toán khó cần giúp

C

callalily

trả lời

[TEX] x^2012 [/TEX] - 2012. [/TEX] x^2011[/TEX] + 2012. [TEX] x^2010[/TEX] + ....... + 2012. [TEX]x^2[/TEX] - 2012.[TEX]x[/TEX] + 1
=> [TEX]x^2012 [/TEX] - (2011+1) . [TEX]x^2011[/TEX] +.........+ (2011+1).[TEX]x^2[/TEX] - (2011+1).[TEX]x[/TEX] +1
=> ( [TEX]x^2012 [/TEX] - 2011 . [TEX]x^2011[/TEX] ) - ( [TEX]x^2011 [/TEX] - 2011 . [TEX]x^2010[/TEX] ) +..........+ ( [TEX]x^2 [/TEX] - 2011 . [TEX]x[/TEX] ) - x +1
=> [TEX]x^2011[/TEX] ( x-2011 ) - [TEX]x^2010[/TEX] . ( x-2011 ) + .......+x ( x-2011 ) -x +1=> f(x) = -2011 + 1 = -2010
vậy f(2011) = - 2010
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom