You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Giải đáp
a/
$\begin{cases}
x^4+y^4=1 \\
x^6+y^6=1
\end{cases}$ \Leftrightarrow $\begin{cases}
(x^2)^2+(y^2)^2=1 \\
(x^2)^3+(y^2)^3=1
\end{cases}$ \Leftrightarrow $\begin{cases}
(x^2+y^2)^2-2x^2y^2=1 \\
(x^2+y^2)(1-x^2y^2)=1
\end{cases}$ tới đây bạn đặt ẩn giải là ra nha:
\begin{cases}
a=x^2+y^2 \\
b=x^2y^2
\end{cases}
Giải đáp
2/ $\begin{cases}
x^2=y^2+7x^2-20x(1) \\
y^2=x^2+7y^2-20y(2)
\end{cases}$ Bạn lấy (1) trừ (2) là ra nha.
Chúc bạn học tốt