giải pt
[tex](1 + sinx)^2 = cosx[/tex]
[tex]sin^2x+2sinx+1-cosx=0[/tex]
[tex]\triangle \'=1-1+cosx=cosx,cosx\geq 0[/tex]
>>[TEX]\left[\begin{sin=-1-\sqrt{cosx}}\\{sinx= -1+\sqrt{cosx}} [/TEX]
*[tex]sinx=-1-\sqrt{cosx}[/tex]
ta thấy VP:[tex] -1 \geq 1-\sqrt{cosx}\geq -2[/tex]
VT:[tex]1\geq sinx\geq -1[/tex]
>>VT=VP=-1
>>[TEX]\left{\begin{sinx=-1\\{1+\sqrt{cosx}=1} [/TEX]
>>[tex]x=\frac{-\pi}{2}+k2\pi[/tex]
*[tex]sinx= -1+\sqrt{cosx}[/tex]
<>[TEX]\left{\begin{cosx\geq 0}\\{sin^2x+2sinx+1=cosx} [/TEX]
đặt[tex]t=tan\frac{x}{2},\frac{x}{2}\neq\frac{\pi}{2}+k\pi [/tex]
>>[TEX]\left{\begin{cosx\geq 0}\\{sin^2x+2sinx+1=cosx} [/TEX]
<>[TEX]\left{\begin{cosx\geq 0}\\{4t^2+4t(1+t^2)+(1+t^2)^2-(1-t^2)(1+y^2)=0} [/TEX]
<>[TEX]\left{\begin{cosx\geq 0}\\{t(t^3+2t^2+3t+2)=0} [/TEX]
