[toán 11] bt

N

nguyenbahiep1

câu 2
b)

[TEX] 1- cos6x -1 + cos4x -1 + cos2x = 0 \\ cos2x - cos6x + cos4x -1 = 0 \\ cos6x -cos2x + 1-cos4x = 0 \\ -2sin4x.sin2x + 2sin^22x = 0 \\ sin2x = 0 \\ sin 2x = sin4x[/TEX]
 
N

newstarinsky

Câu 2
a) ĐK.........
$2\dfrac{cos2x.sin3x+cos3x.sin2x}{sin3x.sin2x}=
\dfrac{sin2x.cos3x+sin3x.cos2x}{cos2x.cos3x}\\
\Leftrightarrow 2cos2x.cos3x.sinx=-sin2x.sin3x.sinx\\
\Leftrightarrow sinx(2cos2x.cos3x+sin2x.sin3x)=0\\
\Leftrightarrow sinx(cos2x.cos3x+cosx)=0\\
\Leftrightarrow cosx.sinx[(2cos^2x-1)(4cos^2x-3)+1]=0\\
\Leftrightarrow sin2x(8cos^4x-10cos^2x+4)=0$
 
Top Bottom