[toán 11] pt lượng giác 1

N

nguyenbahiep1

câu 1

[TEX] sin^2x +cos^2x +2sinx.cosx + 2(sinx+cosx) = 0 \\ (sinx+cosx)^2 + 2(sinx+cosx) = 0 \\ sinx +cosx = 0 \Rightarrow tan x = -1 \\ cosx + sinx = -2 (v/n)[/TEX]
 
G

gau_gau_gau_00

câu 3

sinx+sin2x +sin3x = 1+cos x+cos2x
<=>sin x+sin2x +sin3x-1-cos(x)-cos(2x)=0
<=>sin(x)+3sin(x)-4sin^3(x)+2sin^2(x)-1-1+cos(2sin-1)=0
<=>(-4sin^3(x)+2sin^2(x)+4sin(x)-2)+cos(2sin-1)=0
<=>4(sin-1)(sin+1)(sin-1/2)+cos(2sin-1)=0
<=>(2sin-1)(2sin^2(x)+cos-1)=0
1/
sin(x)=1/2 =>x=pi/6 +k2pi
hoặc x=5pi/6+k2pi
2/
2sin^2(x)+cos-1=0<=>-2cos^2(x)+cos+1=0
=>cos=1 =>x=k2pi
hoặc cos=-1/2 =>x=(+-)2pi/3 +k2pi
:)&gt;-
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom