You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Giải [TEX]cos3x+\sqrt{2-cos^23x}=2(1+sin^22x)[/TEX]
Giúp mình nhanh nhá
[TEX]VT=cos3x+\sqrt{2-cos^2x} \leq \sqrt{(cos^23x+2-cos^23x)(1+1)}=2 (1)[/TEX]
Dấu = xảy ra khi [TEX]\frac{cos3x}{1}=\frac{\sqrt{2-cos^2x}}{1}[/TEX]
\Leftrightarrow[TEX] \left{cos3x >0 \\cos^23x=2-cos^23x[/TEX]
\Leftrightarrow [TEX]cos3x=1[/TEX]
Ta có [TEX]0\leq sin^22x \leq 1=> 1+sin^22x \geq 1[/TEX]
[TEX]=> Vp =2(1+sin^22x) \geq 2 (2)[/TEX]
Dấu = xảy ra \Leftrightarrow [TEX]sin2x=0[/TEX]
Từ 1 và 2
[TEX]=> \left{VP=2\\VT=2 [/TEX]
\Leftrightarrow [TEX]\left{cos3x=1\\sin2x=0[/TEX]
Bạn tự giải tiếp nha ^^