You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Tìm ĐKXĐ:
a)
-
b)
:
câu1 nghi là bạn chép sai đề
[TEX]x^2 - 4 \geq 0 \Rightarrow x \in ( - \infty , -2] \bigcup_{}^{} [2 , +\infty) \\ x^2 -11 x + 8 \geq 0 \Rightarrow x \in ( - \infty , \frac{11-\sqrt{89}}{2}] \bigcup_{}^{} [\frac{11+\sqrt{89}}{2} , +\infty) [/TEX]
vậy đáp án là
[TEX]x \in ( - \infty , -2] \bigcup_{}^{} [\frac{11+\sqrt{89}}{2} , +\infty) [/TEX]
câu 2
[TEX]x^2 - 9 \geq 0 \Rightarrow x \in ( - \infty , -3] \bigcup_{}^{} [3 , +\infty) \\ x^2+2x-3 > 0 \Rightarrow x \in ( - \infty , -3) \bigcup_{}^{} (1 , +\infty) [/TEX]
vậy đáp án là
[TEX]x \in ( - \infty , -3) \bigcup_{}^{} (1 , +\infty) [/TEX]