You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
$\dfrac{|3 - 2x| - |x|}{|2 + 3x| + x - 2} = 5 \quad \left( \mathrm{DKXD} : \left\{ \begin{array}{l} {} x \ne 0 \\ x \ne -2 \end{array} \right. \right) \\
\implies |3-2x|-|x|-5.|2+3x|-5x = -10 \quad (1)$
+ Với $x < -\dfrac23$
$(1) \iff (3-2x)+x+5(2+3x) - 5x = -10 \\
\iff x = -\dfrac{23}9 \ \textrm{(chọn)}$
+ Với $-\dfrac23 \le x < 0$
$(1) \iff (3-2x) + x - 5(2+3x) - 5x = -10 \\
\iff x=\dfrac17 \ \textrm{(loại)}$
+ Với $0 \le x < \dfra$
$(1) \iff (3-2x) - x - 5(2+3x)- 5x = -10 \\
\iff x=\dfrac3{23} \ \textrm{(chọn)}$
+ Với $\dfra \le x$
$(1) \iff (2x-3) - x - 5(2+3x) -5x = -10 \\
\iff x = -\dfrac3{19} \ \textrm{(loại)}$
Vậy ...