English THCS Answer and explain "why?"

Thảo luận trong 'Hỏi - Đáp Tiếng Anh THCS' bắt đầu bởi JoJo- TJZ, 28 Tháng bảy 2021.

Lượt xem: 83

  1. JoJo- TJZ

    JoJo- TJZ Học sinh mới Thành viên

    Bài viết:
    59
    Điểm thành tích:
    11
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Vạn Thái
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    [TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt sáu môn học.


    Bạn đang TÌM HIỂU về nội dung bên dưới? NẾU CHƯA HIỂU RÕ hãy ĐĂNG NHẬP NGAY để được HỖ TRỢ TỐT NHẤT. Hoàn toàn miễn phí!

    Besides learning hard at school, high school students also should do volunteering in their free time. It can create good characters including sympathy, responsibility and patience. Taking part in volunteer activities is also a way of relaxing for high school students after tiring academic lessons such as Mathematics, Literature and Language. For example, when teaching sports to younger students, the volunteers obviously join with them. When holding a party for orphans, volunteers can sing and dance with them. Moreover, high school students will have more opportunities to learn practical skills to prepare for future. When joining community activities, they meet more people and are faced with more situations. This helps them gain such skills as teamwork, communication and socialization.

    25: According to the passage, what is NOT the benefit of joining volunteering?
    A. A way of relaxing B. Creation of good characters
    C. Learning practical skills D. Teaching sports to younger students

    26: The word “they” refers to ________.
    A. high school students B. community activities C. situations D. opportunities

    27: The phrase “taking part in” means _____ .
    A. gain B. travel C. join D. make

    28: According to the passage, what of the following sentences is FALSE?
    A. Doing volunteer work in the free time helps high school students have many benefits.
    B. A way of relaxing for students after school is to take part in volunteer activities.
    C. Doing volunteering helps them gain useless skills.
    D. Doing volunteering helps them gain useful skills.
     
  2. 006x

    006x Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    58
    Điểm thành tích:
    81
    Nơi ở:
    Vĩnh Long
    Trường học/Cơ quan:
    Ẩn danh

    25.D
    Vì D là một ví dụ cho việc "relaxing"
    26.A
    Câu nói rằng họ gặp nhiều người thì câu trả lời phải chỉ người =>A
    27.C
    Vì nó đồng nghĩa thôi
    28.C
    gain có nghĩa là thu được; useless có nghĩa là vô ích
    Nên C là câu sai
    Mình chỉ biết giải thích vậy thôi à
     
    Diệp Hạ BạchÁnh 01 thích bài này.
  3. Trinh Linh Mai

    Trinh Linh Mai Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    247
    Điểm thành tích:
    141
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Định Hưng

    Bạn kham thảo:
    25: According to the passage, what is NOT the benefit of joining volunteering?
    A. A way of relaxing B. Creation of good characters
    C. Learning practical skills D. Teaching sports to younger students
    -> Ta dựa vào câu: For example, when teaching sports to younger students, the volunteers obviously join with them.
    -> Ý là nó chỉ là dẫn chứng cho sự việc ở phía trên

    26: The word “they” refers to ________.
    A. high school students B. community activities C. situations D. opportunities
    -> Dựa vào câu: High school students will have more ....When joining community activities, they meet...
    -> Dịch câu, bạn sẽ thấy rõ hơn đấy

    27: The phrase “taking part in” means _____ .
    A. gain B. travel C. join D. make
    -> Ta sẽ loại câu A và B vì nghĩa nó không khớp
    - Make (adv) : Thực hiện (dịch theo ngữ cảnh)
    - Join (adv) : Tham gia, gia nhập (cũng là từ cùng nghĩ nhưng join dùng chỉ sự gia nhập vào một cái gì đó....)
    => Nên chọn D

    28: According to the passage, what of the following sentences is FALSE?
    A. Doing volunteer work in the free time helps high school students have many benefits.
    B. A way of relaxing for students after school is to take part in volunteer activities.
    C. Doing volunteering helps them gain useless skills.
    D. Doing volunteering helps them gain useful skills.
    -> Ta thấy bài đang đề cập đến lợi ích của việc tham gia phong trào tình nguyện
    -> Câu trên là: Làm công việc tình nguyện giúp họ có được những kỹ năng vô ích. - sai với nội dung của đoạn văn
     
    Diệp Hạ Bạch, Ánh 01Aww Pomme thích bài này.
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY