toán nâng cao!!!

C

chicomot

Last edited by a moderator:
T

transformers123

ta có:
$(1-A)(1-B)(1-C)=(\dfrac{x+y-x+y}{x+y})(\dfrac{y+z-y+z}{y+z})(\dfrac{z+x-x+z}{z+x})=\dfrac{8xyz}{(x+y)(y+z)(z+x)}$
mà:
$(1+A)(1+B)(1+C)=(\dfrac{x-y+x+y}{xy})(\dfrac{y-z+y+z}{y+z})(\dfrac{z-x+z+x}{z+x})=\dfrac{8xyz}{(x+y)(y+z)(z+x)}$
$\Longrightarrow \mathfrak{dpcm}$
 
K

khaiproqn81

$(1-A)(1-B)(1-C)=\dfrac{2y}{x+y}.\dfrac{2z}{y+z}.\dfrac{2x}{z+x}= \dfrac{8xyz}{(x+y)(y+z)(x+z)} \\ (1+A)(1+B)(1+C)=\dfrac{2x}{x+y}.\dfrac{2y}{y+z}. \dfrac{2z}{x+z}=\dfrac{8xyz}{(x+y)(y+z)(x+z)}$
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom