You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Last edited by a moderator:
Bài này cũng ko khó lắm đâu bạn 
ý cuối
$MN =R\sqrt{3} \Rightarrow MI = \dfrac{R\sqrt{3}}{2}$
áp dụng Py-ta-go vào $\Delta{MNI}$ tính đc $OI = \dfrac{R}{2}$
Mà $R^2 = OI.OE \Rightarrow OE=2R \Rightarrow IE=OE - OI = \dfrac{3R}{2}$
* $SI = \sqrt{SO^2 - OI^2} = \dfrac{R\sqrt{15}}{2}$
$\Rightarrow SM = SI - MI = \dfrac{R\sqrt{3}}{2}(\sqrt{5} - 1)$
Tới đây dễ dàng tính đc $S_{EMS} = \dfrac{1}{2}.SM.MI = ?$
