English THCS Wordform

Zelly Nguyễn

Học sinh chăm học
Thành viên
26 Tháng tám 2021
437
214
76
Hưng Yên
THCS Nam Hồng
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Read the text and then write the correct form of the word on the right.
Fashion and Science

At first glance science and fashion could not be more (1. SIMILAR) ........... . Science is generally considered to be a (2. PURSUE) ……….. that is slow-paced, serious and worthy, whereas fashion is frivolous, impulsive and often (3. PREDICT) ……….. .
But fashion owes more to science than some (4. ENTHUSE) ………. might like to admit. Fashion houses adopt new materials in order to (5. DISTINCT) …………. themselves from their various (6. COMPETE) …………. . One designer recently showed off a liquid that can be used to produce clothes that are seamless.
As cotton is (7.INCREASE) ………….. having to compete with other crops for land, and oilbased fabrics become less acceptable, scientists are working to develop (8. REPLACE). for these products.
Sportswear, for example, has been transformed thanks to the use of (9. INNOVATE) …………… materials and scientific designs, greatly improving the (10. PERFORM) ………… of athletes.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Read the text and then write the correct form of the word on the right.
Fashion and Science

At first glance science and fashion could not be more (1. SIMILAR) ........... . Science is generally considered to be a (2. PURSUE) ……….. that is slow-paced, serious and worthy, whereas fashion is frivolous, impulsive and often (3. PREDICT) ……….. .
But fashion owes more to science than some (4. ENTHUSE) ………. might like to admit. Fashion houses adopt new materials in order to (5. DISTINCT) …………. themselves from their various (6. COMPETE) …………. . One designer recently showed off a liquid that can be used to produce clothes that are seamless.
As cotton is (7.INCREASE) ………….. having to compete with other crops for land, and oilbased fabrics become less acceptable, scientists are working to develop (8. REPLACE). for these products.
Sportswear, for example, has been transformed thanks to the use of (9. INNOVATE) …………… materials and scientific designs, greatly improving the (10. PERFORM) ………… of athletes.
Zelly NguyễnTham khảo thêm topic này nhé RME (reading) :MIM7
At first glance science and fashion could not be more (1. SIMILAR) ......DISSIMILAR..... . Science is generally considered to be a (2. PURSUE) ……PURSUIT = THEO ĐUỔI….. that is slow-paced, serious and worthy, whereas fashion is frivolous, impulsive and often (3. PREDICT) ……UNPREDICTABLE = KHÓ ĐOÁN ….. .
But fashion owes more to science than some (4. ENTHUSE) …ENTHUSIASTS = NGƯỜI NHIỆT TÌNH, ĐAM MÊ……. might like to admit. Fashion houses adopt new materials in order to (5. DISTINCT) ……DISTINGUISH = PHÂN BIỆT, KHÁC BIỆT……. themselves from their various (6. COMPETE) …COMPETITORS = ĐỐI THỦ CẠNH TRANH………. . One designer recently showed off a liquid that can be used to produce clothes that are seamless.
As cotton is (7.INCREASE) …INCREASINGLY = GIA TĂNG……….. having to compete with other crops for land, and oilbased fabrics become less acceptable, scientists are working to develop (8. REPLACE)........REPLACEMENTS = BIỆN PHÁP THAY THẾ.... for these products.
Sportswear, for example, has been transformed thanks to the use of (9. INNOVATE) …INNOVATIVE = NÂNG CẤP, CẢI TIẾN………… materials and scientific designs, greatly improving the (10. PERFORM) …PERFORMANCE = (trình diễn)……… of athletes.
 
  • Love
Reactions: Zelly Nguyễn
Top Bottom