[T.A] BT Sentence Completion

D

diarygalaxy_pisces

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Ex 1:
1. You/ not be/ afraid/ snakes/ you?
2. You/ not want/ sell/ house/ you?
3. His mother/ proud/ him/ she?
4. I/ not go out/ now/ as/ it/ rain/ and I/ not have/ umbrella.
5. I/wear/ sunglasses/ today/ because/ sun/ very strong.
6.I/ usually go/ bus/ but today/ I go/ Tom's car.
7. Mary/ usually learn/ languages very quickly/ but she/ not seem/ able / learn./modern Greek.
8. When I/ arrive/ lecture/ already/ start/ and/ professor/ write/ overhead/ projector.
9.He/ not allow/ us/ go out/ boat/ yesterday/ as/ strong wind/ blow.
10. When/ he/ return/ I/ give/ him/ key.
Mọi người thử sức nhé!!!:D
 
Last edited by a moderator:
M

maicao23

]Ex 1:
1. You/ not be/ afraid/ snakes/ you?
= You arenot afraid of snakes, are you?
2. You/ not want/ sell/ house/ you?
= You do not want to sell your house, do you?
3. His mother/ proud/ him/ she?
= His mother is proud of him, isn't she?
4. I/ not go out/ now/ as/ it/ rain/ and I/ not have/ umbrella.
= I won't go out now as it is raining and I don't have an umbrella.
5. I/wear/ sunglasses/ today/ because/ sun/ very strong.
= I am wearing the sunglasses today because the sun is very strong.
6.I/ usually go/ bus/ but today/ I go/ Tom's car.
=I usually go by bus but today I go in Tom's car.
7. Mary/ usually learn/ languages very quickly/ but she/ not seem/ able / learn.
= Mary usually learns languages very quickly but she does not seem to be able to learn.
8. When I/ arrive/ lecture/ already/ start/ and/ professor/ write/ overhead/ projector
.=When I arrived the lecture had been already started and the professor was writing the overhead of the projector.@-)@-)
9.He/ not allow/ us/ go out/ boat/ yesterday/ as/ strong wind/ blow.
=He did not allow us to go out by boat yesterday as a strong wind was blowing.
10. When/ he/ return/ I/ give/ him/ key.
=When he returns I will give him the key
=When he returned I gave him the key
 
Last edited by a moderator:
D

dieulinh_a1

Theo mình thì câu số 8 nên viết thế này
When I arrived the lecture had already started and the professor was writing the overhead of the projector
ta nên dùng thì quá khứ hoàn thành để chỉ hành động " bài giảng đã bắt đầu " trước hành đông "khi tôi đến"
và động từ " start" luôn sử dụng ở thể chủ động.
 
D

diarygalaxy_pisces

Đáp án đây!!

Ex 1:
1. You/ not be/ afraid/ snakes/ you?
=> You arenot afraid of snakes, are you?
2. You/ not want/ sell/ house/ you?
= >You do not want to sell your house, do you?
3. His mother/ proud/ him/ she?
=> His mother is proud of him, isn't she?
4. I/ not go out/ now/ as/ it/ rain/ and I/ not have/ umbrella.
=> I won't go out now as it is raining and I don't have an umbrella.
5. I/wear/ sunglasses/ today/ because/ sun/ very strong.
=> I am wearing the sunglasses today because the sun is very strong.
6.I/ usually go/ bus/ but today/ I go/ Tom's car.
=>I usually go by bus but today I go in Tom's car.
7. Mary/ usually learn/ languages very quickly/ but she/ not seem/ able / learn.
=> Mary usually learns languages very quickly but she does not seem able to learn modern Greek.
8. When I/ arrive/ lecture/ already/ start/ and/ professor/ write/ overhead/ projector
=>When I arrived the lecture had been already started and the professor was writing the overhead projector.
9.He/ not allow/ us/ go out/ boat/ yesterday/ as/ strong wind/ blow.
=>He did not allow us to go out by boat yesterday as a strong wind was blowing.
10. When/ he/ return/ I/ give/ him/ key.
=>When he returns I will give him the key
=>When he returned I gave him the key


@ Chj maicao23: đúng gần hết rồi đó chj chỉ sai câu 7.8, :)
@dieulinh_a1: đúng rồi đó bạn:)
 
D

diarygalaxy_pisces

BT tiếp nhé mọi người!!!

Ex 2:
1. development/ radio telescop/ lead/ two/ most important/ discovery/ modern astronomy.
2. indentification/ most distance galaxies/ small/ stars/ see.
3. Before/ these discoveries/ make/ new large telescop/ build.
4. most distance galaxies/ call/ quasars.
5. They/ discover / 1963/ astronomers/ notice/ strong radio signals/ come/ small points/ sky.
6. radio astronomer Maarter Schmidt/ Mr. Palomar Observatory/ look/ points/ see/ faint/ galaxies/ see/ only/ shine brightly.
7. These galaxies/ most/ powerful objects/ see.
8. Some/ over/ 13,000 millon light years.
9. They/ get/ power/ huge black hole/ at/ centre.
 
T

tranthuha93


1. development/ radio telescop/ lead/ two/ most important/ discovery/ modern astronomy.
2. indentification/ most distance galaxies/ small/ stars/ see.
3. Before/ these discoveries/ make/ new large telescop/ build.
\Rightarrowbefore these discoveries were made , new large telescop had built

4. most distance galaxies/ call/ quasars.
\Rightarrowthe most
distance galaxies called quasars
5. They/ discover / 1963/ astronomers/ notice/ strong radio signals/ come/ small points/ sky.
\Rightarrowthey discovered in 1963
6. radio astronomer Maarter Schmidt/ Mr. Palomar Observatory/ look/ points/ see/ faint/ galaxies/ see/ only/ shine brightly.
7. These galaxies/ most/ powerful objects/ see.
\Rightarrow
These galaxies are the most powerful objcets to see
8. Some/ over/ 13,000 millon light years.
9. They/ get/ power/ huge black hole/ at/ centre.
 
D

diema3


1. development/ radio telescop/ lead/ two/ most important/ discovery/ modern astronomy.
==? The development of radio telecope led two the most important discoveries of modern astronomy

3. Before/ these discoveries/ make/ new large telescop/ build.
\Rightarrowbefore these discoveries were made , new large telescop had built

==?
before these discoveries were made , new large telescop had been built

5. They/ discover / 1963/ astronomers/ notice/ strong radio signals/ come/ small points/ sky.
\Rightarrowthey discovered that in 1963
astronomers noticed strong radio signals coming small points in the sky
6. radio astronomer Maarter Schmidt/ Mr. Palomar Observatory/ look/ points/ see/ faint/ galaxies/ see/ only/ shine brightly.
==? radio astronomer Maarter Schmidt of Mr. Palomar Observatory looked for points to see faint galaxies which were seen only shine brightly

9. They/ get/ power/ huge black hole/ at/ centre.

==? they have got a power and huge black hole at the centre

nhiều câu rất chi là củ chuối hjhjhjh :p:p:p:p:p:p:p:p
 
Top Bottom