toan hoc

  • Thread starter dinhanhtuandth@gmail.com
  • Ngày gửi
  • Replies 1
  • Views 1,293

S

sieutrom1412

\Leftrightarrow $\frac{x+2}{327} +1+ \frac{x+3}{326} +1+ \frac{x+4}{325} +1+\frac{x+5}{324} +1+ \frac{x+349}{5} -4 = 0$

\Leftrightarrow $\frac{x+ 329}{327} + \frac{x+ 329}{326} + \frac{x+ 329}{325}+ \frac{x+ 329}{324} + \frac{x+ 329}{5} =0$

\Leftrightarrow $(x+ 329).(\frac{1}{327} + \frac{1}{326} + \frac{1}{325} + \frac{1}{324}+\frac{1}{5}) =0$

Do $( \frac{1}{327} +\frac{1}{326} + \frac{1}{325} + \frac{1}{324} +\frac{1}{5})$ >0 nên x+ 329 =0 \Rightarrow x= -329
 
Top Bottom