[toán 9] bài dễ !!?

B

braga

[TEX]B=\frac{1}{1.3}+\frac{1}{2.4}+\frac{1}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{1}{2011.2013} [/tex]

[tex] 2B=\frac{2}{1.3}+\frac{2}{2.4}+\frac{2}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{2}{2011.2013}[/tex]

[tex]2B=1-\frac{1}{3}+\frac{1}{2}-\frac{1}{4}+\frac{1}{3}-\frac{1}{5}+........+\frac{1}{2011}-\frac{1}{2013} \\ 2B=1-\frac{1}{2013}=\frac{2012}{2013} \\ B=\frac{1006}{2013}[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
I

i_love_math1997

[TEX]B=\frac{1}{1.3}+\frac{1}{2.4}+\frac{1}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{1}{2011.2013} [/tex]

[tex] 2B=\frac{2}{1.3}+\frac{2}{2.4}+\frac{2}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{2}{2011.2013}[/tex]

[tex]2B=1-\frac{1}{3}+\frac{1}{2}-\frac{1}{4}+\frac{1}{3}-\frac{1}{5}+........+\frac{1}{2011}-\frac{1}{2013} \\ 2B=1-\frac{1}{2013}=\frac{2012}{2013} \\ B=\frac{1006}{2013}[/TEX]

[TEX]B=\frac{1}{1.3}+\frac{1}{2.4}+\frac{1}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{1}{2011.2013} [/tex]
[tex] 2B=\frac{2}{1.3}+\frac{2}{2.4}+\frac{2}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{2}{2011.2013}[/tex]
[tex]2B=(\frac{2}{1.3}+\frac{2}{3.5}+...[/tex][tex]+\frac{2}{2011.2013})+(\frac{2}{2.4}+\frac{2}{4.6}+...[/tex][tex]+\frac{2}{2010.2012})[/tex]
[tex]2B=(1-\frac{1}{3}+\frac{1}{3}-\frac{1}{5}+...[/tex][tex]+\frac{1}{2011}-\frac{1}{2013})+(\frac{1}{2}-\frac{1}{4}+...[/tex][tex]+\frac{1}{2010}-\frac{1}{2012})[/tex]
[tex]2B=1-\frac{1}{2013}+\frac{1}{2}-\frac{1}{2012}[/tex]
[tex]2B=\frac{2012}{2013}+\frac{1005}{2012}[/tex]
[tex]2B=\frac{12067}{8050}[/tex]
[tex]B=\frac{12067}{16100}[/tex]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom