[toán 6] tim x, y

I

icy_tears

$\frac{x}{15} = \frac{y + 42}{25} = \frac{240}{300}$
Từ $\frac{x}{15} = \frac{240}{300}$
\Rightarrow $x = \frac{15 . 240}{300} = 4$
Từ $\frac{y + 42}{25} = \frac{240}{300}$
\Rightarrow $y + 42 = \frac{25 . 240}{300}$
\Leftrightarrow $y + 42 = 20$
\Leftrightarrow $y = -22$
 
N

nguyenbahiep1

[TEX]\frac{x}{15} = \frac{y+42}{25} = \frac{240}{300} \\ \Rightarrow \frac{x}{15} = \frac{240}{300} = \frac{12}{15} \Rightarrow x = 12 \\ \frac{x}{15} = \frac{y+42}{25}\Rightarrow \frac{12}{15} = \frac{y+42}{25} \\ \Rightarrow \frac{20}{25} = \frac{y+42}{25} \Rightarrow y + 42 = 20 \Rightarrow y = -22[/TEX]
 
C

callalily

[TEX]\frac{x}{15} = \frac{y+42}{25} = \frac{240}{300}=\frac{4}{5}[/TEX]

[TEX]x=12;y=-22[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
N

nguyehuuhuy14112000

$$\frac{x}{15}=\frac{y+42}{25} = \frac{240}{300}$$

$$\frac{20x}{300}=\frac{12y+504}{300}=\frac{240}{300}$$

$$x=240:20=12$$

$$12y=240-504=-264 $$

\Rightarrow$$ y=-22$$
 
Top Bottom