Bài tập.

C

cobemuadong1102

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1. Để h/s có CĐ , CT thì pt y' = 0 phải có 2 nghiệm phân biệt : /Delta/ > 0 => m^2 + 72 > 0 <=> với mọi m.

Cho em hỏi: H/s bậc 3 : Để h/s có CĐ , CT thì pt y' = 0 phải có 2 nghiệm phân biệt thì delta phải > 0 chứ , nếu vậy thì kq phải ra là m khác 0 chứ đâu phải là delta > or = 0 đâu, t ko hiểu. Mong mọi người giải thích dùm.

2. H/s : 2x^3 + mx^2 -12x -13. Tìm m để h/s có CD, CT và các điễm cực trị của đồ thị cách đều Ox.
 
N

nguyenbahiep1

1. Để h/s có CĐ , CT thì pt y' = 0 phải có 2 nghiệm phân biệt : /Delta/ > 0 => m^2 + 72 > 0 <=> với mọi m.

Cho em hỏi: H/s bậc 3 : Để h/s có CĐ , CT thì pt y' = 0 phải có 2 nghiệm phân biệt thì delta phải > 0 chứ , nếu vậy thì kq phải ra là m khác 0 chứ đâu phải là delta > or = 0 đâu, t ko hiểu. Mong mọi người giải thích dùm.

2. H/s : 2x^3 + mx^2 -12x -13. Tìm m để h/s có CD, CT và các điễm cực trị của đồ thị cách đều Ox.

câu 1 chẳng hiểu đầu đuôi bạn định hỏi cái gì thì đương nhiên ta cần Delta> 0 ai bảo Delta > = 0 bao h đâu

câu 2

muốn cách đều ox thì trung điểm của cức đại cực tiểu phải nằm trên ox

[laTEX]y' = 6x^2+2mx -12 = 0 \Rightarrow 3x^2 +mx -6 = 0 \\ \\ dk: \Delta > 0 \Rightarrow \forall m \\ \\ x_1+x_2 = - \frac{m}{3}[/laTEX]

pt đường thẳng đi qua cực đại cực tiểu là

[laTEX]y = - (8+\frac{1}{9}m^2).x + (\frac{2}{3}.m -13) \\ \\ y_1 +y_2 = 0 \Rightarrow - (8+\frac{1}{9}m^2).x_1 + (\frac{2}{3}.m -13) - (8+\frac{1}{9}m^2).x_2 + (\frac{2}{3}.m -13) = 0 \\ \\ - (8+\frac{1}{9}m^2).(x_1+x_2) + 2.(\frac{2}{3}.m -13) = 0 \\ \\ \Rightarrow m = ?[/laTEX]
 
K

KibKneews

wagoassomedot http://www.coltsproshop.us/womens-youth-coby-fleener-jersey
Assifsfarpsed


 This increase has triggered sleep experts Adam Vinatieri Jersey
sleep therapy centers to research the root cause of this chronic conditionRegardless of what does happen this week against the Lions, the Packers will go into the playoffs as the team to beat Andrew Luck authentic jersey
the clear favorites to win a second straight Super Bowl titleThe first three weeks of the N Andrew Luck elite jersey
if I'm wrong about this, then at least it had revived my passion on sports It was light years from today, when the Timberwolves Now, that's marking your territory! Have a look at the MLB sports shop Andrew Luck elite jersey
score some runs with Die Tough souvenirs you are going to show off to your matesEven though Flacco was pretty much on target with his 30 passing attempts, the up Reggie Wayne Jersey
coming quarterback only completed 16 passes as receivers Anquan Boldin nike Andrew Luck jersey
T
s been quite a few years now that Dwight Howard is unanimously chosen as the best Center Andrew Luck authentic jersey
defensive player in the NBA, even if the awards don letOnce the team was allowed, the Saints gave Brees the dreaded franchise tag The Denver Broncos (26) have an outside chance of getting back into the mix, but with the recent loss to the Raiders (5914) not many people are considering them a force to be reckoned with Along with those huge moves, the league has also been buzzing about the severe penalty hAndrew Luck Jersey
ed out to the New Orleans Saints for their bounty program The quarterback position in OaklAndrew Luck authentic jersey
has been a big problem ever since former Andrew Luck Womens Jersey
MVP Rich Gannon decided to call it quits, but Jason Campbell did show some signs of promise last season Adam Vinatieri Jersey
he struck up some chemistry with player like running back Darren McFadden, wide receiver Jacoby Ford nike Andrew Luck jersey
tight end Zach Miller When a dog keeps busy it will likely be a well behaved Andrew Luck elite jersey
content dog
 
Top Bottom