[ Toán 10] Hệ pt

S

sungryenhwa

Last edited by a moderator:
N

nguyenbahiep1

từ hệ (1)

[laTEX]x^2(x-y) = 2y(x-y) \\ \\ TH_1: x = y \Rightarrow 2\sqrt{x^2-2x-1} + \sqrt[3]{x^3-14} = x-2 \\ \\ 2\sqrt{x^2-2x-1} + \frac{x^3-14 - (x-2)^3}{\sqrt[3]{(x^3-14)^3} + (x-2).\sqrt[3]{x^3-14} +(x-2)^2} = 0 \\ \\ \sqrt{x^2-2x-1} + \frac{3(x^2-2x-1)}{\sqrt[3]{(x^3-14)^2} + (x-2).\sqrt[3]{x^3-14} +(x-2)^2} = 0 \\ \\ \Rightarrow x^2-2x-1 = 0 \Rightarrow x =y= 1\pm\sqrt{2}[/laTEX]

còn lại tự giải
 
Top Bottom