You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Ta có :
[TEX] \frac{1}{3} + \frac{1}{6} + \frac{1}{10} + ... + \frac{2}{x(x+1)} = A [/TEX] ( Đề thiếu kết quả nên mình thay tạm )
[TEX] 2 . ( \frac{1}{6} + \frac{1}{12} + \frac{1}{20} + ... + \frac{1}{x(x+1)} ) = A[/TEX]
[TEX] \frac{1}{2.3} + \frac{1}{3.4} + \frac{1}{4.5} + ... + \frac{1}{x(x+1)} = \frac{A}{2}[/TEX]
[TEX] \frac{1}{2} - \frac{1}{3} + \frac{1}{3} - \frac{1}{4} + ... + \frac{1}{x} - \frac{1}{x+1} = \frac{A}{2}[/TEX]
[TEX] \frac{1}{2} - \frac{1}{x+1} = \frac{A}{2} [/TEX]
[TEX] \frac{1}{x+1} = \frac{A}{2} - \frac{1}{2} [/TEX]
Sau đó bạn tự thay kết quả vào A rồi tự tính tiếp nhá
!!