[toán tìm x 6]...

G

g_dragon88

[TEX] \frac{x+4}{2000}[/TEX]+[TEX] \frac{x+3}{2001}[/TEX]=[TEX] \frac{x+2}{2002}[/TEX]+[TEX] \frac{x+1}{2003}[/TEX]
\Rightarrow([TEX] \frac{x+4}{2000}[/TEX]+1)+([TEX] \frac{x+3}{2001}[/TEX]+1)=
([TEX] \frac{x+2}{2002}[/TEX]+1)+([TEX] \frac{x+1}{2003}[/TEX]+1)
\Leftrightarrow ([TEX] \frac{x+4}{2000}[/TEX]+1)+([TEX] \frac{x+3}{2001}[/TEX]+1)-([TEX] \frac{x+2}{2002}[/TEX]+1)-([TEX] \frac{x+1}{2003}[/TEX]+1)=0
\Leftrightarrow (x+2004)([TEX] \frac{1}{2000}[/TEX]+[TEX] \frac{1}{2001}[/TEX]-[TEX] \frac{1}{2002}[/TEX]-[TEX] \frac{1}{2003}[/TEX] )= 0
\Leftrightarrow x+2004 = 0
\Leftrightarrow x = -2004
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom