You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
View attachment 79891gíup mình câu 11,12,13,14 với
11. $(\sqrt{20} - 2\sqrt{10} + \sqrt 5). \sqrt 5 +5\sqrt 8=10-10\sqrt 2+5+10\sqrt 2=15$.
12. $(2\sqrt 3-3\sqrt 2)^2+2\sqrt 6+3\sqrt{24} = 12-12\sqrt 6+18+2\sqrt 6+6\sqrt 6=30-4\sqrt 6$.
13. $(\dfrac{\sqrt{14}-\sqrt 7}{1-\sqrt 2}+\dfrac{\sqrt{15}-\sqrt 5}{1-\sqrt 3}):\dfrac1{\sqrt 7-\sqrt 5}$
$=-\left [\dfrac{\sqrt 7(1-\sqrt 2)}{1-\sqrt 2}+\dfrac{\sqrt 5(1-\sqrt 3)}{1-\sqrt 3} \right ].(\sqrt 7-\sqrt 5)$
$=-(\sqrt 7+\sqrt 5)(\sqrt 7-\sqrt 5)=-2$
14. $\dfrac{\sqrt{5+2\sqrt 6}+\sqrt{8-2\sqrt{15}}}{\sqrt{7}+2\sqrt{10}}=\dfrac{\sqrt{(\sqrt{3}+\sqrt{2})^2}+\sqrt{(\sqrt{5}-\sqrt{3})^2}}{\sqrt{7}+2\sqrt{10}}$
$=\dfrac{\sqrt{3}+\sqrt{2}+\sqrt{5}-\sqrt{3}}{\sqrt{7}+2\sqrt{10}}=\dfrac{\sqrt{2}+\sqrt{5}}{\sqrt{7}+2\sqrt{10}}= \dots$