rewrite

Tiểu Mạn

Học sinh mới
Thành viên
1 Tháng mười 2017
72
22
11
21
Quảng Trị
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Question 1: Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one

1.Withou this treatment, the patient would have died.

If he_______________________________________________________________________________

2. Betty told me not to forget my tennis racket.

Betty said,”________________________________________________________________________.”

3. It is necessary that I post this letter tonight.

I _________________________________________________________________________________

4. Mark began playing the piano ten years ago.

Mark has____________________________________________________________________________

5. Susan is excited about going to Spain on holiday.

Susan is looking_______________________________________________________________________

6.The typhoon blew the roof off the house.

The house__________________________________________________________________________

7. Jane is the cleverest student in her class.

Nobody____________________________________________________________________________

8. I’d like the school holidays to be longer.

I wish______________________________________________________________________________

9.Someone is going to tune my piano tommorrow.

I’m________________________________________________________________________________

10.Rich as he is, he lives unhappily.

No matter how_______________________________________________________________________
 

joon_young#1

Học sinh tiến bộ
Thành viên
23 Tháng hai 2017
639
894
254
22
Nam Định
THPT Lê Quý Đôn
1.Without this treatment, the patient would have died.

If he hadn't got/ received this treatment, the patient would have died
Without = If.... not: Nếu không có

2. Betty told me not to forget my tennis racket.

Betty said,”Don't forget your tennis racket.”
Tell sb not to do sth: Bảo ai đừng làm gì
Trong câu gián tiếp, đây là cấu trúc của câu mệnh lệnh => (Don't) Do sth

3. It is necessary that I post this letter tonight.

I need/ have to post this letter tonight.
It's necessary that clause/ for sb to do sth = Sb need to/have to so sth: Ai đó cần làm gì

4. Mark began playing the piano ten years ago.

Mark has played/been playing the piano for ten years
Begin/start+ doing sth = Have/has done sth/ been doing sth

5. Susan is excited about going to Spain on holiday.

Susan is looking forward to going to Spain on holiday
Be excited about sth/ doing sth= Be looking forward to doing sth/ sth: mong chờ cái gì/ làm gì


6.The typhoon blew the roof off the house.

The house had its roof blown off by the typhoon
Câu này đơn giản là dạng rút gọn của câu:
The house had the roof which was/ had been blown off by the typhoon

7. Jane is the cleverest student in her class.

Nobody in Jane's class is clever than her
Sb is the best (is the best đại diện cho cấu so sánh hơn nhất) = No one is better than sb (is better than sb đại diện cho cấu trúc so sánh hơn)
E.g: He's the tallest boy in the class= No one/ Nobody in the class is taller than him

8. I’d like the school holidays to be longer.

I wish the school holidays were longer
Wish+ QKĐ: ước sự việc không có thật ở hiện tại

9.Someone is going to tune my piano tomorrow.

I’m going to have someone tune my piano tomorrow= to have my piano tuned tomorrow
Have sb do sth = Have sth done (by sb): Nhờ ai làm gì

10.Rich as he is, he lives unhappily.

No matter how rich he is, he lives unhappy

No matter how + adj/adv + SV, SV = However adj/adv + SV, SV = Adj as SV, SV: mặc dù.... đến thế nào nhưng

 
  • Like
Reactions: Tiểu Mạn
Top Bottom