English THPT Viết lại câu

thec6082@gmail.com

Học sinh
Thành viên
30 Tháng bảy 2021
98
67
36
49
Bắc Ninh
Trường thpt Tiên Du số 1
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

3 I meant to post that letter before lunch.
What I meant
5Scientists have tried very hard to find a cure for AIDS.
Enormous
6 She felt uncomfortable in the huge hotel. (fish)
She felt like ………in the huge hotel.
7. The defense contributed enormously to the team's success. (made)
The defense ………the team's success.

.8 I saw a TV programme last month, which was very similar to this one. (bears)
This TV programme ………………the one I saw last month.

9. My boss tends to lose her temper when she's feeling stressed. (tendency)
My boss…………her temper when she's feeling stressed.
 
  • Like
Reactions: jehinguyen

jehinguyen

Cựu TMod Tiếng Anh
Thành viên
9 Tháng năm 2019
1,659
4,754
496
19
Hà Tĩnh
THCS Xuân Diệu
Bạn tham khảo đáp án của mình nhé:
3 I meant to post that letter before lunch.
What I meant to do was to post that letter before lunch.
What I meant to do là mệnh đề danh từ làm chức năng chủ ngữ trong câu
5
Scientists have tried very hard to find a cure for AIDS.
Enormous efforts have been made by scientists to find a cure for AIDS.
Make efforts to do sth: nỗ lực làm gì
6
She felt uncomfortable in the huge hotel. (fish)
She felt like a fish out of water in the huge hotel.
uncomfortable = like a fish out of water: cảm thấy xa lạ, không thoải mái
7
. The defense contributed enormously to the team's success. (made)
The defense made an enormous contribution to the team's success
contribute to sth = make a contribution to sth: đóng góp vào
.8 I saw a TV programme last month, which was very similar to this one. (bears)
This TV programme bears a strong resemblance to the one I saw last month
be similar to sth = bear a resemblance to sth: giống với
9
. My boss tends to lose her temper when she's feeling stressed. (tendency)
My boss has a tendency to lose her temper when she's feeling stressed.
tend to do sth = have a tendency to do sth: có khuynh hướng làm gì
Hi vọng mình đã giải đáp thỏa đáng. Chúc bạn học tốt và hi vọng bạn sẽ ghé ủng hộ Topic ôn thi THPT QG của team Ngoại Ngữ nhé ^^
 
Top Bottom