (C) its own (D) it's self

128. The government's decision to lower tariffs will allow the volume of imports to -------- tremendously. (A) extrapolate (B) exhibit (C) expand (D) exhale

129. Our------ cost-cutting measures will ensure greater profits for the company in the next fiscal year
. (A) outrageous (B) lucrative (C) aggressive (D) astounding

130. Our hotel has every ------------ of making your annual convention the most memorable one ever. (A) intent (B) intently (C) intend (D) intention

131. Shopping on the Internet is for those consumers for ----------- going to malls has become a nightmare (A) who (B) whom (C) which (D) that

132. Because of security concerns, all job carefully before applicants are----------- interviews are granted. (A) screamed (B) screened (C) scrawled (D) scraped

133. Mr. Hansen's -------------- from his position as chief comptroller has been a shock to all of us. (A) resigning (B) resigned Cresigns (D) resign


134. Investors are relieved that all ----------- say the stock market will bounce back in the next six months. (A) predicaments (B) predilections (C) predictions (D) predicates

135. This new trade agreement has created all kinds of ----------- possibilities for both our countries. (A) excited (B) exciting (C) excitement (D) excitable

136. The use of e-mail has caused an------------- leap in business communications throughout the world. (A) unacceptable (B) implacable inadvertent (D) unimaginable

137. Because of renovations to our offices, future social ----------- will be held in the company cafeteria. (A)) events (B) reunions (C) councils (D) invocations

138. The last company blood drive was --------a success that we plan on having one every two months.
(A) such

(B) so

(C) too

(D) much

139. The staff breathed a---------sigh of relief when it was announced that there would be no layoffs.
(A) collected

(B) collective

(C) collecting

(D) collectible

140. Consumers are spending less these days----------- reports that the economy is steadily improving.

(A) in spite

(B) because of

(C) although

(D) despite



Mọi người giúp mình với, giải thích chi tiết vì sao chọn đáp án đó giúp mình nhé:meohong4
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
124. We have just received a troubling ----------------on the expected rise in health care costs
(A) accounting (B) documentation (C) report = báo cáo (D) observance

125. Could you please elaborate --------- your claim that housekeeping didn't keep your room clean? (A) elaborate on = thêm vào (B) over (C) for (D) into

126. It is recommended that potential investors ---------------- the help of financial advisors before investing. (A) are seeking out (B) seek out (It is adj/Vp2 (liên quan đến đề nghị) that sb V) (C) to seek out (D) sought out

127. With globalization now a part of our lives, it is impossible for a country to do business by--oneself = tự thân--------- (A) itself (B) it (C) its own (D) it's self

128. The government's decision to lower tariffs will allow the volume of imports to -------- tremendously. (A) extrapolate (B) exhibit (C) expand = mở rộng (quy mô) (D) exhale

129. Our------ cost-cutting measures will ensure greater profits for the company in the next fiscal year
. (A) outrageous (B) lucrative (C) aggressive = quyết liệt, mạnh bạo (D) astounding

130. Our hotel has every ------------ of making your annual convention the most memorable one ever. (A) intent (B) intently (C) intend (D) intention (has intention of ving = có dự định ...)

131. Shopping on the Internet is for those consumers for ----------- going to malls has become a nightmare (A) who (B) whom (C) which (D) that
Xem phần mệnh đề quan hệ [Lý thuyết] Mệnh đề quan hệ - HMF

132. Because of security concerns, all job carefully before applicants are----------- interviews are granted. (A) screamed (B) screened = quay chụp (C) scrawled (D) scraped

133. Mr. Hansen's -------------- from his position as chief comptroller has been a shock to all of us. (A) resigning (B) resigned Cresigns (D) resign
Tên's + V-ing => Danh từ ghép

134. Investors are relieved that all ----------- say the stock market will bounce back in the next six months. (A) predicaments (B) predilections (C) predictions = dự báo, dự đoán (D) predicates

135. This new trade agreement has created all kinds of ----------- possibilities for both our countries. (A) excited (B) exciting => tính chất (adj + N) (C) excitement (D) excitable

136. The use of e-mail has caused an------------- leap in business communications throughout the world. (A) unacceptable (B) implacable inadvertent (D) unimaginable = không thể tưởng tượng được

137. Because of renovations to our offices, future social ----------- will be held in the company cafeteria. (A)) events = sự kiện (B) reunions (C) councils (D) invocations

Bổ sung thêm vì bạn nào đó type thiếu :Rabbit62
138. The last company blood drive was --------a success that we plan on having one every two months.
(A) such (such N that)
(B) so
(C) too
(D) much

139. The staff breathed a---------sign of relief when it was announced that there would be no layoffs.
(A) collected
(B) collective (adj)= shared by every member of a group of people
(C) collecting
(D) collectible

140. Consumers are spending less these days----------- reports that the economy is steadily improving.
(A) in spite
(B) because of
(C) although
(D) despite + N (dùng khi hai vế đối ngược nhau)

Trao đổi thêm nếu bạn có gì thắc mắc :Tuzki57:Tuzki57:Tuzki57:Tuzki57:Tuzki57
 
  • Love
Reactions: Rize

Rize

Cựu Kiểm soát viên
Thành viên
28 Tháng ba 2019
320
476
116
22
Sóc Trăng
unknown
124. We have just received a troubling ----------------on the expected rise in health care costs
(A) accounting (B) documentation (C) report = báo cáo (D) observance

125. Could you please elaborate --------- your claim that housekeeping didn't keep your room clean? (A) elaborate on = thêm vào (B) over (C) for (D) into

126. It is recommended that potential investors ---------------- the help of financial advisors before investing. (A) are seeking out (B) seek out (It is adj/Vp2 (liên quan đến đề nghị) that sb V) (C) to seek out (D) sought out

127. With globalization now a part of our lives, it is impossible for a country to do business by--oneself = tự thân--------- (A) itself (B) it (C) its own (D) it's self

128. The government's decision to lower tariffs will allow the volume of imports to -------- tremendously. (A) extrapolate (B) exhibit (C) expand = mở rộng (quy mô) (D) exhale

129. Our------ cost-cutting measures will ensure greater profits for the company in the next fiscal year
. (A) outrageous (B) lucrative (C) aggressive = quyết liệt, mạnh bạo (D) astounding

130. Our hotel has every ------------ of making your annual convention the most memorable one ever. (A) intent (B) intently (C) intend (D) intention (has intention of ving = có dự định ...)

131. Shopping on the Internet is for those consumers for ----------- going to malls has become a nightmare (A) who (B) whom (C) which (D) that
Xem phần mệnh đề quan hệ [Lý thuyết] Mệnh đề quan hệ - HMF

132. Because of security concerns, all job carefully before applicants are----------- interviews are granted. (A) screamed (B) screened = quay chụp (C) scrawled (D) scraped

133. Mr. Hansen's -------------- from his position as chief comptroller has been a shock to all of us. (A) resigning (B) resigned Cresigns (D) resign
Tên's + V-ing => Danh từ ghép

134. Investors are relieved that all ----------- say the stock market will bounce back in the next six months. (A) predicaments (B) predilections (C) predictions = dự báo, dự đoán (D) predicates

135. This new trade agreement has created all kinds of ----------- possibilities for both our countries. (A) excited (B) exciting => tính chất (adj + N) (C) excitement (D) excitable

136. The use of e-mail has caused an------------- leap in business communications throughout the world. (A) unacceptable (B) implacable inadvertent (D) unimaginable = không thể tưởng tượng được

137. Because of renovations to our offices, future social ----------- will be held in the company cafeteria. (A)) events = sự kiện (B) reunions (C) councils (D) invocations

Trao đổi thêm nếu bạn có gì thắc mắc :Tuzki57:Tuzki57:Tuzki57:Tuzki57:Tuzki57
Một Nửa Của Sự Thậtnốt 138, 139, 140 đi bạn êi
 
Top Bottom