Ngoại ngữ Viết lại câu (tt)

anhchauuu

Học sinh chăm học
Thành viên
4 Tháng tám 2018
265
150
76
Gia Lai
THPT Chu Văn An
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

We’d better leave them a note, because it’s possible they’ll arrive later (case)
-->
John inflated the tyres of his bicycle. (blew)
-->
They couldn't decide where to go on holiday (reach)
-->
There's nothing new about defence alliances (hills)
-->
They arrived at their destination alive and kicking (sound)
-->
(cho mình xin form luôn, thanks ạ)
 

namphuong_2k3

Cựu Mod Anh|Quán quân TE S1
Thành viên
1 Tháng tư 2017
566
1,215
254
21
Bình Định
We’d better leave them a note, because it’s possible they’ll arrive later (case)
--> We’d better leave them a note in case they arrive later.
it’s possible = in case
John inflated the tyres of his bicycle. (blew)
--> John blew up the tyres of his bicycle.
inflate = blew up: bơm căng
They couldn't decide where to go on holiday (reach)
--> They couldn't reach a decision on where to go on holiday.
reach a decision on: đạt đến quyết định
There's nothing new about defence alliances (hills)
--> Defense alliances are as old as the hills.
as old as the hills = extremely old: rất cũ
They arrived at their destination alive and kicking (sound)
--> They arrived at their destination safe and sound.
safe and sound = alive and kicking: bình an vô sự
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
We’d better leave them a note, because it’s possible they’ll arrive later (case)
--> We’d better leave them a note in case they arrive later.
in case + MĐ = Because it may/might happen: phòng khi
in case of + V_ing/N = If there is: trong trường hợp

John inflated the tyres of his bicycle. (blew)
--> John blew up the tires of his bicycle
blow up trong câu này nghĩa là: bơm căng lên (có thể đưa "the tires" đứng giữa blew và up cũng được)

They couldn't decide where to go on holiday (reach)
--> They couldn't reach a decision on where to go on holiday.
reach/ come to a decision: đi đến quyết định (sau nhiều khó khăn)
Tóm lại: khi đề bài cho viết lại với từ reach, hãy chuyển động từ (chọn ra) trong câu thành dạng danh từ, rồi thêm a/ an/ the tùy trường hợp.

There's nothing new about defence alliances (hills)
--> Defence alliances are as old as the hills.
as old as the hills: very old; ancient

They arrived at their destination alive and kicking (sound)
--> They arrived at their destination safe and sound.
alive and kicking: very active, healthy or popular
safe and sound: safe from danger and free from injury or harm
 
Top Bottom