[Tiếng Anh 10]_chữa bài viết!

H

hochoidieuhay

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Các bạn đọc qua bài mình viết về cá heo,các bạn chỉ ra lỗi sai chữa lại cho mình nhé.Thank you nhiều!

Dolphin are not fish.They are carnivores,which means they eat fish.Although dolphin can be foud in oceans wordwide,they prefer the coastal water and bays.They eat mostly fish.Dolphin are small animals.Dolphin with a size,smallest:about weight of 50 kg and alength of 1,2m ,largest:can weight up to 8,200 kg and grow up to 10m long.A female dolphin gives birth to one calf every 2 years after agestation period of 11 to 12 months.The life san of dolphin from 25 to 65 years and somtimes longer,dêpnding on the species.It is interesting to know that they among the most intelligent animals.Dolphin are at risk due to habitat popullation and accidental fishing net entrapment.
 
S

sj_oppa

sửa lỗi dùng từ (chính tả) trước :

dolphin = > dolphins
foud = > food
wordwide = > worldwide
alength = > the length
agestation = > a gestation

:p còn ngữ pháp thì chịu. em không biết nhiều
 
T

thien0526

Dolphins are not fish.They are carnivores,which means they eat fish.

Mở bài không nên đưa vào một câu phđịnh như thế này, gây mất cảm tình lắm :) Có thể viết lại như sau:
Dolphins are marine mammal. They are also carnivores, which means thay eat meat, mostly fish and squid.
Đang nói là carnivores thì khẳng định nó ăn thịt trước đã, rồi mới đến nói đến là ăn cá, thêm nữa là mực.


Although dolphins can be found in oceans worldwide, they prefer the coastal water and bays.
Although dolphins can be found worldwide, they prefer the shallower water and bays.

Không cần thiết, đã nói ở trên rồi.

Dolphin are small animals.Dolphin with a size,smallest:about weight of 50 kg and alength of 1,2m ,largest:can weight up to 8,200 kg and grow up to 10m long.
Thế này mà nói là small animals à? @-)@-)
They vary in size from 1.2 m and 50 kg up to 10 m and 8200 kg.



A female dolphin gives birth to a single caft every 2 years after a gestation period from 11 to 12 months.



The life time of a dolphin is from 25 to 65 years or, sometimes, longer, depending on species.
It is interesting to know that they are among the most intelligent animals.


Dolphin are at risk due to habitat pollution and accidental fishing net entrapment.

Bài viết có ý, tuy nhiên còn có nhiều lỗi (như trên). E có thể tham khảo để thêm vài ý vào bài viết để cho có "thịt' hơn.

Chúc e học tốt!
 
Top Bottom