[ Toán 11 ] Lim

L

lovelycat_handoi95

[TEX]\blue{\mathrm{\lim_{x \to 0} (\frac{1}{sinx}-\frac{1}{cosx})\\=\lim_{x \to 0} \frac{cosx-sinx}{sinxcosx}\\=\lim_{x \to 0} \frac{2(cosx-sinx)}{sin2x}\\=\lim_{x \to 0} \frac{2x(cosx-sinx)}{xsin2x}\\=\lim_{x \to 0} (\frac{cosx}{x}-\frac{sinx}{x})\\=\lim_{x \to 0} \frac{cosx}{x}\\Ta\ co\ :\\ \lim_{x \to 0^+} \frac{cosx}{x}=+\infty \\ \lim_{x \to 0^-} \frac{cosx}{x}=-\infty \\\Rightarrow Khong\ Ton\ tai\ \lim_{x \to 0} \frac{cosx}{x} \\ \Rightarrow Khong\ Ton\ tai\ \lim_{x \to 0} (\frac{1}{sinx}-\frac{1}{cosx})\\ Dung\ khong\ nhi\ >"<[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom