unit 4 ( tiếp)

simmy_ chan

Học sinh mới
Thành viên
7 Tháng mười 2020
10
2
6
19
Hà Nội
trung học cơ sở Lê Quý Đôn
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

. giúp mình 1 bài nữa nha. Hihi
đề bài. Viết lại câu
1. I often played marbles when I was a child.
= I used to.................................................
2. Hoa often had long hair when she was in Hue.
= Hoa used to...........................................
3. She doesn´t live with her parents any more
= she used................................................
4. They didn´t often go to the cinema every Sunday last year
= they didn´t use.......................................
5. Nga plans to see the movie Dream City tonight
= Nga is...................................................
6. Peter liked to look at stars in the sky at night
= Peter enjoyed........................................
7. He isn´t strong . He can ´ t lift the case
= He isn´ t strong enough........................
8. I lived on a farm once , but I don´ t any more
= I used......... ...........................................
9. Shall we go out for dinner tonight
= What about............................................
10.you ought to study harder this semester
= You should............................................
 

ahn___w

Học sinh gương mẫu
Thành viên
22 Tháng một 2020
1,156
4,288
416
Thanh Hóa
Love Sickgirls ❣️
. giúp mình 1 bài nữa nha. Hihi
đề bài. Viết lại câu
1. I often played marbles when I was a child.
= I used to.................................................
2. Hoa often had long hair when she was in Hue.
= Hoa used to...........................................
3. She doesn´t live with her parents any more
= she used................................................
4. They didn´t often go to the cinema every Sunday last year
= they didn´t use.......................................
5. Nga plans to see the movie Dream City tonight
= Nga is...................................................
6. Peter liked to look at stars in the sky at night
= Peter enjoyed........................................
7. He isn´t strong . He can ´ t lift the case
= He isn´ t strong enough........................
8. I lived on a farm once , but I don´ t any more
= I used......... ...........................................
9. Shall we go out for dinner tonight
= What about............................................
10.you ought to study harder this semester
= You should

1. I often played marbles when I was a child.
= I used to..............play marbles when I was a child...................................
2. Hoa often had long hair when she was in Hue.
= Hoa used to...................have long hair when she was in Hue........................
3. She doesn´t live with her parents any more
= she used....................to live with her parents ............................
4. They didn´t often go to the cinema every Sunday last year
= they didn´t use................to go to the cinema every Sunday last year.......................
5. Nga plans to see the movie Dream City tonight
= Nga is.................going to see the movie Dream City tonight ..................................
6. Peter liked to look at stars in the sky at night
= Peter enjoyed.........looking at stars in the sky at night...............................
7. He isn´t strong . He can ´ t lift the case
= He isn´ t strong enough to lift the case........................
8. I lived on a farm once , but I don´ t any more
= I used......... to live on a farm once, but I don´t any more...........................................
9. Shall we go out for dinner tonight
= What about going out for dinner tonight?............................................
10.you ought to study harder this semester
= You should study harder this semester
 
  • Like
Reactions: simmy_ chan

Iam_lucky_girl

Học sinh chăm học
Thành viên
13 Tháng một 2019
786
1,030
146
Bình Phước
THCS TTLN
1. I often played marbles when I was a child.
= I used to..............play marbles when I was a child...................................
2. Hoa often had long hair when she was in Hue.
= Hoa used to...................have long hair when she was in Hue........................
3. She doesn´t live with her parents any more
= she used....................to live with her parents ............................
4. They didn´t often go to the cinema every Sunday last year
= they didn´t use................to go to the cinema every Sunday last year.......................
5. Nga plans to see the movie Dream City tonight
= Nga is.................going to see the movie Dream City tonight ..................................
6. Peter liked to look at stars in the sky at night
= Peter enjoyed.........looking at stars in the sky at night...............................
7. He isn´t strong . He can ´ t lift the case
= He isn´ t strong enough to lift the case........................
8. I lived on a farm once , but I don´ t any more
= I used......... to live on a farm once, but I don´t any more...........................................
9. Shall we go out for dinner tonight
= What about going out for dinner tonight?............................................
10.you ought to study harder this semester
= You should study harder this semester
Làm như thế nào là đúng rồi nhé
Chị lưu ý các cấu trúc trong bài tập này
used to V_infinitive đã từng làm gì
2.
plan+to V_infinitive = be going to V_infinitive dự định làm gì
3.
cấu trúc enough....to
S + be + adjective + enough + (for + O) + to + V_infinitive

...đủ cho ai để làm gì
4.
What about Ving?
 
  • Like
Reactions: simmy_ chan
Top Bottom