C
cuoigia93
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!
ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.
Passive= P
Active= A
1. MAKE
A: S+ make+ O +V ( make chia theo thì)
\RightarrowP: S+ be+ made/ allowed+ to V ( be chia theo thì)
eg:
My mother make me study hard
\Rightarrow I am made to study hard
2. Let
A: S+ let + O+ V...
P: S+ be +let+ V
S+ forced+ to V
eg:
They let him go yesterday
\Rightarrow He was let go yesterday
\Rightarrow He was forced to go yesterday
3. Have
A: S+ have + sb+ V+ st
P: S+ have+ st+ P2 +(by sb)
eg:
I had him repair my car
\Rightarrow I had my car repaired
4. Get
A: S+ get+ sb+ to V+ st
P: S+ get+ st+ P2+ (by o)
5. Need
A: S+ need+ V/ to V+ O
P: S+ need+ v-ing
S+ need+ to be P2
eg:
I need repaired my car
\Rightarrow My car need repairing
My car need to be repaired
Active= A
1. MAKE
A: S+ make+ O +V ( make chia theo thì)
\RightarrowP: S+ be+ made/ allowed+ to V ( be chia theo thì)
eg:
My mother make me study hard
\Rightarrow I am made to study hard
2. Let
A: S+ let + O+ V...
P: S+ be +let+ V
S+ forced+ to V
eg:
They let him go yesterday
\Rightarrow He was let go yesterday
\Rightarrow He was forced to go yesterday
3. Have
A: S+ have + sb+ V+ st
P: S+ have+ st+ P2 +(by sb)
eg:
I had him repair my car
\Rightarrow I had my car repaired
4. Get
A: S+ get+ sb+ to V+ st
P: S+ get+ st+ P2+ (by o)
5. Need
A: S+ need+ V/ to V+ O
P: S+ need+ v-ing
S+ need+ to be P2
eg:
I need repaired my car
\Rightarrow My car need repairing
My car need to be repaired