Ngoại ngữ viết lại câu sao cho nghĩa không đổi

01643710330

Học sinh mới
Thành viên
26 Tháng bảy 2018
7
0
1
18
Vĩnh Phúc
THCS Yen Lap
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1.Nancy is proud of being a good cook.
= Nancy prides.........................................
2.My protests were ignored by everybody
=Nobody .................................................
3.I'm sure it was by mistake that he took your umbrella.
=I'm sure he didn't ...................................
4.We'll arrive soon and then we'll all be able to have a beer.
=Once......................................................
5.Katherine is the only real friend that dolly has.
=Except....................................................
6.It's a great pity you wrote that letter.
=I wish.....................................................
7.Ralph's passport was nowhere to be found.
=Nobody.................................................
8.The last time we were here was in 1980.
=We........................................................
9.Rita doesn't realise how serious her husband's operation is going to be.
=Little ....................................................
10.He decided to repair the thing himself and not to take it back to the shop.
= Rather ................................................
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
1.Nancy is proud of being a good cook.
= Nancy prides himself on cooking.
2.My protests were ignored by everybody
=Nobody took note of my protests.
took notice of không được ưa chuộng cho lắm, nhưng bạn vẫn có thể dùng
3.I'm sure it was by mistake that he took your umbrella.
=I'm sure he didn't take your umbrella on purpose.
4.We'll arrive soon and then we'll all be able to have a beer.
=Once we arrived, we'll all be able to have a beer.
5.Katherine is the only real friend that dolly has.
=Except for Katherine, Dolly has no real friend.
6.It's a great pity you wrote that letter.
=I wish I hadn't written that letter.
7.Ralph's passport was nowhere to be found.
=Nobody could find Ralph's passport.
8.The last time we were here was in 1980.
=We haven't been here since 1980.
9.Rita doesn't realise how serious her husband's operation is going to be.
=Little does Rita realize how serious her husband's operation is going to be.
10.He decided to repair the thing himself and not to take it back to the shop.
= Rather than take it back to the shop, he decided to repair the thing(s) himself.
 
Last edited:

Ngố Ngây Ngô

Giải Nhất event Thế giới Sinh học 2
Thành viên
24 Tháng bảy 2018
805
840
126
Quảng Nam
THPT
1.Nancy is proud of being a good cook.
= Nancy prides........herself on being a good cook.................................
2.My protests were ignored by everybody
=Nobody ................ paid attention to my protests.................................
3.I'm sure it was by mistake that he took your umbrella.
=I'm sure he didn't .......... take your umbrella deliberately.........................
4.We'll arrive soon and then we'll all be able to have a beer.
=Once..............we arrive, we'll all be able to have a beer........................................
5.Katherine is the only real friend that dolly has.
=Except..............Katherine, Dolly has no real friend......................................
6.It's a great pity you wrote that letter.
=I wish.......you hadn't written that letter..............................................
7.Ralph's passport was nowhere to be found.
=Nobody..................was able to find his passport anywhere...............................
8.The last time we were here was in 1980.
=We............haven't been here since 1980............................................
9.Rita doesn't realise how serious her husband's operation is going to be.
=Little .......does Rita realize how serious her husband's operation is going to be.............................................
10.He decided to repair the thing himself and not to take it back to the shop.
= Rather ..............than take it back to the shop he decided to repair the things himself..................................
 

Nguyễn Thị Ngọc Bảo

Cựu TMod tiếng Anh | CN CLB Địa Lí
Thành viên
28 Tháng tám 2017
3,161
2
4,577
644
20
Nghệ An
Nghệ An
๖ۣۜɮօռìǟƈɛ❦
1.Nancy is proud of being a good cook.
= Nancy prides.........................................
2.My protests were ignored by everybody
=Nobody .................................................
3.I'm sure it was by mistake that he took your umbrella.
=I'm sure he didn't ...................................
4.We'll arrive soon and then we'll all be able to have a beer.
=Once......................................................
5.Katherine is the only real friend that dolly has.
=Except....................................................
6.It's a great pity you wrote that letter.
=I wish.....................................................
7.Ralph's passport was nowhere to be found.
=Nobody.................................................
8.The last time we were here was in 1980.
=We........................................................
9.Rita doesn't realise how serious her husband's operation is going to be.
=Little ....................................................
10.He decided to repair the thing himself and not to take it back to the shop.
= Rather ................................................
1.Nancy is proud of being a good cook.
=> Nancy prides herself on being a good cook.
2.My protests were ignored by everybody
=> Nobody paid attention to my protests.
3.I'm sure it was by mistake that he took your umbrella.
=> I'm sure he didn't take your umbrella deliberately.
4.We'll arrive soon and then we'll all be able to have a beer.
=> Once we arrive, we'll all be able to have a beer.
5.Katherine is the only real friend that dolly has.
=> Except Katherine, Dolly has no real friend.
6.It's a great pity you wrote that letter.
=> I wish you hadn't written that letter.
7.Ralph's passport was nowhere to be found.
=> Nobody was able to find his passport anywhere.
8.The last time we were here was in 1980.
=> We haven't been here since 1980.
9.Rita doesn't realise how serious her husband's operation is going to be.
=> Little does Rita realize how serious her husband's operation is going to be.
10.He decided to repair the thing himself and not to take it back to the shop.
=> Rather than take it back to the shop he decided to repair the things himself
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1
Top Bottom