Is your uncle the owner of this Rolls Royce (belong)
=> Does this Rolls Royce belong to your uncle?
sb be the owner of sth = sth belong(s) to sb
After I had introduced my guests to each other I made a long speech on the current changes in the computer technologies ( Having.......)
=> Having introduced my guests to each other, I made a long speech on the current changes in the computer technologies.
mệnh đề trạng ngữ rút gọn
Why did not they tell us they were going to sell their house ( I wish....)
=> I wish they had told us they were going to sell their house.
George will not lend his tape recorder to you if you don't promise to bring it back by Saturday (unless)
=> George will not lend his tape recorder to you unless you promise to bring it back by Saturday.
unless: trừ khi
Jerry had terrible problems with solving the riddle (hardly)
=> Jerrry hardly solved the riddle.
hardly: hầu như không
Our representatives have been criticizing the new concept (critical)
=> Our representatives have been critical of the new concept.
critical (adj) of sb/sth: phê bình, chỉ trích
It does't make any difference if they paint the board white or yellow (matter)
=> It doesn't matter if they paint the board white or yellow.
Finally, the new prime minister has been appointed (.......last)
=> The new prime minister has been appointed at (long) last.
or They have appointed the new prime minister at (long) last.
at last
After a considerable length of time; finally.
at long last
After a lengthy or troublesome wait or delay.
I haven't visited Oslo since 1998 ( The last time..)
=> The last time they visited Oslo was in 1998.
MĐ(HTHT khẳng định) + since/for ...
= S + last + V(QKĐ khẳng định) + when + MĐ
= The last time + MĐ(QKĐ khẳng định) + was + thời gian
Mrs Arnold will take care of our cat while we are away (look )
=> Mrs Arnold will look after our cat while we are away.
take care of = look after: trông nom, chăm sóc