[toán 11] BT A

G

gau_gau_gau_00

câu 4

1+sinx +cosx + tanx =0
dk:cosx#0
pt<=>sin+cos+(sin+cos)/cosx =0
<=>(sinx+cosx)(1+1/cosx)=0
1/
tanx=-1 =>x=-pi/4 +kpi
2/
cosx=-1 =>x=pi+k2pi
:p;):)>-
 
Last edited by a moderator:
G

gau_gau_gau_00

câu 2

sin2x +cos2x -cosx +3sinx -2 =0
<=>cosx(2sin-1)-2sin^2(x)+3sin-1=0
<=>cosx(2sin-1)-(sin-1)(2sin-1)=0
<=>(2sin-1)(cos-sin+1)=0
1/
sinx=1/2
=>x=pi/6+k2pi
hoặc x=5pi/6 +k2pi
2/
(1/căn 2)cosx-(1/căn 2)sinx=-1/căn 2
<=>sinx(pi/4-x)=-1/căn 2
<=>pi/4 -x=pi/4+k2pi
hoặc pi/4 -x=3pi/4 +k2pi
:p;):)>-
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom