tính

P

popstar1102

$\sqrt{2 + \sqrt{3}} . \sqrt{2 + \sqrt{3 + \sqrt{3}}} . \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{3}}}} . \sqrt{2 - \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{3}}}} $

đáp án
$\sqrt{2+ \sqrt{3}} . \sqrt{2+ \sqrt{2 +\sqrt{3}}} . \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{3}}}} . \sqrt{2 - \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{3}}}} $
=$\sqrt{2+ \sqrt{3}} . \sqrt{2+ \sqrt{2+ \sqrt{3}}} . \sqrt{2 - \sqrt{3+ \sqrt{3}}}$
=$\sqrt{2+ \sqrt{3}} . \sqrt{2- \sqrt{3}}$
=4-3=1
 
Last edited by a moderator:
L

letsmile519

$\sqrt{2 + \sqrt{3}} . \sqrt{2 + \sqrt{3 + \sqrt{3}}} . \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{3}}}} . \sqrt{2 - \sqrt{2 + \sqrt{2 + \sqrt{3}}}} $

[TEX]=\sqrt{2+\sqrt{3}}.\sqrt{2+\sqrt{2+\sqrt{3}}}.\sqr{(2+\sqrt{2+\sqrt{2+\sqrt{3}}})}.{(2-\sqrt{2+\sqrt{2+\sqrt{3}}})}[/TEX]

[TEX]=\sqrt{2+\sqrt{3}}.\sqrt{2+\sqrt{2+\sqrt{3}}}.\sqrt(4-2-\sqrt{2+\sqrt{3})}[/TEX]

[TEX]=\sqrt{2+\sqrt{3}}.\sqr{4-2-\sqrt{3}}[/TEX]

[TEX]=\sqrt{4-3}[/TEX]

[TEX]=\sqrt{1}[/TEX]

[TEX]=1[/TEX]
 
Top Bottom