[Toán 7]Toán Đại Khó

D

demon311

Ta có:
$\dfrac{ a1}{a2}=\dfrac{ a2}{a3}=...\dfrac{ a2013}{a2014}=\dfrac{ a1+a2+...+a2013}{a2+a3+...+a2014}=X$
Lại có:
$X^{2013}=\dfrac{ a1}{a2}.\dfrac{ a2}{a3}.....\dfrac{ a2013}{a2014}=(-3)^{2013} \\
\leftrightarrow X=-3$
Xong!
 
R

ronaldover7

Gọi $\frac{a1}{a2}$=$\frac{a2}{a3}$=......=$\frac{a2013}{a2014}$=k
\Rightarrow a1=k.a2,a2=k.a3,.................a2013=k.a2014
\Rightarrow $a1=k^{2013}.a2014$
\Rightarrow$\frac{a1}{a2014}$=$k^{2013}$=$(-3)^{2013}$
\Rightarrow k=-3
\Rightarrow $\frac{a1}{a2}$=$\frac{a2}{a3}$=......=$\frac{a2013}{a2014}$=$\frac{a1+a2+a3+...a2013}{a2+a3+...a2014}$=-3
 
Top Bottom